HAKİMİN DURUŞMADA KADIN AVUKATIN ETEK BOYUNA MÜDAHALESİ TEPKİ İLE KARŞILANDI
SİYASET 29.05.2019 15:13:22 482 0

HAKİMİN DURUŞMADA KADIN AVUKATIN ETEK BOYUNA MÜDAHALESİ TEPKİ İLE KARŞILANDI

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hakimi Mehmet Yoylu´nun , duruşmada bulunan avukatın eteğine kısa diyerek ?etiğe´ aykırı bulması, etek boyunu ölçürtmeye çalışması tepkilre neden oldu.

 Avukatın fotoğrafını çekip baroya göndermek isteyen hakime tepkiler yağdı. Hakimler ve Savcılar Kurulu, hakim Mehmet Yoylu, hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi´nde görülen bir duruşmada hâkim Mehmet Yoylu, duruşmada bulunan avukatın etek boyunu kısa buldu ve fotoğrafını çekip baroya göndermek istedi. Davacı vekilinin kıyafetinin ?etiğe´ aykırı olduğunu savunan hakimin talebiyle, duruşma tutanağına, ?Davacı vekilinin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğu, bu hâli ile avukatlık mevzuatına aykırı olduğu giyim kuşam etik kurallarına aykırı olduğu görüldü? yazıldı. 

Dinleyici sıralarında bulunan avukatlara davacı vekilinin etek boyu hakkında avukatlık hukuku mevzuatına uygun olup olmadığı soruldu.

Görüş bildiren avukatlar ?Davacı vekilinin etek boyu avukatlık hukuka ve örfüne uygundur? dedi. Davalı vekili de ?Bence de özgürlük alanı ile ilgilidir, müdahale edilmemesi gerekir? dedi.

Buna rağmen davacı avukatın etek boyunun çok kısa olduğu ve bir yanlış anlamaya vesile olmaması için hakimin ?kısa´ değerlendirmesiyle huzurda bulunan avukatların ?kısa´ değerlendirmesinin aynı olmayacağı nazara alınarak cep telefonu ile baro başkanlığına bildirilmesi için etek boyunun (fotoğrafının) cep telefonu ile çekilmesi istendi. Davacı vekili ?Ben tek boyumun çekilmesini istemiyorum? dedi.

HSK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hakimi Mehmet Yoylu, hakkında soruşturma başlattı. HSK 2. Daire´nin, gün içinde de toplanarak Yoylu´nun açığa alınıp alınmayacağını görüşmesi bekleniyor. HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, ?Soruşturma izni verdik. Gereğini yapacağız, kamuoyu merak etmesin? dedi.

?AV. TUĞÇE ÇETİN´E HAKİM KÜRSÜSÜNDEN YÖNELEN TACİZE KARŞI TBB AVUKAT HAKLARI MERKEZİ OLARAK EN ETKİN MÜCADELEYİ YÜRÜTECEĞİZ?

Bu olay üzerine TBB Avukat Hakları Merkezi olaya müdahale ederek aşağıdaki duyuruyu yaptı:

?Bugün (29/05/2019) İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesinde gerçekleşen ve meslektaşımız Av. Tuğçe Çetin´e karşı hakim kürsüsünden yönelen taciz öğrenildiği ilk anda TBB Avukat Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Ramazan Çakmakcı olaya derhal müdahil olmuş zabtın içeriği ve olayın gerçekliği zabıtta ismi geçen avukat meslektaşlardan doğrulanmış ve konu etkin mücadele başlatılması için TBB Avukat Hakları Merkezi Başkanı ve TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu ile TBB AHM Yürütme Kurulu üyelerine aktarılmıştır.

TBB AHM olarak meslektaşımız Av. Tuğçe Çetin´in yanında olduğumuz ve kendisine yönelen tacizin hukuk karşısında gerekli yaptırımı alması için gerekli her türlü mücadeleyi yürüteceğimiz iletilmiştir.

Konu acil başlığı ile gündemimizde olup meslektaşımız Av. Tuğçe Çetin´e hakim kürsüsünden yönelen tacize karşı TBB Avukat Hakları Merkezi´nin etkin mücadele yürüterek konunun sonuna kadar takipçisi olacağını ve meslektaşımız şahsında tüm kadın avukatlara yönelen bu hukuk dışı yaklaşımı kabul etmediğimizi mesleki kamuoyumuzun bilgisine sunarız.

TBB Avukat Hakları Merkezi?

TBB´DEN AVUKATIN KIYAFETİNE KARIŞAN HAKİMLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Türkiye Barolar Birliği yönetimi de aşağıdaki açıklamayı yaptı:

İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesi´nde üzücü bir olay yaşanmıştır.

Mahkemenin hâkimi, bir kadın avukatın kıyafetine karışmıştır. Yetkisini kötüye kullanmıştır. Mahkemesini küçük düşürmüştür. Aynı zamanda meslektaşımızı bu şekilde baskı altına almış ve taciz etmiştir. Yargılama yaptığı işi bırakıp, meslektaşımızı kılığı kıyafeti yüzünden yargılamaya kalkışmıştır. Hatta fotoğrafını çekmeye teşebbüs etmiştir.

Bu hâkim daha önce Balıkesir´de bir meslektaşımıza kürsüden hakaret edip onu darp etmiş olan bir kişidir. Sorunludur. Bugün yaşanan olay bu kişinin hakimlik görevine o olaydan sonra devam ettirilmiş olmasının sonucudur.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu tarafından derhal Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ile görüşülmüştür. HSK, hâkim hakkında şu an itibariyle soruşturma açmıştır.

Meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Kuşkusuz bu olayı sonuna kadar takip edeceğiz."

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı