İKİNCİ TUR GÖRÜNDÜ
SİYASET 14.05.2023 11:41:00 1757 0

İKİNCİ TUR GÖRÜNDÜ

Gerek Millet İttifakı gerekse de Cumhur İttifakı seçimi kazanmaya yakın olduklarını açıklarken seçmen sayısının yüksek olduğu ilçelerde yapılan itirazlar sonucun açıklanmasını engelliyor. AKP 3 milyon oya itiraz etti.

Gerek Millet İttifakı gerekse de Cumhur İttifakı seçimi kazanmaya yakın olduklarını açıklarken seçmen sayısının yüksek olduğu ilçelerde yapılan itirazlar sonucun  açıklanmasını engelliyor. AKP,3 milyon oya itiraz etti.Gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada sayım işlemleri devam ediyordu.

Kesin olmayan sonuçlara göre Adana'da milletvekili dağılımı şöyle oldu:

İLDERLER OYUNU NEREDE KULLANDI?

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde görev alan sandık başkanları ve memurlar ile parti gözlemcileri, sabah erken saatlerde görev yapacakları okullara geldi. Oy verme işlemini başlatmadan önce hazırlıklarını yapan görevliler, sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar ederek yeminlerini etti.
Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, ülke genelinde 191 binden fazla sandıkta saat 08.00 itibarıyla başladı.
Oy verme, saat 17.00'ye kadar devam etti.

Millet İttifakı seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezi'nde takip ediyor

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı'na mensup partilerin genel başkanlarının seçim sonuçlarını, saat 21.00'den sonra CHP Genel Merkezi'nde takip edeceklerini duyurdu. Oy kullanma işleminin ardından açıklamada bulunan Babacan "Seçim sonuçlarını belli bir saate kadar kendi arkadaşlarımızla takip ederiz. 21:00'den sonra Sayın Kılıçdaroğlu ve genel başkanlar ile takip etme kararı aldık. 21:00'den sonra ben de CHP Genel Merkezi'ne geçeceğim" dedi.

Akşener: "Milletin vereceği karar hepimizin başı üstünedir"

10.45: İYİP Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul Üsküdar Beylerbeyi Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Akşener yaptığı açıklamada "Bu seçimin öncelikle milletimiz için sonra ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Güzel bir çalışma yürütüldü, özellikle Millet İttifakı olarak uyumlu, dostluk içerisinde, birimiz bir şehirdeyse birimiz bir başka şehirde çalıştık" dedi.
"Milletimiz patrondur, seçmenimiz velinimettir. Bunu öne koyduk" ifadesini kullanan Akşener "Sandıktan çıkan sonuçlara hepimizin saygı göstermesi ve çıkan sonuca amenna, başüstüne demesi kısmına geçiyoruz artık. Bu aziz milletin vereceği karar hepimizin başı üstünedir. İnşallah her şey güzel ve iyi olacak" diye konuştu.

YSK Başkanı Ahmet Yener, oyunu Arjantin İlkokulunda kullandı

Yener, oy verme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
Yener, müşahitlerin pusulada adaylıktan çekilen Muharrem İnce’nin olduğu kısmı karaladıklarına dair iddiaya “Bu iddianın doğruluğunu teyit edemedik. Sandık başkanlarımıza gerekli ikaz ve uyarılar yapılmıştır. Dün de kurulumuz açıkladı, şu anda cumhurbaşkanı aday pusulasında bir değişiklik mümkün değil. 4 aday yer almaktadır. Buradan yeniliyoruz, herhangi bir adayın pusulada üzerinin çizilmemesi gerekiyor” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara'da Anıttepe Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Bahçeli yaptığı kısa açıklamada "Cenabı Allah nasip etti, bugün oyumuzu verme görevimizi yerine getirmiş olduk. Türk siyasi hayatında önemli bir seçim. Bu seçime yüksek bir katılım olduğu görülmekte. İnşallah milletimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi. Bahçeli seçim sonuçlarını partisinin genel merkezinde takip edeceğini açıkladı.

Erdoğan oyunu Üsküdar'da kullandı, sonuçları İstanbul'da takip ediyor

12.00: AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, oyunu İstanbul Üsküdar'da Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandı. Saffet Çebi Ortaokulu'na gelen Erdoğan'ı burada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Oyumuzu kullandıktan sonra tabi söylenebilecek en önemli şey, Türk demokrasisi için, inşallah bugün sabahtan itibaren takipteyim, içişleri bakanımdan da aldığım bilgilere göre olaysız, bir sıkıntı yaşanmadan şu ana kadar süreç devam etti, devam ediyor. Tabii en önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımıydı. Deprem bölgesinde de vatandaşlarımız büyük bir şevkle, aşkla oylarını kulanıyorlar. Oralarda da şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yok. Temennim odur ki akşam sayımlardan sonra, ülkemiz, milletimiz, Türk demokrasisi için hayırlısıyla bir geleceği rabbimden niyaz ediyoruz. Ve bütün seçmenlerimizin şöyle hiç endişeye kapılmadan akşam saat 17'ye kadar oylarını kullanmaları Türk demokrasinin gücünü göstermesi bakımından çok çok önemli. Bütün sandıklardaki sandık kurulu üyelerine başarılar diliyorum, kendilerini de tebrik ediyorum."

Erdoğan sonuçları İstanbul'da takip edeceğini belirtti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oyunu Ankara'da kullandı.

Sandık başında basın mensuplarına adaylıktan çekilme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan İnce, şunları söyledi:

"Sizin de başınıza gelebilir bunlar ortada bir terör örgütü var FETÖ var PKK var 50 gündür terör örgütlerinin saldırısı altındayım. Bunu görmüyor musunuz? Lütfen rica ediyorum haberleri doğru yapınız. Kaset kumpası falan. Çok rica ediyorum bunu düzeltmenizi istiyorum haysiyetimle şerefimle oynamayın, böyle bir görüntü yok şerefimiz kendimi Türk devletine emanet ettim ben başka yapacak bir şeyim yok. Bunları ortaya çıkartan montaj yapan FETÖ’dür. Ama bunu yayanlar var ya her birine dava açacağım. Her birine dava açacağım binse bin, beş binse beş bin."

Kılıçdaroğlu: "Göreceksiniz inşallah bu ülkeye baharlar gelecek"

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu'na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

Oyunu kullandığı okulun önünde bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarıma çok teşekkür ederim. Hepimiz demokrasiyi çok özlemişiz. Hepimiz kucaklaşmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz inşallah bu ülkeye baharlar gelecek ve baharlar hep devam edecek" dedi.

 Sinan Oğan Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı

 Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı.

Oy kullanma işlemini saat 11.30'da tamamlayan Oğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Buradan bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen herkes oy kullansın. Sükunetle suhuletle bu seçimi bir bayram havasında geçirelim, hayırlı olsun" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oyunu Ankara'da kullandı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara'da oyunu kullanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

"Milletimiz son tercihini bugün belirleyecek" diyen Karamollaoğlu, "Öyle ümit ediyoruz ki gece yarısına doğru bütün sandıklar açılmış olacak, sayımlar hemen hemen tamamlanmış olacak. Ufak tefek ihtiflaflı konular olursa onlar da yarına kadar çözülmüş olacak" ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

"Ayrım yapmadan, aynı kanaatlerde de farklı kanaatlerde de olabiliriz, mühim olanın memleketimizin huzur içinde bundan sonraki hayatını devem ettirebilmesi. Bugüne kadar varsa sıkıntılar onlardan kurtulunması... Bugün karar günü, bütün çalışmalarımız neticesinde elde edilecek sonucun hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum."

Mithat Sancar:"Oyumuzu demokratik dönüşüm ve barış için kullandık"  
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, oyunu Ankara’da kullandı. Sancar, “Oyumuzu demokratik dönüşüm ve barış için kullandık. Bu seçimlerden çıkacak sonuçların Türkiye’yi yeni bir başlangıca götüreceğine inanıyoruz” dedi.

Mithat Sancar, saat 11:00'de Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Ayten-Şaban Diri İlkokulu'na gelerek 4409 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Sancar, daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

'Oyumuzu demokratik dönüşüm ve barış için kullandık'
Sancar, “Türkiye tarihinin en önemli seçimlerini yaşıyoruz bugün. Önümüzdeki dönem gerçekten çok önemli bir başlangıç olacak. Oyumuzu demokratik dönüşüm ve barış için kullandık. Bu seçimlerden çıkacak sonuçların Türkiye’yi yeni bir başlangıca götüreceğine inanıyoruz. Bütün yurttaşlarımızın demokratik sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inanıyorum. Demokratik sorumluluğun en önemli gereği de oyunu kullanmaktır, halkın iradesini sandığa yansıtmaktır” diye konuştu.

'Türkiye çok önemli bir örnek oluşturacaktır'
Sancar, “Bu seçimler, bence sadece Türkiye için değil, dünya için de önemli. Çünkü otoriter gidişin halk iradesiyle ve seçimlerle durdurulabileceğine dair çok önemli bir örnek oluşturacaktır Türkiye. Başka ülkelere de ilham olacaktır. Bütün yurttaşlarımızın, insanlarımızın demokratik kararlılık ve olgunlukla bugünü geçireceğine inanıyorum. Bunu bekliyoruz. Herkesi sandığa gitmeye bir kez daha davet ediyoruz. Sandığa sahip çıkma konusunda hepimizin sorumlulukları var. Elbette en başta sandık görevlilerin, müşahitlerin bu konuda bir sorumluluğu bulunuyor. Her seçmen, aynı zamanda oyunun korunması için bir görev taşıyor. Herkesin bu demokratik kararlılık ve olgunluk çerçevesinde hareket etmesini bekliyoruz. Sonuçların hayırlı olacağına inanıyoruz. Yeni bir dönem başlıyor. Yeni başlangıç, demokrasi ve barış yönünde olacaktır” dedi.

Gültekin Uysal, "Her bir oy, sandığa cemre olarak düşecektir"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, oyunu memleketi Afyonkarahisar’da kullandı. Uysal, “Her bir oy sandığa cemre olarak düşecektir. Bugün, sandıkta konuşma günü” dedi.
Gültekin Uysal oyunu eşi Hatice Uysal ile birlikte Afyonkarahisar’da Selçuk İlkokulu’nda 1226 No'lu sandıkta kullandı. Uysal, oyunu kullanmasının ardından şu açıklamayı yaptı:
“Bir bayram gününe uyanmış hissiyatı ile buradayız. 14 Mayıs’ın yıldönümünde, 14 Mayıs 2023 tarihi de milletimizin derinden bir nefes almasına vesile olacaktır. Türk demokrasisinin en önemli sermayesi kavgasız dövüşsüz iktidarları değiştirebilme kabiliyetidir, seçimi icra edebilme kabiliyetidir. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Güzel bir havada; artık baharın sonu yazın başlangıcı… Milletimizin de bu manada; havaya, toprağa, suya cemreler düştüğü gibi, her bir oy sandığa cemre olarak düşecektir. Biz milletimizin olduğu kadar kadim coğrafyamızın da insanlığın da bir dönüm noktası olacağına inanıyorum.
Demokrasimizin oksijeni; kademe kademe, bilerek ve isteyerek azaltılmaya çalışıldı. Bütün bunlara rağmen milletimizin demokrasi şuuru ortada. Vatandaşlarımız sandıkta konuşuyor. Bugün, sandıkta konuşma günü. 14 Mayıs 1950’de kurucu liderimiz Celal Bayar’ın ifade ettiği gibi, ‘Milletin kendi kaderine hâkim olduğu gündür.’  Milletimizin kendi kaderine hâkim olacağı bir gün olmasını ben de diliyorum. Tüm Türkiye’ye, Türk milletine hayırlı olması dileğimi paylaşıyorum.”

Davutoğlu,'Bugün halkın konuşma vakti'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy verdi.

Eyüpsultan'da bulunan Nejat Sabuncu İlkokulu'na Eşi Sare Davutoğlu ile gelen Ahmet Davutoğlu,kampanya süresince siyasiler olarak çok konuştuklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün halkın konuşma vakti. 'Halk ne konuşursa doğru konuşur' diye düşünmemiz, bu halkın kararı ne olursa ona hiç tereddütsüz saygı göstermemiz gerekir. Bu, Türkiye'de demokratik bilincin yansıması olacak. Ben, 14 Mayıs 1950'de olduğu gibi Türkiye'de çok partili sistemde demokratik teamüllerin oluşması açısından bir dönüm noktası olacağı kanaatindeyim. Biz önümüzdeki yüzyıla, demokratik hukuk devletine dayalı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, dünyada itibarlı, kendi içinde toplumsal barışı sağlamış, bütün kesimleriyle, farklı düşünceleriyle, inançlarıyla, barış içinde yaşayan bir toplum olma idealiyle girmek durumundayız. Seçimler, bu idealin gerçekleşmesine vesile olacak." 

Sinan Oğan: “Sandık başında ‘Sinan Oğan çekildi’ yalanına başvuruluyor”
Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, adaylıktan çekildiği yönünde iddialar ortaya atıldığını belirterek, “Aşağılık oyunlarınıza rağmen çekilmedik, çekilmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Oğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yetmedi mi algı oyunlarınız. Adam gibi çalışıp, milletin oyunu kazanmak yerine aşağılık algı oyunlarına el atarak mı kazanacaksınız? Şimdi de sandık başlarında görevlendirdiğiniz Mankurtlarla ‘Sinan Oğan Çekildi’ yalanına başvuruyorsunuz” dedi.

Oğan, “Biz bu kadar temiz bir siyaset dili kullanırken sizin bu kadar alçalacağınızı tahmin etmezdim. Ama size ve aşağılık oyunlarınıza rağmen çekilmedik, çekilmeyeceğiz, kazanacağız" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu sonuçları Ankara'dan takip ediyor

Seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezi'nde takip edecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya hareket etmeden önce partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

İmamoğlu, "Seçimle ilgili olumsuz bir şey duydunuz mu?" sorusu üzerine şunları söyledi:

“Şu anda bildiğimiz, her seçimde olan hususlar oluyor, bunlar her seçimde duyduğumuz şeyler. Şu ana kadar tedbirler alınıyor. İnşallah da böyle devam etsin. Herkes hassas olmak zorunda bugün. Partimizi ziyaret ettim bir eksiklik var mı diye. Burada da takip ediyorlar. Hukukçular var. Ama esas tabii Genel Merkez bugün bu işin üssü olacak. Umuyorum hiç ihtiyaç duyulmadan, dediğim gibi Yüksek Seçim Kurulu'ndan, İlçe Seçim'e, sandık başındaki memurundan, güvenlik güçlerine kadar çok hassas bir gün sağlayacaklarına yürekten inanıyorum. Milletin onlara emanet ettiği oylara, namus diye tarif ettiğimiz oylara hiçbir sıkıntı getirmeden günü tamamlayacaklar diye düşünüyorum ve buna da inanıyorum. Biz de Ankara’dan takip edeceğiz. Selamını götürüyorum herkesin 13’üncü Cumhurbaşkanımıza.”

SAYIMLAR DEVAM EDİYOR

Gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada sayımların devam ettiği bildirildi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı