?HAYIR ÇIKARSA HERKES GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAK!?
GÜNDEM 6.03.2017 15:38:01 148 0

?HAYIR ÇIKARSA HERKES GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAK!?

Kılıçdaroğlu ?Cumhurbaşkanı´nın istifası mı istenecek deniliyor. Cumhurbaşkanını halk seçti parlamento seçmedi ki, yani hayır çıkması kaos ortamı yaratmaz. Erken seçim tartışmaları Bu parlamentonun görevi. İktidar ?biz ülkeyi yönetemiyoruz? derse anc

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Best FM radyo programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 16 Nisan´daki referanduma ilişkin Kılıçdaroğlu, yapılmak istenenin sistem değil rejim değişikliği olduğunu belirterek, ?Biz demokrasiden yana mıyız, yoksa tüm yetkilerin tek kişinin elinde toplandığı rejimden yana mıyız? Bunun cevabını vermememiz gerekiyor? ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu referandumdan hayır çıkması durumunda Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanların görevlerinin başında olacağını söyleyerek ?Cumhurbaşkanı´nın istifası mı istenecek deniliyor. Cumhurbaşkanını halk seçti parlamento seçmedi ki? diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu ?17 Nisan sabahı bizi ne bekliyor? sorusuna şu yanıtı verdi:

?Hayır çıkarsa Türkiye rahat bir nefes alacak. Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar görevlerinin başında olacak. TBMM yasa tasarılarını ve tekliflerini görüşecek. Acaba hayır çıktığı zaman Cumhurbaşkanı´nın istifası mı istenecek deniliyor. Cumhurbaşkanını halk seçti parlamento seçmedi ki. Yani hayır çıkması kaos ortamı yaratmaz. Erken seçim tartışmaları Bu parlamentonun görevi. İktidar ?biz ülkeyi yönetemiyoruz? derse ancak erken seçime gidilir. Burada bir kişi de değil yetki 550 kişinin görev yaptığı parlamentodadır.

"Devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili düzenlemeleri bir kişi mi yapsın, Meclis´te konuşulsun ortak karar mı alınsın, bunu konuşmalıyız" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaş gerçekleri henüz bilmiyor. Evet çıkarsa terör bitecek deniyor. 15 yıldır yönetiyorsunuz, engel olan mı vardı? İstikrar sağlansın diyorlar. 15 yıldır iktidarsınız. Size kim engel oldu bugüne kadar?"

Bir başbakanın kendi koltuğunu yok etmek için alanlara çıkıyorsa bunun farklı bir durum olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımız baskıcı yönetimde değil, demokrasi içerisinde yetişsin istiyoruz. Türkiye neden böyle bir tablonun içine sokuluyor? İşte bunu sorgulamalıyız" dedi.

"´Hayır diyenler terörist´ diyorlar, böyle bir şey mümkün mü?"

?´Hayır diyenler terörist´ diyorlar, böyle bir şey mümkün mü? diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

?Bir kişi, bir kararnameyle tüm devleti ele geçirebilir. İstediğini istediği makama getirebilir. Bana bunun doğru olmadığını çıkıp söylesinler, ama diyemiyorlar. FETÖ´nün devletin içine sızması 35 yılı buldu. Şimdi 35 yıla gerek yok. 24 saatte devletin tüm kademelerini başka bir terör örgütü ele geçirebilir. Böyle bir yetkiyi bir kişiye hangi gerekçeyle hakla verebilirsiniz? Bu yetki Meclis´te olmalı, parlamentoda konuşulup, tartışılmalı.?

Yeni düzende bütçe Meclis´te reddedilirse geçici bütçenin Meclise gelmeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Türkiye onuncu sınıf ülke haline geliyor. Siyaset kurumu hesap verebilir olmalı. Cumhurbaşkanı ile başbakan çok farklı görüşlerden oluşur ve seçilirse sistem kilitlenir iddiası doğru değil. Cumhurbaşkanı, başbakanın işine karışmadığı müddetçe sistem kilitlenmez. İkisinin de fonksiyonu farklıdır. Cumhurbaşkanı taraflı olursa problem çıkar. Devletin organlarının uyum içinde çalışmasından sorumlu biri taraflı olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

"Halbuki ´evet´ diyen de ´hayır´ diyen de bu ülkenin vatandaşıdır"

Bir manavın, bakkalın 18 yaşındaki oğlunun milletvekili seçilip seçilmeyeceğini soran Kılıçdaroğlu, "Elbette hayır. Kimseyi kandırmasınlar. Bu referandum siyasi partilerin yarışacağı bir seçim değil. Bu herkesi ilgilendiren bir seçim. Geleceğimizi düşünerek karar vermek zorundayız. Yapılan değişikliğin halka anlatılması gerekirken, muhalefeti ya da STK´ları ´terörist´ diye ilan etmek bir zaafın sonucudur. Vatandaşa neden ´evet´ demeleri gerektiğini anlatamıyorlar. Halbuki ´evet´ diyen de ´hayır´ diyen de bu ülkenin vatandaşıdır. Unutmamak gerekir ki; anayasa metinleri toplumsal uzlaşma metinleridir" dedi.

?Hayır çıkarsa herkes kendi görevine devam edecek, görevini yapacak ve sınırlarını bilecek?

?Hayır çıkarsa herkes kendi görevine devam edecek, görevini yapacak ve sınırlarını bilecek? ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, ?Vatandaş tarafından bir mesaj verilmiş olacak. Demokratik parlamenter sistemi daha da güçlendirmek gerekecek. Parlamentoda çoğunluğu temsil eden AK Parti eğer ´biz ülkeyi yönetemiyoruz, erken seçime gidelim´ derse gidilir? şeklinde konuştu.

"Suriye´nin derinliklerine inilmemesi gerekiyor"

Fırat Kalkanı Harekatının doğru verilmiş bir karar olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, ?Suriye´nin derinliklerine inilmemesi gerekiyor. Daha derine girilmesini doğru bulmuyoruz. Münbiç mi, Rakka mı henüz net değil. Çok fazla git-gel yaşanıyor. Devlet iyi yönetilmediği için bunlar oluyor. Bu arada biz hiç bilgilendirilmiyoruz. Bu çok vahim bir bir durumdur. Yanlışları biz hatırlatmak zorundayız? açıklamasında bulundu.

 

 (iha/Haber Merkezi)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli