Hatimoğulları, “Depremzedelere kesilen faturalar iptal edilsin”
SİYASET 10.06.2023 22:08:00 527 0

Hatimoğulları, “Depremzedelere kesilen faturalar iptal edilsin”

Hatimoğulları; “Depremin üzerinden aylar geçti, evlerin işyerlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağına dair iktidar bilgi vermiyor. Kuru gıda, hijyen, çadır ve konteyner ihtiyacı halen karşılanmamış olan yurttaşlara faturalar kesiyor

                    Hatay Deprem Dayanışması bugün Samandağ’da, “Depremin faturalarını devlet ödesin, faturalar iptal edilsin.” talebi ile basın açıklaması düzenledi. 

                Açıklamada; depremin ardından deprem bölgesinde yaşayan yurttaşların üç ay boyunca ertelenen elektrik faturaları bu sürenin dolmasının ardından toplu bir şekilde gönderilmeye başlandığı, Hataylı yurttaşlara kesilen elektrik faturalarının on binlerce TL’yi bulduğu ifade edildi. Bir yurttaşın faturasını yaktığı açıklamada; adreslerine gönderilen elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ödeme koşullarının olmadığını vurgulayan depremzede yurttaşlar faturaların iptal edilmesini istediler.

                 Açıklamaya katılan Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları; “Depremin üzerinden aylar geçti, evlerin işyerlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağına dair iktidar bilgi vermiyor. Kuru gıda, hijyen, çadır ve konteyner ihtiyacı halen karşılanmamış olan yurttaşlara faturalar kesiyorlar. Tüm dünya dayanışma sergilemeye çalışırken, AKP-MHP iktidarı hemen seçimin ardından faturalarla olmayan adreslere dayanıyor. On binlerce insanın kaybına dair sorumluluk hissetmeyenler, bugün depremin faturasını depremden etkilenen 11 ilde yaşayan yurttaşlara yıkmaya kalkıyor. Hataylı hemşerilerim net, bu faturaları ödemeyeceğiz diyor. Deprem nedeniyle işsiz kalan insanlar işlerine kavuşana kadar faturaların iptali gereklidir. Ayrıca kredi kartına yüklenmek zorunda kalan depremzedelerin ödemeleri faizsiz bir şekilde ertelenmelidir. Bizler Yeşil Sol Parti olarak, bu konuyu Meclise taşıdık. Kanun Teklifleri ile tekrar gündeme getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

                  Ayrıca bölgedeki kamulaştırma sorununa da değinen Hatimoğulları, Gülderen Köyünde yapıldığı gibi Dikmece Köyünde de kamulaştırma yapılmak istendiğini iletti. Bölgede çok sayıda hazineye ait arazi varken, verimli tarım-zeytinlik arazilerinin kamulaştırılmak istenmesine köylülerin karşı çıktığını söyledi. Köylülerin geçim kaynağı olan araziler kamulaştırılmamalıdır. Demografik yapının değiştirilmek istendiği endişesi yaşayan Samandağlıların bu endişelerinin gerekli açıklamalar yapılarak giderilmesi gerektiğini ifade etti.               

              Son olarak, deprem nedeniyle çok acılar yaşandığını ve dayanışmanın yaşattığına tanık olduklarını vurgulayan Hatimoğulları, aylardır çeşitli şekillerde mağduriyetleri artarak devam eden depremzedelerin faturaların iptali talebinin elzem bir şekilde karşılanması gerektiğini ifade etti. “Depremin faturası halka, depremden etkilenenlere yıkılmak istenilmekte; oysa bu ağır faturayı devlet ödemelidir. Dört ayı aşkın süre geçmesine rağmen birçok temel ihtiyaçları çözülmeyen yurttaşların omuzlarına yeni yükler yüklenilmemeli” ifadelerini kullandı.

(vş)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı