Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti Araştırması başladı
GÜNDEM 14.11.2022 15:13:00 674 0

Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti Araştırması başladı

Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen M4D projesi kapsamında yıllık olarak yapılan Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti Araştırması’nın bu yılki değerlendirmesi araştırma anketinin yanıta açılmasıyla başladı.

Medya için Demokrasi, Demokrasi için Medya (M4D) projesi, ekonomik, siyasal, toplumsal ve teknolojik dinamiklerle hızla dönüşen gazetecilik mesleğine ilişkin gazetecilerinin algılarını araştırmaya devam ediyor. 2022 yılı Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti Araştırması araştırma anketinin yanıta açılmasıyla başladı.

Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilerin çalışma koşullarını, mesleki memnuniyet düzeylerini araştırmaya ve raporlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sonuçları oldukça ses getiren, ulusal ve uluslararası pek çok başka rapora da konu olan Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti araştırmasının 2022 yılına ilişkin değerlendirme süreci, araştırma anketinin yanıta açılmasıyla birlikte başladı. Aralık ayının ilk yarısına kadar yanıta açık olacak anket, Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti 2022 Araştırma Raporu’na alan verisini sağlayacak. Türkiye genelinde gazetecilerin meslekle ilişkisinin fotoğrafını çeken anket, günümüz medya atmosferinde gazetecilerin sorunlarını tespit etmeyi ve çözüm önerileri geliştirmeyi hedefliyor. 2022 yılının Mesleki Memnuniyeti araştırmasını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden (İLEF) Dr. Çağrı Kaderoğlu Bulut tarafından yürütülüyor. Mesleki Memnuniyet anketine buradan katılabilirsiniz.

Medya’ya dönük bütünlüklü ve derin bilgiyi sağlıyor

Yıllık olarak yürütülen Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti anketleri, medyanın güncel durumuna, gazetecilerin günümüz medya atmosferi içerisindeki konumuna ilişkin bütünlüklü ve derin bir bilgiyi açığa çıkarıyor. Geçtiğimiz yıl 4 Ekim – 15 Aralık 2021 tarihleri arasında internetten yürütülen araştırmaya, Türkiye çapında 46 ilden, ulusal ve yerel medyadan, farklı mecralardan ve çeşitli görev alanlarından toplam 317 gazeteci katılım sağladı. Türkiye’de medya alanında son yıllarda yapılan en kapsamlı araştırma olan Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti 2021 Araştırması, medya içinde ve iletişim çalışmalarında geniş yankı buldu. 2022 yılına ilişkin Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti araştırmasının sonuç raporuna şu linkten ulaşılabilir:

Mesleki Memnuniyet anketi nedir?

Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen M4D projesi kapsamında yıllık olarak gazetecilerin mesleki memnuniyet düzeyleri araştırılıyor. Yapılan araştırma ve değerlendirmenin temelini oluşturan yıllık Mesleki Memnuniyet anketleri, gazetecilerin çalışma koşullarına, haber üretim süreçlerine, mesleğin anlamı ve toplumsal yararına dönük değerlendirilmelerine ışık tutarken; aynı zamanda, medya alanının genel çerçevesine, gazetecilerin sendika ve meslek örgütlerine yönelik üyelik durumlarına ışık tutuyor.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı