Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Hibe Programı’na Afet Bölgesinden Yoğun İlgi
GÜNDEM 7.06.2023 10:23:00 593 0

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Hibe Programı’na Afet Bölgesinden Yoğun İlgi

Sabancı Vakfı, ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlara yönelik projelere 5 milyon 500 bin TL’lik hibe dağıtacak.

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin hibe programında ön başvuru süreci tamamlandı. Ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlara yönelik projelerin destekleneceği hibe programına, afet bölgesi illeri başta olmak üzere 200’e yakın başvuru geldi. 

Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların güçlenmesi, eğitime ve istihdama katılımlarının desteklenmesi amacıyla Sabancı Vakfı tarafından hayata geçirilen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin hibe programı için ön başvurular sona erdi. 18-29 yaş arasındaki NEET genç kadınlar için tasarlanan projelerin destekleneceği hibe programı kapsamında Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 il ve projenin pilot illerinden başvurular kabul edildi. Yoğunluğu deprem bölgesinden gelen proje fikirlerinin oluşturduğu programa; Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Osmaniye, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’dan 200’e yakın başvuru gerçekleşti. 

Afet bölgesinde yaşayan genç kadınlara yönelik projelerde artış gözlendi

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sabancı Vakfı olarak 50 yıla yaklaşan geçmişimizde toplumsal gelişme için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu noktada, sivil toplumun desteklenmesinin kritik role sahip olduğunu biliyor; Sabancı Vakfı Hibe Programı ile 16 yıldır sivil topluma kesintisiz hibe desteği sağlıyoruz. Bu alandaki uzmanlığımızı, Vakfımızın en önemli projelerinden olan Geleceğini Kuran Genç Kadınlar’a aktararak ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlara yönelik projeleri desteklemek istedik. Programı tasarlarken, projemizin 11 pilot iline hibe vermeyi düşünmüştük. 6 Şubat’ta ülkemizi derinden sarsan depremlerden sonra afet bölgesini de programa dahil etme kararı aldık. Yapılan başvuruları incelediğimizde, ağırlıklı olarak deprem illerinde yaşayan genç kadınlar için talep geldiğini ve kararımızın ne kadar yerinde olduğunu gördük. Yerel ve ulusal çaptaki pek çok sivil toplum kuruluşunun ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınların güçlenmesi için 200’e yakın fikir geliştirmesi umudumuzu yeşertti. Ülkemizdeki NEET genç kadın sorununa katkı sağlamak isteyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.” dedi.

Ön değerlendirme aşamasını başarıyla geçen proje sahipleri, ikinci aşama olarak detaylı proje başvurusu için davet edilecek. Asgari destek tutarının 200 bin TL, azami destek tutarının 1 milyon TL olduğu hibe programı ile toplamda 5 milyon 500 bin TL’lik ödeme gerçekleştirilecek. 

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hakkında

“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi, Türkiye’de 18-29 yaş arasında ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarını artırma hedefiyle Şubat 2022’de hayata geçti. Proje, yüzde 50,5 oranındaki NEET genç kadınların farkındalıklarını artırmak, güçlenmelerini sağlamak, becerilerini ve istihdam fırsatlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin en önemli araçlarından biri olan “Fırsatlar Haritası”, 18-29 yaş arasındaki NEET genç kadınların Türkiye haritası üzerinden kendilerine en yakın iş, staj, eğitim ve girişim desteği fırsatlarına ulaşmalarını sağlıyor. Şimdiye kadar 2 bine yakın fırsatın yer aldığı Fırsatlar Haritası’nda kamu, özel sektör, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının fırsatlarına yer veriliyor. Türkiye’de sayıları 3,5 milyona ulaşan ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlara fırsatlarıyla ulaşmak isteyen kurumlar da dijital portalın içerisindeki “Fırsat Girişi” özelliğiyle kendi fırsatlarını haritaya girme imkânı buluyor.  

Proje kapsamında, NEET genç kadınların ihtiyaçları ve beklentilerini anlamak amacıyla yapılan saha çalışmaları sonucunda 2022’nin son aylarında projenin eğitim programı da hayata geçti. Projenin pilot illerinden olan Adana, Diyarbakır ve İzmir’de yüz yüze gerçekleştirilen eğitimler, NEET genç kadınların yoğun ilgisiyle yıl boyunca farklı konu ve içeriklerle devam edecek. 

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve Fırsatlar Haritası’nı incelemek için www.geleceginikurangenckadinlar.org adresini ziyaret edebilirsiniz. (Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı