?GETİRİLMEK İSTENEN TEK ADAM REJİMİNİN DÜNYADA ÖRNEĞ YOK?
GÜNDEM 30.03.2017 10:20:56 414 0

?GETİRİLMEK İSTENEN TEK ADAM REJİMİNİN DÜNYADA ÖRNEĞ YOK?

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, referanduma götürülen Anayasa değişikliğinde hızla kuvvetler birliğine doğru bir yöneliş, hukukun üstünlüğünden, yargı bağımsızlığından ayrılış olduğunu belirtti

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ruhsat töreninde 16 Nisan´da ülkemizin kaderinin belirleneceği Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Mahmut Esat Bozkurt Salonunda gerçekleşen törene çok sayıda avukat, ruhsat alan Telat Gündoğdu´nun ailesi ve sevenleri katıldı. 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Anayasa değişikliğine yönelik bilgilendirme amaçlı yaptığı konuşmada, "Yetkileri genişletilmiş cumhurbaşkanlığı sisteminin dünyada örneği yok" dedi.

"BU SİSTEMİN DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK"

Referanduma götürülen Anayasa değişikliğinde hızla kuvvetler birliğine doğru bir yöneliş, hukukun üstünlüğünden, yargı bağımsızlığından ayrılış olduğunu belirten Av. Küçük, Yeni anayasa değişikliğinde tüm güçlerin bir arada tek bir kişide toplanacağını söyledi.

Av. Küçük, "Anayasa değişikliğinin bu şekilde kabul edilmesi halinde Türkiye için hiç te hayırlı olmayacaktır. Son günlerde Cumhurbaşkanının ve siyasi iktidar temsilcilerinin 16 Nisan´da halkımız tarafından oylanacak Anayasa değişikliğine göre, Cumhurbaşkanının TBMM´yi fesih yetkisinin olmadığı beyanları doğru değildir. 18 maddelik Anayasa değişikliği içerisinde Cumhurbaşkanına seçimlerin yenilenmesi yetkisi verilerek, metin içerisinde "fesih" kelimesi kullanılmaksızın Cumhurbaşkanına TBMM´yi fesih yetkisi verilmektedir.  Oysa, bu değişiklikler 1839 yılından beri yasalaşma ve demokratikleşme mücadelesi veren ülkemizin geleneklerine ve genetiğine uymayan ve tek adam rejimi yaratacak niteliklere haizdir. Mevcut  Anayasamızda olduğu gibi ülke yönetiminde ´egemenlik kayıtsız şartsız milletindir´ ilkesi gereği halk iradesinin yansıdığı TBMM ana unsur olarak kalmalıdır. Biz, demokratik, kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sistemin daha da güçlendirilmesinden yanayız" diye konuştu.

Geçmişte yargıya güvenin yüzde 70´lerde iken günümüzde yüzde 25´lere gerilediğini ifade eden Av. Küçük, "Siyasi iktidarın geçmişte yaşanan olumsuzluklardan ders almayarak hakim ? savcı sınavlarında 70 olan başarı puanının kendi anlayışına yakın isimlerden belirleme yapmak için 54 puan seviyesine çekmesi yargıda kadrolaşma bakış açısını yansıtmaktadır. Bu durumu yurttaş nezdinde yargıya olan güveni daha da zedelemektedir. Yargıda, liyakat, deneyim, bilgi ve donanım esas alınarak görevlendirmeden asla vazgeçilmemelidir" dedi

Konuşmanın ardından Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Telat Gündoğdu meslek yemini ederek ruhsatını teslim aldı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, genç meslektaşını ve ailesini kutladı, keyifli bir meslek yaşamı diledi. Genç avukata cübbesini yanında staj yaptığı Av. Raşit Yılmaz giydirdi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu