GÜNEŞ´TEN
KÜLTÜR SANAT 25.02.2018 16:28:16 1355 0

GÜNEŞ´TEN "ADANA KENT YAZILARI" KİTABI

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Öğretim Üyesi İsmail Güneş´in "Futbol Ekonomisi: Ekonomist Gözüyle Futbol" adlı kitabından sonra"Adana Kent Yazıları" adlı kitabı da yayınlandı.

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Öğretim Üyesi İsmail Güneş´in "Futbol Ekonomisi: Ekonomist Gözüyle Futbol" adlı kitabından sonra"Adana Kent Yazıları" adlı kitabı da yayınlandı.

Adana´da Sivil Toplum alanında da çalışmalar yapan İsmail Güneş "Adana Kent Yazıları" kitabı ile ilgili şunları söyledi:

 "Başlangıçta mesleki ilgi olan konular her geçen gün yaşadığım şehrin dertlerini dert edinme, aktif bir vatandaş olarak sorunlar üzerine düşünme ve çözümler üretme gayretlerine girmemi sağladı. Üniversite ve kent bütünleşmesine katkı koyabilmek adına kentsel dinamikler ile sürekli işbirliği içinde olmaya ve elimden geldiğince birikimlerimi aktarmaya ve aynı zamanda öğrenmeye çalıştım. Çağdaş, yaşanabilir ve barış içinde bir kent yaratmada üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütlerine büyük görev ve sorumluluk düştüğüne inandım. Zaman içinde projeler ve çalışmalarım beni Adana medyası, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Adana Kent Konseyi ile buluşturdu. Yaşadığımız kente dair kaygı ve çözüm önerilerimizi paylaşma şansı buldum. Yine Bu dönem içerisinde düşüncelerimi Adana kamuoyu ile paylaşmama aracı olan ve köşe yazılarımı yayınladığım Posta GAP Bölge eki, Tanık ve Adana Ulus gazeteleri ile Adana Lobby, gibi dergiler oldu. İsimlerini tek tek sayamayacağım çok sayıda kente dair kaygı taşıyan gönüllü STK´ları, yöneticiler, bürokratlar, siyasiler ile tanışma ve çalışma şansı buldum. Sohbetlerden, yazılardan bilgi paylaşımlarından çok faydalandım. Lord Byron "Geleceğin en iyi kâhini, geçmiştir." der. Kitapta geçmişe dair yaşanmışlıklar kadar tanıklık ettiğim döneme dair gözlem ve tespitlerimde bulunuyor. Gelecek adına düşünerek, yazarak geleceğe bir nebze olsun ışık tutmaya çalıştım. Adana kent yazılarını Adana Ekonomi Yazıları ve Adana Tarih yazıları ile bir seriye dönüştürmek arzusundayım. Yazıların tamamı yaşadığım kente dairdir. Bu nedenle kitaba Adana Kent Yazıları adını verdim. "

İSMAİL GÜNEŞ KİMDİR?

1967 doğumludur. İlk Orta ve Lise eğitimini Anadolu´nun değişik yerlerinde tamamlayan Güneş, Çukurova Üniversitesi İİBF İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra Yüksek Lisans Çalışmasını Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalında, Doktora Çalışmasını ise Çukurova ve Marmara Üniversitesinde tamamladı. Akademik yaşamını Çukurova İİBF´de sürdüren Güneş´in başlıca çalışma konuları yerel yönetimler, stratejik planlama ve bütçe, bilgi ekonomisi, futbol ekonomisi, enerji ekonomisidir.

Güneş, 2008 yılında Adana´da düzenlenen Gençler Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol şampiyonası, 2009 Yılında düzenlenen Avrupa Büyük Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası ve 2013 Yılında düzenlenen Gençler Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol organizasyonlarının Genel Koordinatörlüklerini yürütmüştür. Adana Kent Konseyi ve Engelli Meclisinde Yönetim Kurulu üyeliği yapan Güneş, yeni kurulan Göç ve Mülteci Meclisi Kurucu Başkanlığını da yürütmektedir.

Adana Kent Konseyi bünyesinde hazırladığı "Engelsiz Hastaneler Projesi" 2014 yılı Sağlıkta Kalite ve Güvenlik Kongresinde "En İyi Uygulama Jüri Özel Ödülü" aldı. 2016 yılında ise Adana Kent Konseyi için hazırladığı  "Engelsiz Adana" raporuİstanbul Aydın Üniversitesi, UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından organize edilen "Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresinde "Kent Konseyleri Dezavantajlı Grupların Kente Entegrasyonu" dalında Türkiye´de en iyi uygulama ödülü aldı.

2010 Yılında Karahan Yayınları tarafından yayınlanan "Futbol Ekonomisi: Ekonomist Gözüyle Futbol" kitabı bulunmaktadır.

 (vş)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu