GÜRER,
SİYASET 16.04.2023 09:12:00 477 0

GÜRER, "TARIMDA YENİDEN SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ"

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer seçim çalışmaları kapsamında gittiği Çiftlik’ ilçesi , ilçe pazarını gezdi. Pazarcı esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Gürer’e, dert yanan kadınlar, pahalılıktan şikayet etti.

 Mutfakta tencerenin kaynamadığını belirten kadınlar, “Bıktın bu pahalılıktan” diyerek, ekonomik krizin ülkemizde eriştiği boyuta dikkat çekti.

 GÜRER’DEN ÇİFTLİK ZİYARETİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilçe, belde ve köy gezilerini aralıksız sürdürüyor. 

Çiftlik ilçesine seçim çalışmalarını sürdüren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilçede kurulan pazarı gezdi. Esnafları ziyaret etti.Kahvelerde vatandaşlarla görüştü.İlçeye bağlı Divarlı ve Azatlı beldeleri ile Çardak, Mahmatlı, Ovalıbağ, Şeyhler ve Kula köylerini ziyaret eden Gürer’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’i CHP Çiftlik İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, ilçe başkanı Levent Öcal ve partililerle bir araya geldi. 

ESNAF VE PAZAR ZİYARETİ 

Daha sonra ilçe esnafını ve kahvehaneleri  gezerek, vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilçede kurulan pazarı da ziyaret etti. 

“KADINLAR PAHALILIKTAN ŞİKAYETÇİ”

CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer’e, Çiftlik ilçe pazarında alışveriş için gelen kadınlar da sorunlarını anlattı. Mutfakta artık tencerenin  zor kaynadığını belirten kadınlar, pahalılığı her geçen bir biraz daha hissettiklerini belirterek, “Pazara geliyoruz ama pahalılıktan ihtiyaçlarımızın hepsini alamıyoruz. Fiyatlar her hafta katlanarak artıyor. Bugün 10 liraya aldığımız bir ürünü gelecek hafta aynı fiyata alamayacağımızı biliyoruz. Eskiden 6 ayda, yılda  değişen  ürün fiyatları artık günlük ve haftalık  değişmeye başladı. Bıktın artık bu pahalılıktan” diyerek yaşadıkları ekonomik sorunları dile getirdiler. 

"SORUNLAR MİLLET İTTİFAKININ İKTİDARINDA  ÇÖZÜLECEK "

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise kadınlara 14 Mayıs seçimlerini hatırlatarak, “Bu seçimler, ekonomideki sıkıntıların da biteceği seçimler olacak. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakının iktidarında sorunlar bir bir çözülecek, mutfakta tencere kaynamaya başlayacak.Bir oy Kılıçdaroğlu’na,bir oy CHP vererek ülkeyi esenliğe taşıyın ” ifadelerini kullandı. 

“TARIMDA YENİDEN SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ”

Gürer ve beraberindeki heyet ilçeye bağlı belde ve köylerde de üreticilerle, çiftçilerde bir araya geldi. AKP iktidarının tarım politikasını eleştiren  Ömer Fethi Gürer, ülkemizin 21 yılda tarımı bitirme noktasına getiren iktidardan 14 Mayıs’tan sonra kurtulacağını belirterek, “Tarımda yeniden söz sahibi olacağız. Kendi kendine yeten ülkeler arasına gireceğiz. İthalat değil ihracat yapacağız.AKP ‘Li Bakan  2023 yılında planlamadan söz eder oldu .Bu bağlamda birde kanun çıkardılar.Çiftçi  hangi ürün için ekim yapacaksa izin alacak,uymazsa destek ardından ceza gelecek.Çiftçi sopa ile hizaya getirilmez.Çiftçi desteklerle tarım planlaması sağlanır.Milyonu bulan çiftçi ekimden uzaklaşmış,beş milyon hektar ekilen arazi tarımda azalmış,ithalatçı bir anlayışla tarım dizayn edilemez.Çiftçi,üretici,besici gerçekçi desteklerle,teşviklerle,uygun taban fiyatla ekimde kalması sağlanır” diye konuştu. Kula  ve Kitreli köylerinde konuşan Gürer” kırsalda yeniden dönüş için genç ve kadınların SGK primleri tarımla uğraşmaları halinde devlet karşılayacağını de belirtti. Tarım sayımı 5 yılda bir yapılacağını, planlı tarım ile  hiç bir ürün çöpe gitmeyeceğini ve dondurulmuş,işlenmiş,katma değerli ürüne dönüştürüleceğini de belirtti. 

CHP’DEN TAM KADRO ÇİFTLİK ÇIKARMASI 

CHP Milletvekili Gürer’e Çiftlik ilçesi pazar ziyaretine , İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Kadın Kolları Başkanı Fatma Yaşar, 2. Sıra milletvekili adayı Sevgi Özbek, 3. sıra milletvekili adayı Ozan Sakarya, Çiftlik İlçe Başkanı Levent Öcal,  Niğde Belediye Başkanlığı yapmış olan Av.Ahmet Oğuz Özmen, Önceki dönem İl Başkanı Av. Bülent Küçük, İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yıldız, Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan, partinin önemli isimlerinden Dr. Nadi Özdamar,Mehmet Akpınar,Durmuş Songür  ve Feridun Ecemiş de eşlik etti. 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı