ERKAN BAŞ’TAN ‘CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SORUMLULUK
SİYASET 30.12.2022 12:45:00 771 0

ERKAN BAŞ’TAN ‘CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SORUMLULUK "ÇAĞRISI

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ, ‘GÜN, SEN-BEN KAVGASI YAPMA DEĞİL, TEK ADAM İKTİDARIYLA MÜCADELE GÜNÜDÜR’ DEDİ.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında muhalefete seslenerek ¨Cumhurbaşkanlığı seçimi için sorumluluk¨ çağrısında bulundu.

Baş şunları kaydetti:

"20 yıllık bu kötülük iktidarını bitirdiğimiz, bu sömürü düzenine, bu ahlaksızlığa son verdiğimiz, cumhuriyetin yeni yüzyılında eşitliğin, özgürlüğün, barışın ve adaletin yolunun açıldığı yeni bir yıl bizi bekliyor. Peki ne yapacağız? Tüm yurttaşlarımıza, tüm siyasi partilere bir çağrıyla 2022’nin son basın toplantısını bitirmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi için sorumluluk çağrısı. Türkiye, cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden birine iktidarın demokrasiye açıkça saldırdığı koşullarda giriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın siyasi yasaklı hale getirilmesi, şu ana kadar yapılanların yanı sıra büyükşehir belediyesine kayyum atanması olasılığının güçlenmesi, geçen seçimlerde en yüksek oy alan 3. parti olan HDP’nin kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olması; Anayasa hükümlerinin, Anayasa Mahkemesi kararlarının, AİHM kararlarının uygulanmaması, hakkını arayan emekçilere adalet isteyen tüm kesimlere dönük kolluk şiddeti, laiklik ilkesinin ayaklar altına alınması, basına getirilen sansür ve daha niceleri bu saldırının somut örnekleridir. Bu saldırının delilleridir. TİP Basın Bürosu İktidar, seçimlere halkın demokratik haklarına ve özgürlüklerine saldırarak, dahası bir belirsizlik içerisinde gidilmesini istiyor. Çünkü iktidar başka türlü kazanamayacağını biliyor. Halkın büyük çoğunluğu haklarına yapılan saldırılardan rahatsız, belirsizlik istemiyor, samimi bir yan yana gelişten yana. Kendisini her geçen gün daha da yoksullaştıran, özgürlüklerine darbe indiren bu iktidardan bir an önce kurtulmak istiyor. Türkiye İşçi Partisi halkın bu çağrısına kulak veriyor. Milletvekili seçimlerinde her parti kendi politikasına ve adaylarına oy isteyecek. İktidar, milletvekili seçimlerini kaybedecek artık mecliste çoğunluk olamayacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise tek adam rejimini yenmemiz gerekiyor. Muhalefetin tüm güçlerine aşağıdaki ilkelere uyacağını taahhüt eden bir adayda uzlaşmaya ve adayı bir an önce belirlemeye çağırıyoruz.

 ‘GÜN, SEN-BEN KAVGASI YAPMA DEĞİL, TEK ADAM İKTİDARIYLA MÜCADELE GÜNÜDÜR’ 

Bu sorumluluk daveti bize değil, halkın büyük çoğunluğuna aittir. Biz bu davete uyacağımızı, üstlendiğimiz sorumluluğun gereğini yapacağımızı ilan ediyoruz. Söz veriyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini belirlenmiş bir takvim içerisinde ortadan kaldıracağını, Anayasa hükümlerini Anayasa Mahkemesi’ni, AİHM’in kararlarını uygulayacağını, parti kapatmayı ve siyasi yasakları gündemden kaldıracağını, kayyum uygulamalarına son vereceğini, ırk, din, dil, cinsiyet, cinsel yönelim ayrımı yapmaksızın herkesin eşit yurttaşlık hakkını koruyacağını bir akit çerçevesinde taahhüt eden, yüzünü halka dönmüş ve geniş kitlelerin desteğini almış bir adayın seçilmesi için bütün gücümüzle çalışacağız. Bu ilkeler için mücadele edersek kazanırız. Bu ilkeler için mücadele edersek ülkemiz kazanır, bu ilkeler için mücadele eden aday kazanacak adaydır. Gün sen, ben kavgası yapma değil, tek adam iktidarıyla mücadele günüdür. Gün, üstlendiğimiz sorumluluğun hakkını verme günüdür. Biz varız."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı