Gürer sordu Bakan yanıtladı.
SİYASET 17.02.2018 10:01:20 340 0

Gürer sordu Bakan yanıtladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Endüstri Bölgelerine kimlerin yatırım yapabileceğini sorduğu yazılı önergesine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yanıt verdi. Bakan Özlü, KHK ile Endüstri Bölgelerine ?yönetici şirket modeli´ getirildiği

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, ?Niğde Enerji İhtisas Bölgesine kimler yatırım yapabilecek? Bu bölgede yatırımlar halkın ortak olabileceği ve yatırım yapabileceği hangi modelle tasarlanacak? Uygulama yönetmenliğinde bölge insanının ortak olabileceği kooperatifçilik metodu olacak mı? Bölgenin girişimci gençleri için örnek yatırım uygulamaları bu yönetmenlikte yer alacak mı? Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Niğde İline ve halkına hangi somut katkıları sağlayacak?? şeklinde sorular yöneltti.  

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in önergesine yanıt veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ?6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve 09/10/2016 tarihli ve 29852 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliğinde (YEKA) yer alan hükümler doğrultusunda; 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri (EB) Kanunu kapsamında belirlenen bölgelerin aynı zamanda YEKA olarak ilan edilmesi durumunda bu alanların tahsis edileceği kişi veya tüzel kişiler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenecektir. Ayrıca, bölge alanının büyük bir yatırımcıya mı yoksa birden fazla yatırımcıya mı tahsis edileceği kararının da dâhil olduğu tahsis modelinin tasarlanması süreci de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının sorumluluğundadır? dedi.  

Bakan Özlü, ?Öte yandan endüstri bölgelerinin daha fazla katma değer sağlayan bir ekonomik yapıya dönüştürülmesi için 01/07/2017 tarihli ve 30111 sayılı Resmî Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren "Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK´larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile Endüstri Bölgeleri Kanununda önemli değişiklikler gerçekleştirilmiştir. Örneğin bu kapsamda, Endüstri Bölgelerinde yeni ve profesyonel bir yönetim tarzının geliştirilmesi amacıyla "Yönetici Şirket" modeli geliştirilmiştir. Böylece Endüstri Bölgesi sınırları içerisindeki araziler üzerinde doğrudan yönetici şirket lehine irtifak hakkı tesis edilebilecek ve bahse konu şirket uygun gördüğü yatırımcılara alt kiralama veya irtifak hakkı devri yapabilecektir? açıklamasında bulundu. 

 Yeni Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinin yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiğini açıklayan Bakan Özlü, ?Söz konusu yönetmelik vasıtasıyla bölgede yatırım yapacak yatırımcılar veya kooperatiflerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından gerekli izin ve onaylan alarak Niğde-Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi için kurulacak yönetici şirkete ortak olabilme imkânları bulunmaktadır? dedi.  

Bakan Faruk Özlü, Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinin, Niğde´ye ve bölgeye önemli miktarda yatırım çekilmesine ve yeni istihdam imkânları oluşturulmasına vesile olacağını da sözlerine ekledi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 2015 yılında kurulacağı açıklanan ve Karaman ile aynı dönemde karar verilen Niğde  Enerji İhtisas Bölgesinde bu güne kadar bir çivi dahi çakılmadığını ifade ederek, ?Karamanda faal Niğde´de ise adı var. Uygulama ile ilgili değişikliklerin yapılmasını ise daha kısa süre sayılacak bir dönemde yeni yeni düzenlemeler yapılmasını işin başında konunun çok yönlü planlanmamasının yansıması olduğunu ifade etti. (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı