GÜNEY ADANA KALKINMA PROJESİ KAPSAMINDA
GÜNDEM 24.09.2017 12:55:31 372 0

GÜNEY ADANA KALKINMA PROJESİ KAPSAMINDA "İÇİMİZDEN BİRİ" KONULU ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen ve İl Halk Sağlığı Müdürü Alper Acil´in yaşam öyküsünü anlattığı "İçimizden Biri? konulu etkinlik, Vali Demirtaş´ın katılımıyla gerçekleşti

Vali Mahmut Demirtaş, Yamaçlı Mahallesi´ndeki Mevlana Kültür Evi´nde düzenlenen "İçimizden Biri Buluşması´nın açılışında yaptığı konuşmada, Güney Adana Kalkınma Projesi´nin amacının yerinde eksiklikleri tespit edip, vatandaşları daha konforlu, mutlu olması ve daha iyi eğitim ve sağlık hizmeti alabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Güney Adana Kalkınma Projesi´ne Mart ayında başladıklarını hatırlatan Vali Mahmut Demirtaş, projenin E-5´in altında bulunan kentin güneyindeki 66 mahalle ve yaklaşık 470 bin kişilik nüfusu kapsadığını kaydetti.

Projeyle amaçlarının bu mahalleleri ekonomik ve sosyal olarak yükseltmek, vatandaşları daha mutlu etmek olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, bu mahallelerde uyuşturucuyla mücadele edeceklerini, çocukların eğitimine devam etmesini sağlayacaklarını belirtti.

Konuşmasında Yamaçlı Mahallesi´ndeki Aile Sağlığı hizmet binasının biraz eski olduğuna değinen Vali Demirtaş, buraya yeni bir hizmet binası yapacaklarını ve bunu 2018 yılında bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında "İçimizden Biri Buluşması" konulu etkinlik, İl Halk Sağlığı Müdürü Alper Acil´in doğup büyüdüğü yöreye ilişkin tespit ve hatıralarını, kamu hizmeti verdiği vatandaşlarla paylaşmasıyla sürdü.

İl Halk Sağlığı Müdürü Alper Acil´in yaşadıklarını ve başarı hikâyesini mahalle halkına anlatmasının ardından Vali Mahmut Demirtaş, beraberindeki kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile birlikte, Yamaçlı Abdullaziz Coşkuntuncel Sağlık Ocağı´nda incelemelerde bulundu.

Vatandaşlara hal ve hatırlarını sorarak ?geçmiş olsun´ temennisinde bulunan Vali Demirtaş, hastalara şifa dağıtan  doktorlara teşekkür etti ve görevlerinde başarılar diledi.

Düzenlenen etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş´ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

/resimler/2017-9/24/1256422966268.jpg

VALİ DEMİRTAŞ, ?GÜNEY ADANA KALKINMA PROJESİ? EKİBİYLE BİR ARAYA GELDİ

Vali Mahmut Demirtaş, Adana´nın Güney kısmında kalan, 66 mahalle ve yaklaşık 470 bin kişilik nüfusu kapsayan ?Güney Adana Kalkınma Projesi? ekibiyle bir araya geldi.

Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli´nde gerçekleştirilen ve Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ile Çukurova Kaymakamı Osman Sarı´nın da hazır bulunduğu buluşmada proje ekibine hitab eden Vali Demirtaş, ?Güney Adana Kalkınma Projesi?nin, tüm Türkiye´ye örnek teşkil edecek çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Açıklamalarında, projenin çeşitli paydaşları bulunduğuna ve uzun soluklu olduğuna dikkat çeken Vali Mahmut Demirtaş, Güney Adana bölgesindeki alt yapı eksikliklerinden, çarpık kentleşmeye kadar geniş bir alanda yaşanan olumsuzlukların giderilmesi, bu bölgedeki vatandaşlara yönelik daha modern ve sağlıklı bir yaşama ortamı oluşturma gayretlerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Vali Mahmut Demirtaş´ın, eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş´ın da katılımıyla gerçekleştirdiği ?Güney Adana Kalkınma Projesi? ekibiyle  buluşması, proje kapsamında yapılan çalışmaların ele alınması ile görüş ve önerilerin dile getirilmesiyle sürdü.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı