“FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER?”
SİYASET 11.02.2020 13:47:00 633 0

“FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER?”

Kılıçdaroğlu partisinin meclis grubunda önceki hafta söz verdiği üzere açıklamalara,” Burada 'FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağım' dedim. Kim bu adam? Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum, herkes dinlesin,” diyerek başladı

Geçen hafta Suriye’de şehit düşen 11 askerimiz, Elazığ depremi ve Kızılay üzerinden Başkentgaz-Kızılay-Ensar-TÜRKEN sarmalındaki bağış skandalına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında “FETÖ’nün Siyasal Ayağı” açıklamalarını yapmaya geçti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

"Burada 'FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağım' dedim. Kim bu adam? Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum, herkes dinlesin. Devletin en mahrem yerlerine FETÖ'nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı diyoruz. Çünkü bu yetkiyi ancak belli kişiler kullanabilir. O nedenle devletin kılcal damarlarına FETÖ'nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı denir. Araştırma önergeleri veriyoruz reddediyorsunuz, FETÖ'cülere methiyeler düzüyorsunuz. 

İktidardaki parti FETÖ'cüleri devletin kılcal damarlarına yerleştirirken ben bunların terör örgütü olduğunu bilmiyordum diyebilir mi? Devleti yöneten hiçbir yönetici söyleyemez.

Devleti baki kılan devletteki istihbarat bilgisidir. FETÖ'nün faaliyetleri devlet tarafından izleniyor muydu? Devlette liyakat varsa izlenmesi lazım. Evet izleniyordu. 3 Nisan tarihli MİT raporu, Fethullah Gülen hareketinin CIA ile olan ilgisine dikkat çekmiş.

Devletin diğer birimleri FETÖ ile ilgili istihbarat toplamıyor muydu? Hayır topluyordu. 

Milli Güvenlik Kurulu FETÖ ile mücadele edilmeli, önlem alınmalı diye bir karar aldı mı? FETÖ'nün bir terör örgütü olduğuna dair bir tespit yapıldı mı? Evet yapıldı. 24 Ağustos 2011 tarihinde. Derhal içerdeki ve dışardaki faaliyetleri ile ilgili gerekli önlemleri alın diyor. Kime diyor, dönemin hükümetine. Kararın altında da imzası var dönemin Başbakanı Erdoğan'ın..

Türkiye Büyük Millet Meclisi FETÖ'nün taleplerini yerine getirmek için araç olarak kullanıldı. Yasa ile kitleler halinde atamaların yapılmasının yolu açıldı.

Erdoğan ve Ak Parti'ye destek vermek isteyen partinin liderine de sormak isterim. Bunları ben görüyorum da sen mi görmüyorsun. Ülkeye bağlılığı başka bir parti üzerinden yapıyorsanız kusura bakmayın sizin milliyetçiliğiniz tartışılır.

"DEVLETİ FETÖ'YE TESLİM EDEN KİŞİNİN ADI ERDOĞAN'DIR!"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı bir iddianameden bir bölüm okuyacağım: Örgüt yani FETÖ TSK komuta kademesinin tamamını ele geçirmek maksadıyla generalliğe terfi için albaylıkta bekleme süresini 4 yıla indirerek henüz şura sırası gelmeyen mensuplarını terfi havuzuna dahil etmiştir. Generallikte beklemek süresi 4 yıldan 3 yıla indirilerek yandaşı olmayan generalleri daha kısa sürede TSK dışına çıkarmaya çalışmıştır. Son olarak kendisine müzahir elemanların az bulunduğu 1988 ve daha önceki yıllardaki mezun olmuş subayları TSK'den tasviye etmek için üç devreyi birden toplu olarak emekli edecek ve hizmet süresini 28 yıla indirecek kanuni düzenlemeleri siyasi otoriteye yaptırabilmiştir. Bunları ben demiyorum. Devletin savcısı diyor. Siyasi otoriteye yaptırabilmiştir! O siyasi otorite FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Onun başındaki kişi de FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ terör örgütüne teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır!

Devletin kozmik odasını FETÖ unsurlarına kim açtı? Bir kişinin talimatı ile açıldı; Recep Tayyip Erdoğan. Devletin namusunu terör unsurlarına açan FETÖ’nün siyasi ayağıdır! Devletin sırlarını, kozmik odayı bir talimatla açtırmak vatan hainliği değil midir?

FETÖ’nün siyasi ayağı aynı zamanda BOP’un Eşbaşkanı olan kişidir."

KONUŞMANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.chp.org.tr/haberler/chp-lideri-kilicdaroglundan-fetonun-siyasi-ayagina-iliskin-20-soru20-yanit

KILIÇDAROĞLU'NUN GRUP KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.chp.org.tr/haberler/chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu-tbmm-chp-grup-toplantisinda-konustu-11-subat-2020


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu