GÜNDEM 20.04.2021 10:41:00 810 0

"GENÇ HASTA SAYISI ARTIYOR "

SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “Genç hasta sayıları ne yazık ki giderek artıyor. Daha önceki piklerde genç hastaların yoğun bakıma yatma oranı çok daha azdı" dedi.

Son 15 gündür özellikle büyük şehirlerdeki hastanelerin giderek artan koronavirüs vakalarıyla başa çıkamadığının altını çizen Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, “Genç hasta sayıları ne yazık ki giderek artıyor. Daha önceki piklerde genç hastaların yoğun bakıma yatma oranı çok daha azdı. Yeni mutasyon ile hem yayılma oranları hem de virüsün tahribi arttı. Sinovac aşısı antikor yaratarak hastalığın ağır geçmesini engellese de aşıya rağmen virüse yakalananların olduğunu görüyoruz. Sağlıkçıların aileleri de aşılanmalı. Tam kapanma dâhil tüm önlemler alınmalı” ifadelerini kullandı. 

 Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı son 15 gündür kritik seviyelerde ilerliyor. Özellikle büyük şehirlerdeki hastanelerin artan koronavirüs vakalarıyla başa çıkamadığının altını çizen Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, “Yeni mutasyon genç hastaların yoğun bakım oranlarını arttırdı. Sağlık çalışanlarımız sınırları zorlayarak tedavi olanakları yaratmaya çalışıyor. Tam kapanma dâhil tüm önlemler alınmalı. Aksi takdirde ölümlerin artacağını öngörebilmemiz mümkün” ifadelerini kullandı.

‘SİNOVAC AŞISINA RAĞMEN VİRÜS BULAŞABİLİYOR’

Tüm sağlıkçıların Çin üretimi Sinovac aşısıyla aşılandığını belirten Özlem Akarken, “Sinovac aşısı antikor yaratarak hastalığın ağır geçmesini engellese de aşıya rağmen virüse yakalanan vakalar olduğunu görüyoruz.   Hastalarla sürekli temas halinde olan sağlık çalışanları aşılanmış olsalar dahi, koronavirüsü yakınlarına bulaştırabiliyor. Sağlıkçıların aileleri de aşılanmalı, ülkemizde artık baskın olarak görülen yeni mutasyon ile sağlık çalışanlarının aileleri de yüksek risk grubunda” dedi. 

‘AŞI ELİMİZDEKİ EN KUVVETLİ VE TEK ÇÖZÜM’ 

Aşılama çalışmalarının tüm yaş gruplarını kapsayacak şekilde hızla gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Özlem Akarken, “Aşı virüs ile mücadelede elimizdeki en önemli silah. 60 yaş üstü bireylerin yoğun bakım oranlarının sert bir şekilde düşmesi aşının işe yaradığının en önemli göstergesidir. Yeni mutasyon daha hızlı yayıldığı gibi daha büyük tahribat yaratıyor. Yoğun bakımdaki hasta sayılarının düşüşü ve nihayetinde virüsten kurtulmamamızın tek bir çözümü var, o da tüm yaş gruplarının aşılanması. Aşılamada gerekli oranı yakalamazsak tam kapanma dâhil diğer önlemlerin alınması gerekiyor” diye konuştu. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı