Gürer: “Köy okulları kapandı,lojmanlar harabeye döndü”
SİYASET 20.12.2020 11:18:00 617 0

Gürer: “Köy okulları kapandı,lojmanlar harabeye döndü”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kapanan köy okullarındaki lojmanların durumunu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kapanan köy okullarındaki lojmanların durumunu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Gürer, soru önergesinde, “Ülkemizde yer alan 18 bin köyde eğitim veren okul sayısı kaçtır?

Köy ve kasaba da öğretmenler için lojman vardır mıdır? Var ise toplam kaç öğretmen lojmanı vardır? Kendine ait lojmanı bulunan okul sayısı kaçtır? Ülke genelinde lojmandan yararlanan öğretmen ve idareci sayısı kaçtır? MEB’e bağlı toplam lojman sayısı kaçtır? Son beş yılda yapılan lojman sayısı kaçtır? Lojmanların yapıldığı iller hangileridir? Boş lojman sayısı kaçtır? Son on yılda yıkılan lojman var mıdır? Yıkılan lojman sayısı kaçtır? Kullanılmayan lojman sayısı kaçtır?” şeklindeki sorularına yanıt istedi. 

MEB 402 KAMU KONUTUNU SATIŞA ÇIKARDI 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Selçuk, merkez teşkilatına tahsisli 411 kamu konutunun 402'sinin, 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun gereği satışa konu edildiğini ve işlemlerin devam ettiğini açıkladı.  Bakan Selçuk, kamu konutlarının satış sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütüldüğünü ifade etti.

141 LOJMAN YIKILDI 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 2019-2020 eğitim öğretim yılı Türkiye geneli resmi ve özel köy okul sayısının; okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim olmak üzere 13 bin 435 olduğunu açıkladı. 

Toplam lojman sayısının 8 bin 605 olduğunu kaydeden Bakan Selçuk,  boş lojman sayısının 147, 2016 yılından bu yana yıkılan lojman sayısının ise 141 olduğunu bildirdi. 

GÜRER: “LOJMANLAR HARABEYE DÖNDÜ” 

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Türkiye genelinde yüzlerce köy okulunun öğrenci azlığı nedeniyle ne yazık ki kapatıldığını belirtti. 

Kapanan köy okullarının ve bu okullara ait lojmanların da yıkıma terk edildiğini anlatan Gürer, Anadolu’da yıllar önce imece usulüyle yapılan taş duvarlı köy okulu ve bu okullara ait lojmanların harabeye dönmüş olmasından büyük üzüntü duyduğunu da sözlerine ekledi.

"Adalet Bakanlığı, 2 yılda 21 ihaleyi iptal etti "

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adalet Bakanlığı’nca iptal edilen ihaleleri soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

CHP Milletvekili Gürer, önergesinde “2017 ve 2019 yılları arasında Adalet Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından açılan ihalelerin kaç tanesi iptal edilmiştir? İptal edilmesindeki gerekçeler nedir? 2017 ve 2019 yılları arasında açılan ihalelerin hangileri iptal edilmiştir? 2017 ve 2019 yılları arasında, gerçekleştirilip iptal edilen ihalelerle ilgili olarak, iptal edilen ihale kazanma bedeli ile gerçekleşen bedeller arasındaki farkın değeri nedir?” şeklinde sorular yöneltti. 

Gürer’in önergesine yanıt veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 2017-2019 yılları arasında 4’ü yapım ihalesi, 17’si inşaat ihalesi olmak üzere 21 ihalenin Bakanlıkları tarafından iptal edildiğini açıkladı. 

Bakan Abdülhamit Gül, Bakanlıklarının bütçesi içinde harcama birimi olarak merkez harcama birimleri, merkez dışı birimleri olan mahkemeler, ceza infaz kurumlan, denetimli serbestlik müdürlükleri ile Adli Tıp Kurumu Başkanlığının yer aldığını ifade etti.

BAKANLIK HARCAMALARI TAKİP ETMİYOR 

Bakan Gül, “Bakanlık bütçesi içinde yer alan harcama birimlerinin bütçe ödenek tertiplerinden yaptıkları ayrıntılı harcamaların, 5018 sayılı Kanun gereğince ilgili harcama biriminin yetki ve sorumluluğunda olması nedeniyle hangi iş ve faaliyetler için hangi kişi veya firmalardan alım yoluyla gerçekleştirildiği Bakanlığımız tarafından takip edilmemektedir” dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli