ERDOĞAN,
SİYASET 30.04.2023 08:12:00 547 0

ERDOĞAN,"KILIÇDAROĞLU, APAO'YU DA ÇIKARACAKMIŞ"

Erdoğan,"14 Mayıs, Türkiye'nin ekonomisini Londra tefecilerine, güvenliğini terör örgütlerine, dış siyasetini emperyalistlere teslim etmek isteyenlere karşı yerli ve millî duruşun zaferinin seçimi olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 Mayıs, her türlü farklılığın, her türlü kabulün ötesinde ülkesinin ve milletinin geleceğini düşünenlerin Türkiye Yüzyılı etrafında toplandığı bir seçim olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen İzmir mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

14 Mayıs'ın Cumhuriyetin ilk asrında, özellikle de son 20 yılında çok büyük emekler ve fedakârlıklarla elde edilen kazanımların yarıda kalmasını istemeyenlerin iradesini sandığa yansıttığı bir seçim olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "14 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal'in bir asır önce İzmir'den işaret ettiği vatan toprakları gibi ülke iktisadını da esaretten kurtaracak, kalkınma atılımını hedefine ulaştıran bir seçim olacaktır. 14 Mayıs, Türkiye'nin ekonomisini Londra tefecilerine, güvenliğini terör örgütlerine, dış siyasetini emperyalistlere teslim etmek isteyenlere karşı yerli ve millî duruşun zaferinin seçimi olacaktır. 14 Mayıs, Cumhuriyetimizin yeni asrında ülkemizi ve milletimizi her alanda dünyada hak ettiği yere çıkarma azminin seçimi olacaktır. Biz işte bu azmin, duruşun, iradenin temsilcisi olarak 14 Mayıs'ta sizin desteğinize talibiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki vatandaşlara hitaben şöyle konuştu: "Gelin sizlerle bir ahit tazeleyelim. İzmir, Türkiye'nin güvenliğini sınırlarının ötesinden başlatan terörle mücadele harekâtlarımızın yarım kalmaması için 14 Mayıs'ta bizimle beraber misin? İzmir, ülkemizin bölgesinde ve dünyada yükselen yıldızının yönünün tekrar aşağıya dönmemesi için 14 Mayıs'ta bizimle beraber misin? İzmir, üretimi ve istihdamıyla potansiyeli her geçen gün artan büyümemizin tökezlememesi için 14 Mayıs'ta bizimle misin?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca terörle mücadelede Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Dereler bölgesinde teröristleri gömdüklerine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristleri ülkeden temizlediklerini, temizlemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinden çıkartmak istediğini söyleyen Erdoğan, "51 tane benim Kürt kardeşimi Diyarbakır'da oradaki vatandaşları sokağa döküp bu 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu mu? Şimdi nerede? Edirne Cezaevi'nde. Gidip ziyaret ediyor mu altılı masa? Şimdi 'geliyoruz' diyorlar, 'gelince bunları çıkaracağız.' Bebek katili Apo'yu da çıkaracakmış. Kardeşlerim öyleyse 14 Mayıs'ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım" diye konuştu.

İzmirlilere, "Demokrasinin ve özgürlüklerin herkes için bir hak hâline geldiği Türkiye'nin yeniden ayrımcılık batağına saplanmaması için 14 Mayıs'ta bizimle misin?" diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalabalıktan aldığı "evet" cevabının ardından Türkiye'nin tüm renklerini, tüm güzelliklerini bağrında buluşturan İzmir'e de bunun yakıştığını söyledi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı