SİYASET 8.01.2023 00:06:00 1134 0

"Hiçbir felakette insanlarımızdan ‘nerede bu devlet’ feryadı duymadık"

Erdoğan, “Teknolojinin verdiği imkânlarla hem altyapımızı güçlendirmeye hem afet müdahale sistemimizi geliştirmeye devam edeceğiz"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manavgat-Akseki yangın afeti sonrası yapılan köy konutlarının anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Son dönemde yaşanan hiçbir felakette insanlarımızdan ‘nerede bu devlet’ feryadı duymadık. Tam tersine hafızalarımızda sadece, her felaketin ardından, kendine anında sahip çıkan devletine dua eden insanlarımızın görüntüleri kaldı. İnşallah, Türkiye’yi bu seviyesinin gerisine asla düşürmeyecek, teknolojinin verdiği imkânlarla hem altyapımızı güçlendirmeye hem afet müdahale sistemimizi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Manavgat Kalemler Mahallesi'nde gerçekleştirilen Manavgat-Akseki Yangın Afeti Sonrası Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, Antalya'da dolu dolu bir gün geçirdiklerini ifade etti.
Önce Kepez'de yapılan toplu açılış töreninde Antalyalılarla hasret giderdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmî rakamlara göre 90 bin civarında katılım olduğunu dile getirdi.

Ardından geçen ay sel felaketine maruz kalan Kumluca'ya geçtiklerini ve 12 bin kişinin de Kumluca'da olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz verdikleri köy konutlarından bir kısmının anahtar teslimi vesilesiyle Manavgatlılarla bir arada olduklarını söyledi.

Tamamlanan konutların görsellerinin alandaki ekrana yansıtılması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu evlerin güzelliğini görüyorsunuz. Söz verdik, Manavgatlı kardeşlerimize sözlerimizi yerine getirdik, bundan mutluyuz çünkü AK Parti iktidarı, verilen sözleri yerine getiren iktidardır" diye konuştu.

Yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yangın Manavgat, Alanya, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerimizin 59 mahallesinde 11 gün süreyle etkili olmuştur. Türkiye Afet Müdahale Planı'nı devreye sokarak devletimizin tüm imkânlarıyla müdahale ettiğimiz bu afet, 61 bin 500 dekar ormanımızla birlikte adeta ciğerlerimizi de yakmıştır" ifadelerini kullandı.

vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"DÜNYADA BÖYLESİNE HIZLI BİR AFET YÖNETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLEN BAŞKA BİR ÖRNEK YOKTUR"

Bu çalışmaların hızla tamamlanmasında emeği geçen bakanlar, bakanlıklar, kurumlar ve yüklenicileri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Görüldüğü gibi artık yaraların sarılmasını birkaç ayda, yıkılanların yerine yenisinin yapılmasını inşa tarihinden başlatırsak bir yıl gibi bir sürede bitiriyoruz. Dünyada böylesine hızlı bir afet yönetimi gerçekleştirilen başka bir örnek yoktur. Bırakınız yıkılanların yerine bir yılda yenisini yapmayı, bu kadar sürede enkazı dahi kaldıramayan, temizleyemeyen ülkeler biliyoruz. Yaşanan her kriz, her afet Türkiye'nin yönetim kapasitesini ve kabiliyetini sadece kendimize değil, tüm dünyaya tekrar tekrar ispatlıyor. Elbette gönül ister ki ne salgınla uğraşalım, ne yangın ve sele maruz kalalım, ne siyasi ve ekonomik kriz dalgalarıyla mücadele edelim ama hepsi de hayatın ve dünyanın birer gerçeği olduğuna göre bize düşen görev tedbirimizi almak, hazırlığımızı yapmak, başımıza geldiğinde de en hızlı şekilde çözümüne bakmaktır. Tabii bu çalışmaları yürütürken aslında yaptığımız iş, milletin olanı millete vermekten ibarettir. Eskiden milletin olanı vesayetle, darbeyle, nice sinsi ayak oyunuyla kendi insanımıza değil, emperyalistlerin doymak bilmez ihtiraslarına kurban ettikleri için felaketlerde boynumuz bükük kalıyordu."

"YAŞANAN HİÇBİR FELAKETTE İNSANLARIMIZDAN 'NEREDE BU DEVLET?' FERYADI DUYMADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1939 Erzincan depreminde insanların aylarca yıkıntıların altından çıkamadığını dile getirerek, "Daha yakın bir vakitte 1999 depreminde devletin günlerce hatta haftalarca ulaşamadığı yerler olduğunu biliyoruz. Hamdolsun milletimizden aldığımız destekle kurduğumuz sistem sayesinde son dönemde yaşanan hiçbir felakette insanlarımızdan 'Nerede bu devlet?' feryadı duymadık. Tam tersine hafızalarımızda sadece her felaketin ardından kendine anında sahip çıkan, devletine dua eden insanlarımızın görüntüleri kaldı. İnşallah Türkiye'yi bu seviyesinin gerisine asla düşürmeyecek, teknolojinin verdiği imkânlarla hem altyapımızı güçlendirmeye hem afet müdahale sistemimizi geliştirmeye devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu