Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı Başvuruları Başladı
GÜNDEM 9.05.2023 11:50:00 644 0

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı Başvuruları Başladı

Başvurular, Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ilin dahil edildiği Afet Bölgesinde ve Projenin pilot illerinde 8-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin Hibe Programı başvuruları açıldı. Başvurular, Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ilin dahil edildiği Afet Bölgesinde ve Projenin pilot illerinde 8-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Program kapsamında, toplam 5 milyon 500 bin TL’lik hibe dağıtılması planlanıyor. 

Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların güçlenmesi, eğitime ve istihdama katılımlarının desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin Hibe Programı için başvurular başladı. Ne eğitimde ne istihdamda yer alan 18-29 yaş arasındaki genç kadınlara yönelik projelerin destekleneceği hibe programı kapsamında Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ilden ve projenin pilot illerinden başvurular kabul edilecek. Böylece; Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Elâzığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Osmaniye, Şanlıurfa, Trabzon ve Van olmak üzere toplam 20 ilden hibe programına başvuru gerçekleştirilebilecek.  

NEET genç kadınlara yönelik projelere toplamda 5 milyon 500 bin TL’lik hibe desteği verilecek

Başvuruların iki aşamalı olarak gerçekleşeceği Hibe Programı kapsamında ilk etapta, 8-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://geleceginikurangenckadinlar.org/hibe-programi/ adresi üzerinden ön başvurular alınacak. Ön başvuru aşamasını başarıyla geçen proje sahipleri, ikinci aşama olarak detaylı proje başvurusu için davet edilecek. Asgari destek tutarının 200 bin TL, azami destek tutarının 1 milyon TL olduğu Hibe Programı ile toplamda 5 milyon 500 bin TL’lik hibe ödemesi gerçekleştirilecek.  

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Hibe Programı’na dernekler, vakıflar, kooperatifler, sanayi ve ticaret odaları, diğer meslek örgütleri ve belediyeler geliştirdikleri projeler ile başvuru yapabilecek. 

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Hibe Programı ile sürdürülebilir çözümler geliştirilmesi hedefleniyor

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı, 18-29 yaş grubunda ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve iş birliklerine dayalı yenilikçi modeller geliştirilerek istihdam edilmelerinin sağlanmasını amaçlıyor.

Hibe Programı ile NEET genç kadınların mesleki becerilerinin geliştirilerek istihdama katılımlarının sağlanması, iş fırsatlarının yaratılması, NEET genç kadınların eğitime ve istihdama erişimlerinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik sürdürülebilir çözümler üretilmesi ve iş birliğine dayalı modeller geliştirilmesi konularındaki projelerin desteklenmesi hedefleniyor.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı hakkında daha detaylı bilgiye https://geleceginikurangenckadinlar.org/hibe-programi/ adresindeki Hibe Programı rehberi üzerinden ulaşılabiliyor. Ayrıca, hibe@geleceginikurangenckadinlar.org adresinden de bilgi alınabiliyor.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hakkında

“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi, Türkiye’de 18-29 yaş arasında ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarını artırma hedefiyle Şubat 2022’de hayata geçti. Proje, yüzde 50,5 oranındaki NEET genç kadınların farkındalıklarını artırmak, güçlenmelerini sağlamak, becerilerini ve istihdam fırsatlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin en önemli araçlarından biri olan “Fırsatlar Haritası”, 18-29 yaş arasındaki NEET genç kadınların Türkiye haritası üzerinden kendilerine en yakın iş, staj, eğitim ve girişim desteği fırsatlarına ulaşmalarını sağlıyor. Şimdiye kadar 2 bine yakın fırsatın yer aldığı Fırsatlar Haritası’nda kamu, özel sektör, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının fırsatlarına yer veriliyor. Türkiye’de sayıları 3,5 milyona ulaşan ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlara fırsatlarıyla ulaşmak isteyen kurumlar da dijital portalın içerisindeki “Fırsat Girişi” özelliğiyle kendi fırsatlarını haritaya girme imkânı buluyor.  

Proje kapsamında, NEET genç kadınların ihtiyaçları ve beklentilerini anlamak amacıyla yapılan saha çalışmaları sonucunda 2022’nin son aylarında projenin eğitim programı da hayata geçti. Projenin pilot illerinden olan Adana, Diyarbakır ve İzmir’de yüz yüze gerçekleştirilen eğitimler, NEET genç kadınların yoğun ilgisiyle yıl boyunca farklı konu ve içeriklerle devam edecek. 

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve Fırsatlar Haritası’nı incelemek için www.geleceginikurangenckadinlar.org adresini ziyaret edebilirsiniz. (Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı