HDP
SİYASET 3.01.2023 22:31:00 557 0

HDP "SEÇİME HAZIRIZ"

Seçimlere hazır olduklarını belirten Buldan, "Tarih ne olursa olsun, nisan olsun, mayıs olsun, haziran olsun Türkiye halkları seçimlere hazırdır, HDP her yönüyle seçime hazırdır. And olsun ki sizi biz göndereceğiz"dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'nin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konulması talebine ilişkin, "Anayasa Mahkemesinin, hukuki temeli olmayan bu başvuruyu değerlendirmeye almaması ve bir an önce reddetmesi gerekiyor." dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2022'nin AK Parti-MHP ittifakının ülkeyi uçuruma sürüklediği bir yıl olduğunu iddia ederek, iktidarın kötülüğü, hukuksuzluğu, ayrımcılığı ve eşitsizliği çoğaltmaya çalıştığını öne sürdü.

Kadınların 2022'de de hak, adalet ve özgürlük mücadelesinin en önünde yer aldığını söyleyen Buldan, "Biz kadınlar iyi biliyoruz; bu hukuk kadınların değil erkek düzeninin hukukudur. İstanbul Sözleşmesi'nden asla vazgeçmeyeceğiz ve sözleşmenin yeniden uygulanması için mücadelemizden bir an bile geri durmayacağız. İstanbul'u nasıl kazandıysak İstanbul Sözleşmesi'ni de bir kez daha kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Pervin Buldan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'nin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konulması talebinde bulunduğunu anımsattı.

HDP hakkındaki kapatma davasının da aynı siyasi kampanyayla açıldığını savunan Buldan, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının hesapların bloke edilmesi başvurusu da aynı siyasi kampanyanın bir devamı olup Anayasa Mahkemesini baskı altında tutmaya yönelik bir girişimdir. Anayasa Mahkemesinin hukuki temeli olmayan bu başvuruyu değerlendirmeye almaması ve bir an önce reddetmesi gerekiyor." diye konuştu.

İktidarın ekonomideki tablonun konuşulmasını istemediğini ileri süren Buldan, şöyle devam etti:

"25 Aralık'ta asgari ücrete yüzde 54 zam yaptılar, ardından 6 gün geçmişken tarihin gördüğü en büyük yılbaşı zamları gelmeye başladı. 1 Ocak'la birlikte vergilere yüzde 122 zam getirildi. Asgari ücretliye yüzde 54 zam yapılırken, vatandaşın cebinden toplayacakları vergiye ise yüzde 122 zam yaptılar. İşte AKP ve MHP sömürü düzeninin gerçek yüzü budur, Türkiye halkları da bunu görmelidir, bilmelidir. Bu iktidarın tek derdi kendi yandaşları ve rant düzenidir. AKP-MHP'nin iktidarda kaldığı her bir gün, her bir saat borç artıyor, enflasyon artıyor, dış ticaret açığı artıyor. Bu iktidar ülkeye zarar ve ziyandır. 2023 hem mücadelemizin büyüyeceği hem de seçimlerde geleceği belirleyeceğimiz bir karar yılıdır. Karar verdik ve değiştireceğiz, adaletli, onurlu, eşit bir yaşamı birlikte inşa edeceğiz."

Seçimlere hazır olduklarını belirten Buldan, "Tarih ne olursa olsun, nisan olsun, mayıs olsun, haziran olsun Türkiye halkları seçimlere hazırdır, HDP her yönüyle seçime hazırdır. And olsun ki sizi biz göndereceğiz." ifadesini kullandı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı