EKONOMİYE BAKIŞ 18.08.2017 14:08:14 10889 0

"Hedefimiz 500 milyonluk Afrika ve Orta Doğu pazarı"

ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, "Lübnan´dan Çukurova´ya turizm hareketliliği var. Beyrut - Adana direkt uçuşunda sefer sayısı haftada 3´e çıktı. Sağlık, deniz, tarih, gastronomi ve din turizmi çerçevesinde pay almaya başladık. Bunu

Adana Ticaret Odası (ATO), Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Adana Tanıtım ve Kalkınma (ATAK) A.Ş. ortaklığında bir yıl önce başlatılan, "Beyrut - Adana Turizm ve Ticaret Köprüsü" projeleriyle ekonomik ilişkilerin yoğunlaştığını belirten ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, "Lübnan´dan Çukurova´ya turizm hareketliliği var. Beyrut - Adana direkt uçuşunda sefer sayısı haftada 3´e çıktı. Sağlık, deniz, tarih, gastronomi ve din turizmi çerçevesinde pay almaya başladık. Bunu bazı firmalarımızın Lübnan´a ihracatı takip etti. Biz daha fazlası için gayret gösteriyoruz" dedi.
Lübnan Türk İş Konseyi ve Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Wajih Bizri´nin Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi´ndeki (OSB) sanayi kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuşan Menevşe, "Hedefimiz 500 milyon nüfus potansiyeline sahip olan Ortadoğu ve Afrika pazarında daha da etkin olmak. Lübnan´ı ve diasporasını bunun etkin bir kapısı olarak değerlendiriyoruz. Dünya ticaretinin söz sahibi Lübnanlılarla Adanalı tacir ve sanayicilerimizin daha da yakınlaşması ihracatımıza olumlu yansımalarda bulunacaktır" dedi.
 
Sütcü´den yatırım daveti
Toplantıya ev sahipliği yapan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü de, Adana´nın, Türkiye´nin en etkin OSB´lerinden birine sahip olduğunu belirterek, Lübnanlı iş insanlarını burada yatırıma davet etti. Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de, Çukurova Bölgesi´nin tarımda elde ettiği tecrübeyi Lübnan iş dünyasıyla paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.
Toplantıya moderatörlük yapan ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel de, iki kent arasında turizmi geliştirmeye yönelik çabaların ekonomik ilişkilere yansıdığını anlattı. Lübnan´da kapsamlı bir çalışma yaptıklarını, Beyrut Büyükelçiliği başta olmak üzere Lübnan´daki ekonomiyle ilgili neredeyse tüm birimlerle görüşmeleri sonucu önemli bir etkinliğe hazırlandıklarını söyledi.
 
Lübnan´da ikili görüşme imkânı
26 - 29 Eylül 2017 tarihleri arasında her sektörden Çukurovalı üreticilerle Beyrut ve Trablus´ta olacaklarını belirten ATAK A.Ş. Genel Müdürü Günsel, "4 milyon nüfuslu Lübnan´ın dünya genelinde yerleşmiş 16 milyon vatandaşı var. Bunların çoğunluğu tüccarlardan oluşuyor. Dünya ticaretinde hüküm süren Lübnanlı tacirlerle özellikle Ortadoğu ve Afrika pazarından daha fazla pay alabiliriz. Lübnan tarafındaki hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Birlikte gideceğimiz üreticilerin karşısına o ürünleri ithal eden tacirleri koyacağımız ´ikili iş görüşmeleri´ programı hazırladık. Ziyaret programımızda yer alacak iş insanlarımız aynı zamanda Arap pazarına yönelik ortak yatırım imkânlarını da değerlendirme fırsatını elde edeceklerdir" diye konuştu.
 
Siz üretimi biz satışı iyi biliyoruz
Lübnan Türk İş Konseyi ve Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Wajih Bizri ise son yıllarda Türk ürünlerine olan ilginin arttığını ifade ederek, "Bazı ürünlerde Avrupa´dan daha kaliteli üretiyorsunuz. Üretimde gerçekten çok başarılısınız. Ancak aynı başarıyı ticarette sergileyebildiğinizi söyleyemeyiz. Siz üretimi, biz satışı iyi biliyoruz. O zaman el ele verip sadece Lübnan´a değil, Ortadoğu´ya, Afrika´ya, hatta dünyanın dört bir yanına birlikte girelim" dedi.
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi´ndeki büyük sanayi kuruluşlarının temsilcileriyle de görüşen Bizri, "Eylül sonunda gerçekleştirilecek programda sizleri ülkemizde ağırlamak istiyoruz. Lübnan tacirleriyle karşınızda olacağız. Sektör sınırlaması yok. Her sektörden ürün alıyoruz" diye konuştu.




Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu