“HDP’NİN HERHANGİ BİR İSİMLE YENİDEN AÇILMAMAK ÜZERE KAPATILMASI NAMUS GÖREVİDİR”
SİYASET 18.03.2021 15:13:00 667 0

“HDP’NİN HERHANGİ BİR İSİMLE YENİDEN AÇILMAMAK ÜZERE KAPATILMASI NAMUS GÖREVİDİR”

Bahçeli, “ HDP PKK'dır cinayettir bölücülüktür masumlara çocuklara gençlere kadınlara ölüm tuzağıdır. HDP ile yasak ilişki zalimlere diz çökmektir, diye konuştu

Partisinin 13. Olağan Büyük Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Açılış konuşmasında CHP ile İYİ partiyi  de hedef aldı ve “CHP seçimini yapmalıdır. Sözde Kürdistan  projesinin yanında mıdır, karşısında mıdır? İYİ Parti kararını netleştirmelidir. HDP siyasi kisveye bulunmuş suç örgütüdür. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyi AYM'ye göndermesi hak, hukuk ve adaletin sesidir,” ifadesini kullandı.

MHP'nin 13. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda toplandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tek aday olduğu kurultayda,. Bahçeli, 1277 oy olarak yeniden genel başkan seçildi.

Bahçeli, Kurultay’ın açılış  konuşmasında güncel siyasal gelişmelere yer verdi. “Sanıyorlar ki tezgahlarına akıl sır ermeyecek. Sanıyorlar ki kumpaslarına güç takat yetmeyecek. Türkiye'nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir. Millet farklı bir şey, zillet farklı bir şey. Fezlekelerin önüne arkasına bakalım demek siyaset değildir, adamlık değildir. Önünde millet, arkasında devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz," diyen Bahçeli, "HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İYİ Parti Türkiye'nin kötülüğüne katkı sağlayan melanet bir projedir," diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhur İttifakı için 'etle tırnak gibi' benzetmesi yaptığını aktaran Bahçeli, "Kendilerinin ise proje bazlı bir ittifak olduğunu itiraf etmiştir. Doğrudur Cumhur İttifakı dürüst birlikteliktir, milli birlikteliktir. Ekonomik tetikçileri, küresel emperyalizme karşı tek ses, tek nefes, tek yürekle duruş gösteren cumhurun duruş özüdür" dedi.

'Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o isim Recep Tayyip Erdoğan'dır'

Bahçeli, daha sonra erken seçim tartışmalarına tepki gösterdi. Seçimin 2023'te yapılacağını yineleyen Bahçeli, "Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o isim Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu vesile ile sayın Cumhurbaşkanına, AK Partili kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Bizim ittifakımız, ihanete karşı vatan sevgisinin ittifakıdır" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak eleştirilerini sürdüren Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye'de can ve mal güvenliği yok derken, 10 milyon işsiz olduğunu söyleyerek halt etmiştir. Her muhtarlığa özel kalem müdür atanırsa işsizliğin sona ereceğini cahilce müjdelemiş. CHP Genel Başkanı, tarlayı bilmez, traktöre binmez, çiftçimizi konuşur. Bakkala girmez, marangozu tanımaz, esnafımızı konuşur.  Siftahsız günü sorsanız soğan sarımsak anlar. Memurlarımızdan ve işçilerimizden bahseder, sıra CHP'ye oy vermeyenlere gelince hakaretleri sıralamaktan utanmaz."

CHP'nin 'çiçeğin özünde taş gören bir hezeyan' olduğunu savunan Bahçeli, "Kovid-19 virüsü gibi zillet de bulaşıcıdır, mutasyona uğramaktadır. Zilletin aşısı da 2023 yılının Haziran ayında demokratik vasıtalarla yapılacak, bu aşı zillete zehir olacaktır" dedi. Bahçeli, seçimlerin zamanında yapılacağını vurgulayarak "Türkiye rotasından çıkmayacaktır. Cumhur İttifakı'nın tavizsiz kararı budur. Cumhuriyetin 100. yılında yeni bir tarih yazılacak, yeni bir sayfa açılacak" diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelen fezlekeler konusunda İYİ Parti'nin tutumunu da eleştirdi. "Fezlekelerinin 'önüne arkasına bakalım' demek siyaset değildir" görüşünü dile getiren Bahçeli, "Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz" dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne de destek çıktığı konuşmasında "2023 ve takip eden 10 yılı kapsayan stratejik hedeflerin ilki Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmaktır. Buna karşılık güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem teklifleri beyhudedir. Eskiye kıvrılıştır. Güçlendirilmiş parlamenter sistem kavramını dile getiren terörist Selahattin Demirtaş'tır. Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur" dedi.

Türkiye'ye demokrasi konusunda yöneltilen eleştirilere tepki gösteren Bahçeli, "Türkiye'de demokrasi olmasaydı, gece gündüz Cumhurbaşkanı'na hakaret edenler, devlete sövenler, millete karşı gelenler Meclis'te, belediyede, medyada, sokaklarda nasıl gezecekler? Türkiye'de demokrasi yok diyenler, gelsinler külahıma anlatsınlar. Tarihin hiçbir döneminde bu milletin sinesinden diktatör çıkmadı, tiran çıkmadı. Yönetim hayatımızda ise despotizmin en ufak emaresine tesadüf edilmedi" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı ve ekonomik reform paketinin müspet gelişmelerin işaret fişeği olduğunu söyleyen Bahçeli, "Bu sürecin sivil, geniş katılımlı, yeni yönetim sisteminin ruhuna uygun bir anayasa ile tahkim edilmesi ikinci hedefimizdir. MHP gerekli çalışmalarını sürdürmektedir. Hazırlıklarımız tamamlanacaktır. Siyasi partiler kanunu değiştirilmeli, seçim kanunu düzenlenmeli, siyasi etik kanunu çıkarılmaldır. Dokunulmazlıklar yeni baştan ele alınmalıdır. Anket şirketleri bize göre demokrasi kundakçısıdır" diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye'nin ekonomi politikalarına da değindi. Kimsenin aç ve açıkta yaşamasını istemediklerini belirten Bahçeli, "İnsanımızın ihtiyaç ve isteklerini yerli ve milli ekonomik sistemle karşılamak zorundayız. 2020'de küresel ekonomi yüzde 3.5 küçülmüştür. Türkiye ekonomisi 2020'de yüzde 1.8 büyüme kaydetmiştir. G20 arasında ekonomisi büyüyen iki ekonomiden birisi Türkiye olmuştur. Ekonomide yaşanan toparlanma ve canlanma devletimizin ve milletimizin kasasına yansıyacaktır" ifadesini kullandı. Bahçeli, şunları söyledi:

"Ekonomi sadece ekonomi değildir. Demokrasidir, adalettir, ahlaktır, güvendir, güvenliktir, eşitliktir, paylaşımdır, özgürlük değerleriyle bütünleşmiştir. Dünyanın herhangi bir yerinde para, finans ve kur operasyonlarıyla Ağrılı Mehmet kardeşimizin, Balıkesirli Ayşe kardeşimizin refahından çalanlara, helal lokmasını gasp edenlere karşı bir yol bulmalıyız ya da bir yol açmalıyız."

Bahçeli, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in Irak ziyaretiyle ilgili olarak da konuştu. "Papa'nın Irak'ın kuzeyini ziyareti anısına bastırılan değersiz pulda sözde Kürdistan haritasının resmedilmesi organize bir senaryonun parçasıdır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türk milleti bölücülüğe ve bölünmeye asla izin vermeyecektir. HDP ayranımızı kabartmasın. HDP PKK'dır cinayettir bölücülüktür masumlara çocuklara gençlere kadınlara ölüm tuzağıdır. HDP ile yasak ilişki zalimlere diz çökmektir. Terörist Demirtaş ile kahvaltı planları yapmak hiç kimseye iyilik ve onur sağlamayacak bilakis hiyanete ortak edecektir.

CHP seçimini yapmalıdır. Sözde Kürdistan  projesinin yanında mıdır, karşısında mıdır? İYİ Parti kararını netleştirmelidir. HDP siyasi kisveye bulunmuş suç örgütüdür. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyi AYM'ye göndermesi hak, hukuk ve adaletin sesidir. Herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması namus görevidir. Kapatılma isteği milletin yüreğine su serpmektedir. Hiç kimse aklından çıkarmasın ki biz şehitlerimizin davacısıyız."

Bahçeli, Danıştay'ın Öğrenci Andı'yla ilgili kararı sonrası partisini eleştiren CHP kanadına da "Ey CHP yönetimi, sizin nereniz Türk ki Andımıza sahip çıkacaksınız, sizin nereniz doğru ki Andımız'ı söylemek size yakışacaktır. Biz varlığımızı Türk varlığına armağan etmişken sizlerin kimlere hizmet ettiğini bilmeyen kalmış mıdır?" diye seslendi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu