?FETÖ İLE MÜCADELE ETMEZSENİZ YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR?
DÜNYA 21.09.2016 09:52:25 330 0

?FETÖ İLE MÜCADELE ETMEZSENİZ YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı ülke liderlerinin salonda bulunmadığı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´daki konuşmasında Türkiye´de 15 Temmuz´da yaşanan darbe girişimini dünya liderlerine anlattı

Erdoğan, ´Bugün karşınızda bulunuyorsam milletimin darbe girişimi karşısındaki asil duruşu sayesindedir´ dedi. Erdoğan, darbe girişiminin arkasında FETÖ´nün olduğunu söyledi. Diğer ülke liderlerini ?FETÖ´ konusunda uyararak, ?FETÖ ile mücadele etmezseniz yarın çok geç olabilir´ diye uyardı.

Erdoğan, konuşmasında Suriye ve Irak´ta yaşananlar, mülteci sorunu ve Birleşmiş Milletler´in yapısıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Mülteciler konusunda Türkiye´nin yalnız kaldığını, AB ve BM´nin sözlerini tutmadığını belirtti. ?Fırat Kalkanı Operasyonu´, sonrasında Türkiye´nin ılımlı muhaliflere verdiği destekle, Suriye´de bir ?Barış Koridoru´ oluşturulduğunu söyledi.

Erdoğan´ın, genel kurul salonunda yaptığı konuşma sırasında bazı ülke liderlerinin salonda bulunmadığı gözlendi. Erdoğan´ın, Birleşmiş Milletler´de reform yapılması gerektiğini belirttiği konuşmasında, ?Dünya beşten büyüktür? sözleri genel kurul salonunda büyük alkış aldı. Erdoğan´ın konuşması 28 dakika sürdü.

?Mülteciler Avrupa şehirlerinde aşağılayıcı muameleyle karşı karşıya´

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´na hitaben yaptığı konuşmada, 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde insanoğlunun bilim, teknoloji, ekonomik gelişme ve sağlık şartları bakımından, tarihin en zirve dönemini yaşadığını söyledi.

Tüm bu gelişmelerle birlikte savaşların ve ölümlerin sürdüğüne vurgu yapan Erdoğan, "Bu parlak tablonun karanlık utanç verici karanlık bir yüzü var. Suriye´de, Irak´ta, terörün ve savaşın kıskacında inleyen pek çok ülkede yüzbinlerce çocuk, kadın genç ve yaşlı öldürülmeye devam ediliyor. Ölüm ve zulümden kaçan mülteciler Avrupa, şehirlerinde aşağılayıcı muamelelerle ile karşı karşıya kalıyor. DEAŞ, El - Nusra, PYD ve YPG, gibi terör unsurları bölgedeki eylemlerini sürdürüyor. Kafkasya´daki, ihtilafların sıcak çatışmaya dönüşme riski mevcut. Yemen´den, Ukrayna´ya, pek çok sorun bizleri bekliyor. Diğer yandan dünyanın pek çok ülkesinde insanlar açlık, salgın hastalıklar ve sefalet ve cehaletle boğuşuyor. Bu insanlık onurunu ve vicdanını yaralayan utanç verici bir tablodur. Daha da acısı bu krizlerin ve sorunların çoğunun aslında kolayca çözülebilecek mahiyette olmasıdır. Gelecek nesillerin huzuru, refahı ve güvenliği büyük ölçüde bugünden atacağımız adımlara, alacağımız tedbirlere bağlı. Zaman, vicdani sorumluluklarımızı bilinci içinde liderlik gösterme, sorunların üzerine kararlılıkla gitmek zamanıdır" dedi.

?Karşınızda bulunuyorsam milletimizin cesur ve asil duruşu sayesinde´

Erdoğan, liderlere Türkiye´de yaşanılan 15 temmuz darbe girişimini anlattı.?Karşınızda bulunuyorsam milletimizin cesur ve asil duruşu sayesinde? dedi. Erdoğan, darbe girişimini genel kurula şu sözlerle anlattı, ? Günümüzde terör örgütleri çeşitli şeylere başvurabiliyor. Türkiye, olarak 15 Temmuz gecesi kısa adı ?FETÖ´ olan, ? Fetullahçı Terör Örgütü´nün´, başlattığı bir darbe girişimine maruz kaldık. Bu terör örgütü 241 vatandaşımızı şehit etti. 2194 vatandaşımızı da yaraladı. Parlamento binamız, ?Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz´, emniyet teşkilatımızın birimleri bu terör örgütü tarafından savaş uçaklarıyla, F-16´larla bombalandı. Tanklar, sokakları, insanları ezip geçti. Helikopterlerden, askeri araçlardan sivillerin üzerine ateş açıldı. Bu darbe girişimi milletimizin demokrasisine, hükümetine, özgürlüklerine, geleceğine ve anayasal düzenine kahramanca sahip çıkmasıyla bertaraf edildi. Bu bakımdan milletimle iftihar ediyorum. 29 gün gece sabahlara kadar demokrasi nöbetleri tuttukları için iftihar ediyorum. Hain darbe teşebbüsünü canını hiçe sayarak, bedenini tankların önüne siper edip engelleyen milletimle iftihar ediyorum. Şayet bugün karşınızda bulunuyorsam milletimizin cesur ve asil duruşu sayesindedir. Unutulmasın ki Türkiye´deki darbe girişimi bütün dünya demokrasisine de yapıldı"

?FETÖ´ varlık gösterdiği 170 ülke için milli güvenlik tehdidi

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü, ? Milletimiz o gece darbe heveslilerine tarihi bir ders verirken bu demokrasiye inanan tüm halklar için de ilham kaynağı oldu. Bu terör örgütü sadece Türkiye´nin, değil varlık gösterdiği 170 ülkenin tamamı için bir milli güvenlik tehdididir. Bu genel kurulda temsil edilen ülkelerin büyük bölümü bu yapılanmanın tehdidi altındadır. Bu örgüt, Türkiye´nin, ötesinde tüm dünyayı boyunduruğu altına almak gibi derin zihni sapkınlık içindedir. Örgütün temel stratejisi, eğitim, diyalog, hoşgörü, sivil toplum kuruluşu kisvesi altında devlet kurumlarına sızmak. Toplumu etkilemek ve ekonomik kaynaklara hakim olmaktır. Bu kürsüden tüm dostlarımıza kendi güvenlikleri için. Ülkelerinin geleceği için. ?Fethullahçı Terör Örgütü´ne ? karşı gerekli önlemleri süratle almaları çağrısında bulunuyorum. Bizim yaşadığımız tecrübeyle sabittir ki, ?FETÖ´ ile bu aşamada mücadele etmezseniz yarın çok geç olabilir. Bu vesileyle bu örgütün kurumları ve örgütle bağlantılı kişiler tarafından kullanılan, Türk, Türkiye gibi ifadelerin kesinlikle ülkemizle bir ilgisinin bulunmadığını belirtmek isterim."

?Batı mültecileri almayabilir biz alacağız çünkü insanız´

Erdoğan´, genel kurulda yaptığı konuşmada Suriye´de, yaşanan insani krizle ilgili görüşlerini aktardı. Erdoğan, altıncı yılına yaklaşan Suriye krizinde bugüne kadar, 600 bine yakın kişin öldüğünü belirterek, ?Bu savaş yüzünden 12 milyon kişi yerini yurdunu terk etti. Beş milyonu başla ülkelere sığındı. Sadece 2 milyon 700 bini benim ülkemde. Biz Suriyelileri, evimizde misafir ediyoruz. Niye Türkiye´ye geldiniz demiyoruz. Kapılarımızı kapatmadık, zira bombalardan, varil bombalarından kaçan, uçakların attığı bombalardan kaçan bu insanlara karşı bizler insani ve vicdani görevimizi yaptık. Bundan sonra da devam edeceğiz. Dünya, Batı almayabilir, ama biz alacağız. Niye? Çünkü insanız. Öyleyse bu felaket karşısında kapılarımızı açmak durumundayız, Açtık, açıyoruz ve açacağız." dedi.

?Gaziantep saldırısında sonra sabrımız taştı´

PKK-PYD terör örgütünün önceliğinin IŞİD´ le mücadele etmek olmadığının, Fırat Kalkanı operasyonuyla birlikte açıkça ortaya çıktığını belirten Erdoğan, ?Operasyon, Suriye´deki ılımlı muhalif unsurların özgüvenlerinin yerine gelmesini de sağlamış oldu. Hatta bu gelişme, Musul´u, IŞİD teröründen kurtarmak isteyen Irak´taki yerel güçleri de cesaretlendirdi. Biliyorsunuz, uzun süredir Suriye sınırlarımız boyunca güvenli bir bölge oluşturma çağrısında bulunuyorum. Bizim 911 km. sınırımız var. En uzun sınıra biz sahibiz.. Biz sabrettik, sabrettik, sabrettik. Ancak 24 Ağustos´ta Gaziantep´te bir düğün merasiminde 14 yaşındaki bir çocuğu canlı bomba yapmak suretiyle o kalabalığın içine göndererek patlattılar ve orada 56 kişi öldü, 100´e yakın insan yaralandı. O ana kadar duran Türkiye artık daha duramazdı ve ılımlı muhaliflerle birlikte bizler bu olaya müdahale ettik? dedi.

?Suriyeliler huzur içinde evlerine dönmeye başladı

Erdoğan, ?Fırat Kalkanı Operasyonu ? ile ilgili şöyle konuştu:

? Önce Cerablus´ta IŞİD´i derdest ettik. Ardından Rai´den de aynı şekilde ´i IŞİD derdest ettik. Ve böylece Cerabluslu Cerablus´a, Raili Rai´ye yerleşmiş oldu. Şimdi ise bölge Azez´d en Fırat´a kadar böylece bir terör koridoru olmaktan çıktı, burası bir barış koridoru haline gelmiş bulunuyor. Bugün bizim yaptığımız operasyonun amacı, işte bu güvenli bölgeyi fiili olarak hayata geçirmektir. Terör örgütlerinden kurtardığımız Cerablus halkı, güven ve huzur içinde evlerine geri dönmeye başladı. Bölgenin elektrik ve su altyapısını çalışır hale getirmek için hemen harekete geçtik. Kızılay, AFAD ve sivil toplum kuruluşlarımız, bölge halkının ihtiyaçlarını yerinde karşılıyor. Yine bu bölgede, ülke dışına gitmiş mültecilerin de kullanacağı, tüm sosyal donatılara sahip yerleşim yerleri inşa etmeyi planlıyoruz. Bunun için, güvenli alan haline getirdiğimiz yerlerin ?uçuşa yasak bölge´ ilan edilmesine yönelik kararlı bir duruş göstermeli ve birlikte çalışmalıyız.Hayata geçirilmesi için yoğun çaba sarf ettikleri ateşkesin, işler hale gelmediğini ve ateşkesin ortadan kalktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bununla birlikte Suriye rejiminin BM´nin gözetimindeki yardımların, acil insani yardıma ihtiyacı olan Halep halkına ulaştırılmasına izin vermediğini hatırlattı ve ?Rejimin, insanları açlığa mahkûm ederek izlediği ?ya teslim ol ya öl´ politikasına Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi daha ne kadar müsamaha gösterecek?? diye konuştu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    10264,01%-0,70
  • DOLAR

    32,25% 0,00
  • EURO

    34,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2396,18% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3891,70% -0,29
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli