Gürer,
SİYASET 12.08.2020 15:50:00 1165 0

Gürer, "Ek ders karşılığı çalışana kadro yok"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ek ders karşılığı çalışan personele kadro verilmelidir” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yetiştirme yurtlarında ek ders karşılığı çalışan öğretmenlerin kadro talebini, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 

Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ek dersin bir istihdam yöntemi olmadığını belirterek, bunların çalıştıkları süre karşılığı ücret almaya devam edeceklerini ve dolayısıyla kadro alamayacaklarını belirtti.  

EK DERS VEREN PERSONELE KADRO VERİLECEK Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde, “Bakanlığınız bünyesindeki yetiştirme yurtlarında, ek ders karşılığı çalışan kaç kişi bulunmaktadır? Özlük hakları var mıdır?

Bakanlık bünyesine alınıp kadro verilmesi düşünülmekte midir?” şeklindeki sorularına yanıt istedi. 

RESMİ GÖREVLERİ YOK

Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “24.04.2015 tarihli ve 29336 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esasların 7’inci maddesi 1’inci fıkrası (d) bendi kapsamında resmi görevi bulunmayanlara haftada 35 saate kadar ek ders görevi, 2’ nci fıkrası kapsamında ise ek ders görevi verilenlere, 657 sayılı Kanunun 176’ ncı maddesi uyarınca ek ders ücreti ödenmektedir” açıklamasında bulundu.

OLANAK DÂHİLİNDE SÖZLEŞME YAPILIYOR

Bakan Selçuk, bu esaslar dâhilinde haftada 35 saate kadar ek ders görevi bütçe ödenekleri mukabilinde verildiğini belirterek, yine bütçe olanakları dâhilinde her yıl sözleşmelerin yenilenebildiğini ifade etti. 

EK DERS, BİR İSTİHDAM YÖNTEMİ DEĞİL

Ek dersin bir istihdam yöntemi olmadığını vurgulayan Bakan Selçuk, “Bu personele çalıştığı süre için ücret ödenebilmektedir. Bahsi geçen esaslar çerçevesinde, ek ders karşılığı çalıştırılan personel, çalıştıkları sürece (ders karşılığı) ücret almaktadır” dedi. 

GÜRER: “YETİŞTİRME YURTLARI KAMUNUN EN HASSAS KURUMLARIDIR”

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yetiştirme yurtlarının, barındırdıkları kimsesiz ve terkedilmiş çocuk ve gençlerden oluşması nedeniyle toplumun en hassas kurumları arasında yer aldığına dikkat çekti. 

GÜRER: “YETİŞTİRME YURTLARINDAKİ EĞİTİM BÜTÇE OLANAKLARINA GÖRE AYARLANAMAZ”

Gürer, “Böylesine önemli bir kurumda eğitim gören çocuklarımız için verilecek ek derslerin bütçe olanakları dâhilinde planlanıyor olması anlaşılır bir durum değildir. Yani bütçe olanağı varsa bu çocuklarımıza ek ders veriliyor yoksa verilmiyor mu? Yetiştirme yurtlarındaki eğitim bütçe olanaklarına göre ayarlanmamalı, yeterli ve gerekli olan bütçe ayrılmalıdır. Yetiştirme yurtları bütçeden ilk sıralarda ödenek alması gereken ve buralarda ders veren tüm personelin kadroya dahil edilmesi gereken kurumlardır” diye konuştu. 

Gürer: “İşsiz gençlerin umutları ile oynamayın” 

Öte yandan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Aile Sosyal Destek Personeli” pozisyonuna 4 bin personel alınacağı yönündeki açıklamasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen alım yapılmamış olmasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.  

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına soru önergesi veren Gürer, bahsi geçen alımların neden yapılmadığını, yapılacaksa ne zaman yapılacağını sordu. Önergeyi yanıtlayan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, lisans düzeyinde eğitim veren bazı bölüm mezunlarından alım yapacağını açıkladı, ancak alınacak personel sayısıyla ilgili bilgi vermedi.  

HANİ VERDİĞİN SÖZLER?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde, 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aile Sosyal Destek Personeli (ASDEP), kapsamında 4 bin personel alımının yapılacağını yönündeki açıklamalarını anımsattı. 

ASDEP ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Aradan geçen zamana rağmen bahsi geçen personel alımının gerçekleşmediğini vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ASDEP kapsamında bahsi geçen alım ne zaman gerçekleşecektir? Alımın yapılacağı açıklanan 4 bin personelin hangi bölümlerden alınması planlanmaktadır? Sosyologlar, merkezi atamada, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı dâhil olmak üzere görev alanına giren bütün bakanlıklardan alım yapılacak mıdır?

ASDEP için verilen sözün bu yıl gerçekleştirilmesi düşünülmekte midir?” diye sordu. 

2 YIL ÖNCEKİ BAKANLAR KURULU KARARI 

Gürer’in önergesini yanıtlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara, 14.05.2018 tarihli ve 2018/11809 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘Aile Sosyal Destek Personeli’ pozisyonu eklenmiştir” hatırlatmasında bulundu.

LİSANS DÜZEYİNDE EĞİTİM VEREN BÖLÜM MEZUNLARINDAN ALIM YAPILACAK 

Bakan Selçuk, “Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren ve sosyal hizmetler, sosyal çalışmalar, psikoloji, sosyoloji, çocuk gelişimi, aile ve tüketici bilimleri, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümlerinin birinden mezun olmak şartı getirilmiştir.

Belirtilen esaslar kapsamında ilgili bölüm mezunlarından alım yapılabilecektir” dedi. 

GÜRER: “AKP, HER SEÇİM ÖNCESİNDE BUNU YAPIYOR”

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise AKP iktidarın her seçim dönemi öncesinde benzer açıklamalarda bulunarak, işsiz vatandaşları umutlandırdığını ancak seçim sonrasında atamaların yapılmadığını belirtti. 

GÜRER: “GENÇLERE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATMAYIN”

Gürer, “2 yıl önce Cumhurbaşkanı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı  4 bin personel alınacağını duyurmuştu. Ancak geçen süre zarfından alım yapılmadı. İki yıldır umutla bekleyenler var. Her gün alım olacak düşüncesiyle iki yıl geçti. Bakan yine olumlu bir açıklama yapmadı. Her Seçim öncesinde alım yapılacağı açıklanarak gençler ve işsizleri umutlandırırlar ve umutlanan gençler de bir sonraki seçime kadar hayal kırıklığı yaşamaya devam eder. Verilen sözlerin tutulması gerekir. Bir an önce alımlar gerçekleşmelidir. Milyonlarca genç işsiz ve perişan durumda iken her seçim döneminde insanların umutlarıyla oynamak devlet yönetme ciddiyetine yakışmaz” diyerek tepkilerini dile getirdi.  

 (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu