GÜRER:
SİYASET 7.10.2017 11:23:02 356 0

GÜRER: "KÜRESEL ISINMAYA KARŞI KATI ÖNLEMLERİN ALINMASI GEREKLİDİR"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sözlü soru önergesinde küresel ısınmanın ülkemize olan yansımalarına dikkat çekerek, Alınan önlemler ve çalışmaların neler olduğunu, yurttaşların bilinçlendirilmesi için kurumlarda ve okullarda eğitim verilmesinin

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Meclis Genel Kurulu´nda, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in sözlü soru önergelerine yanıt verdi.

Bakan Özhaseki, Gürer´in ´küresel ısınma ve iklim değişiklikleriyle´ ilgili sorusunu yanıtlarken, "Ülkemiz küresel sorunlara hiçbir zaman sessiz kalmayacak" dedi.  Ömer Fethi Gürer ise yapılan çalışmaların kâğıt üzerinde kalmamasını ve küresel ısınmaya karşı katı önlemler alınması gerektiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sözlü soru önergesinde küresel ısınmanın ülkemize olan yansımalarına dikkat çekerek, Alınan önlemler ve çalışmaların neler olduğunu, yurttaşların bilinçlendirilmesi için kurumlarda ve okullarda eğitim verilmesinin düşünülüp düşünülmediğini, alınacak önlemlerin milli ekonomiye katkısının ne olacağını sordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Genel Kurul toplantısında, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in soru önergelerini yanıtladı. Özhaseki, Ulusal İklim Değişikliği Uyum Stratejisi ve Eylem Planının, su kaynakları yönetimi, tarım gıda güvencesi, ekosistem hizmetleri, biyolojik çeşitlilik ve ormancılık afet yönetimi ve insan sağlığı konularına odaklandığını belirterek, eylemlerin hayata geçirilmesine yönelik olarak ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

2012-2013 yıları arasında TÜBİTAK işbirliğiyle İklim Değişikliklerinin Etkileri ve Uyum Konusunda Farkındalığın Geliştirilmesi Projesinin yürütüldüğüne değinen Ömer Fethi Gürer, "Ülkemiz, Paris Anlaşması kapsamında küresel iklim değişikliği ile mücadele için 2030 yol haritasını belirlemiştir. Ülkemiz hızla gelişen bir ekonomi olarak sera gazı emisyonlarını 2030 yılında yüzde 21´e kadar, artıştan azalmayı hedeflemektedir. Ulusal katkımıza göre 203 yılında 246 milyon ton, 2012-2030 yılları arasında ise toplam 1 milyar 920 milyon ton sera gazı emisyonu önlemiş olacaktır. Çalışmalar başlamıştır" dedi.

Bakan Özhaseki, "2004 yılında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi´ne, 2009 yılında Kyoto Protokolü´ne taraf olmuştur. 2010 yılında Ulusal İklim Değişikliği Stratejisi´ne, 2011 yılında Ulusal İklim Değişikliği Eylem Planı´nı ve İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı´nı yayınlamıştır. 21 Nisan 2016 tarihinde Paris Anlaşması´na imza atmıştır. Ülkemiz, küresel iklim değişikliğiyle mücadele için Paris Anlaşması kapsamında 2030 haritasını da belirlemiştir" ifadelerini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Küresel ısınma ile ilgili yazılı metinlerin yerine uygulamada hızlı hareket edilmesi gerektiğini ve her geçen gün sorunun boyutlarının daha da arttığına dikkat çekti. Gürer: "Ülkemizde küresel ısınma etkisi mevsimlik değişimlerle dengesizliklere yol açmakta, dolu, don, sel olarak ciddi zararlar vermektedir. Su kaynakları doğru kullanılmamaktadır, doğa yeterince korunmamaktadır, çevre kirliliği gerektiği gibi önlenmemektedir. ÇED raporları dikkate alınmamaktadır. Küresel ısınmaya karşı katı önlemlerin alınması gereklidir. Bu süreç sürdürülebilir bir durum değildir" dedi.?(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı