?HAKKIMIZI GASP ETTİRMEYİZ!?
GÜNDEM 15.06.2016 14:17:57 73 0

?HAKKIMIZI GASP ETTİRMEYİZ!?

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi´nin iptal kararı sonrasında Bakanlar Kurulu tarafından TBMM´ye sunulan T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı´nın

Av. Çıtırık, tasarıyla ilgili yaptığı tespitleri şu şekilde sıraladı:

?Tasarının 1. Maddesine getirilmek istenen düzenlemede, ?Mahkemelerce, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce açılmış davalarda, davanın konusuz kalması sebebiyle karar verilmesine yer olmadığına karar verilir. Yargılama giderleri idare üzerinde bırakılır ve vekâlet ücretinin ¼´üne hükmedilir.? şeklindedir. TBMM Başkanlığına sunulan T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile T.C. Emekli Sandığı Kanununa yapılacak olan geçici madde 226 ile yasama yetkisini kullanmakta olan TBMM´nin yargı organı yerine geçerek bağımsız mahkemelerin vereceği hükmün nasıl olması gerektiğini de düzenleyerek, anayasanın açıkça ihlal edildiği ve bağımsız mahkemelere talimat verildiği net bir şekilde ortadadır? dedi.

Öncelikle bu düzenlemenin hukuk devletini yaralayan bir düzenleme olması ve Anayasa 138. Maddenin açıkça ihlal edilmesi nedeniyle karşı olduklarını ifade eden Av. Çıtırık, ?Bu düzenlemeye karşı olmamızın ikinci nedeni ise vekâlet ücretine yönelik bir hak kaybına yol açmasıdır. Avukatlık mesleğinin faaliyet alanın her geçen gün daraltıldığı, yasal düzenlemeler ve yargı kararları ile vekâlet ücretlerimize göz koyulduğu da ortadadır. Avukatlık ücretlerimizin yasal düzenlemeler ile gaspı mahiyetindeki bu tasarıları kabul edebilmemiz mümkün değildir. Bugüne kadar hep itiraz ettiğimiz ancak TBMM´nin ısrarla sürdürmeye devam ettiği Torba Yasa düzenlemeleridir. Konunun toplumsal muhataplarının görüş ve önerilerinin alınmadığı, konunun tekliği ilkesine aykırı , ihtiyaçlardan kaynaklanmayan ve parlamentodaki sayısal çoğunluğun yönlendirmelerine açık, siyasi ?rüşvet? mahiyetindeki Torba Yasa düzenlemelerinden yasama organının bir an önce vazgeçmesini talep ediyoruz.

Yukarıda yaptığımız açıklamalar doğrultusunda bu düzenlemenin TBMM´de yasalaşmaması için tüm barolarımızı ve TBB Başkanlığını göreve çağırıyor, gereken duyarlılığı göstermelerini istiyoruz. Ayrıca, TBMM´de grubu bulunan siyasi partilerin milletvekillerine konuyu ileterek bu tasarının yasalaşmaması gerekli mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini istiyoruz?(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı