GKD’DEN GIDA İSRAFINI ÖNLEME ÇALIŞMALARI
YAŞAM 14.10.2022 11:12:00 996 0

GKD’DEN GIDA İSRAFINI ÖNLEME ÇALIŞMALARI

“Ülkemizde her yıl 7,7 milyon tondan fazla yiyecek çöpe atılırken, gıda israfının yüzde 42’si evlerde gerçekleşiyor. Gıda israfı ekonomik zararın yanı sıra üretiminde harcanan su ve karbon miktarı ile de dünyaya zarar veriyor.”

Sürdürülebilir yaşam için doğa dostu ürünler geliştiren ve üretimde sıfır atık yönetim sistemiyle büyük ölçüde geri dönüşüm elde eden Silverline,“gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma” ilkesiyle yepyeni bir iş briliği imza attı. Gıda Kurtarma Derneği (GKD) ile iş birliği yapan marka, “16 Ekim Dünya Gıda Günü”ne özel 100 kişinin 1 aylık temel gıda ihtiyacının karşılanmasına destek oldu.

Ülkemizde her yıl 7,7 milyon tondan fazla yiyecek çöpe atılırken, gıda israfının yüzde 42’si evlerde gerçekleşiyor. Gıda israfı ekonomik zararın yanı sıra üretiminde harcanan su ve karbon miktarı ile de dünyaya zarar veriyor. “Kurtulacak Her Gıda, Gelecekten Bir Gün Demek!” mottosuyla yola çıkan Silverline, gıda israfının azaltılmasına yönelik çalışmalar yapmak ve konuyla ilgili toplumda farkındalık oluşturmak için kolları sıvadı. Marka, 16 Ekim Dünya Gıda Günü için Gıda Kurtarma Derneği ile yaptığı iş birliğiyle gıda israfını engelleyerek, 100 kişinin 1 aylık temel gıda ihtiyacının karşılanmasını sağladı.Aynı zamanda GKD ile yaptığı iş birliği çerçevesinde HelpSteps uygulaması üzerinden tüm çalışanların atacakları adımlar GKD’ye bağış olacak. Güvenilir, sorumlu ve yenilikçi bir şirket olma vizyonuyla hareket eden Silverline, ihtiyaç sahibi olan insanların gıda gereksinimlerini gidermeyi, gıdayı atık olmaktan kurtarmayı ve gıda israfını minimize ederek, gelecek nesillere sürdürülebilir bir yaşam sunmayı hedefliyor.

 

Ücretsiz HelpStep uygulamasıyla her adım bir bağış...

47 farklı şehirde 140’dan fazla kamu ve sivil toplum kuruluşu ile birlikte gıda israfına yönelik faaliyetler yürüten GKD, kurumlara gıda atıklarını önleme konusunda destek oluyor. Kurulduğu günden bu zamana kadarki süreçte yürüttüğü faaliyetler doğrultusunda 35 tonun üzerinde gıdanın kurtarılmasında ve 80 bin ton karbon ayak izinin önlenmesinde aktif rol oynadı. Kurumlara düzenli olarak gıda bağışı desteği sağlayan GKD, 1.100.000 ihtiyaç sahibine kurtarılan gıdaları ulaştırdı. Dernek, HelpSteps uygulaması üzerinden adımlarla da bağış topluyor. Böylelikle “ücretsiz adım bağışı” ile daha çok gıdanın kurtarılmasına ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına destek olunabiliyor.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı