Erdoğan
SİYASET 7.04.2023 21:24:00 984 0

Erdoğan'ı destekleme kararı DSP'yi karıştırdı

DSP Genel Başkanı Aksakal Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve parlamentoya AKP listelerinden gireceklerini duyurdu.Bu karar üzerine DSP Yönetimine karşı istifalar ve tepkiler arttı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal AKP Genel Merkezi'ne giderek "Erdoğan'ın desteklenmesi yönünde görüş oluşturduk. Biz seçimlere katılmayacağız, AK Parti listelerinden parlamentoda yer alacağız" açıklamasını yaptı.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik bugün DSP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti.

Basına kapalı görüşme sonrası Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi Demokratik Sol Parti'ye, Sayın Genel Başkana illettik. Kendileri değerlendirecek ona göre hareket edeceğiz. Özetle ziyaretimizin amacı budur." demişti.

AKP'nin ziyaretinin ardından DSP Başkanlık Kurulu saat 14.00'te toplandı. Toplantının sona ermesinin ardından Aksakal, AKP Genel Merkezi'ne gitti. Aksakal burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bizimle birlikte yol yürüme arzularını iletmişlerdi. Başkanlık kurulunda değerlendirdik. Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada küresel emperyalizmin yeniden bir yapılanma içerisinde. Erdoğan'ın desteklenmesi yönünde görüş oluşturduk. Biz seçimlere katılmayacağız, AK Parti listelerinden parlamentoda yer alacağız."


 'Kılıçdaroğlu dışındaki seçenek ihanettir'

  Demokratik Sol Partisi (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, AKP ziyaretinin ardından AKP listelerinden seçime gireceklerini ve Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Karara bir tepki de Demokratik Sol Parti (DSP) Trabzon İl Başkanı Hadiye Solmaz'dan geldi. Solmaz, seçimlerde karara uymayacaklarını açıkladı.

Gazete Duvar'dan Fatih Saygın'ın haberine göre; açıklama karşısında şaşkınlık geçirdiklerini belirten Solmaz, bu kararı il örgütü olarak asla desteklemeyeceklerini dile getirdi. Seçimler için bir süre önce milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Solmaz, "Adaylığımı geri çekeceğim ama partimden istifa etmeyeceğim. Bu partiye yıllarımı verdim. Biz Trabzon örgütü olarak bu karara uymayacağız. Hiçbir DSP'linin bu karara uyacağını düşünmüyorum. Genel merkezin tutumu beni ve il örgütünü hiç bağlamaz. Böyle bir kararı asla desteklemiyorum. Bu karar Ecevit'in mirasına ihanettir, ülkeye ihanettir" ifadelerini kullandı.

Solmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha önce parti meclisi toplanmıştı ve kesinlikle böyle bir durum olmayacağı söylenmişti. Bir DSP'linin bir Ecevitçinin, bir vatanseverin böyle bir kararı destekleyeceğini düşünemiyorum. Biz Trabzon'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkemiz için kesinlikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğiz. Bu ülkenin durumunu değiştirmek için başka bir çaremiz yok. Şu anda ülke söz konusu. Kılıçdaroğlu dışındaki seçenek ihanettir."


DSP Genel Başkan Yardımcısı Onur İste, görevinden istifa etti

iste, “Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP genel başkan yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim" dedi.

İste'nin istifasının ardından DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova da partisinin Erdoğan'a destek açıklaması üzerine görevinden istifa ettiğini duyurdu.


Eski DSP’li 74 bakan ve milletvekili, Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı

  
Eski DSP'li 74 bakan ve milletvekili, AKP ile DSP arasındaki görüşmeye karşı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladı.


AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in DSP ziyareti sonrası partinin genel başkanı Önder Aksakal, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurmuştu.

Evrensel'in haberine göre, 21'inci dönem DSP Samsun Milletvekili Tarık Cengiz, eski DSP'li 74 milletvekili ve bakanın Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini bildirdi.

Cengiz açıklamasında, "Bugün yaşadığımız gelişmelerden dolayı açıklamamızı yenileme ihtiyacı hissettik. Daha önce 52 tane DSP eski milletvekili ve bakan arkadaşımızın yaptığı açıklamayı bugün 74 eski DSP bakan ve milletvekili arkadaşları olarak yeniden yapmak istiyoruz. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Kılıçdaroğlu’na desteğimizi bir kez daha haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

DSP yönetimi de eleştiren Cengiz, "Bugün görüyoruz ki; DSP’nin şu anki yönetimi birkaç sandalye uğruna pazarlıklar yapmaktadır. Ecevit’in yolunda yürüyenler bu seçimlerde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na desteklerini sonuna kadar vereceklerdir" dedi.

Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasını yapan DSP’lilerin isimleri şu şekilde:

Ahmet Güzel, Ahmet Tan, Ayşe Jale Ağırbaş, Akif Serin, Ali Ahmet Ertürk, Ali Arabacı, Ali Günay, Ali Ilıksoy, Ali Tekin, Attila Mutman, Ayşe Gürocak, Bayram Fırat, Dayanıklı, Boray Baycık, Cengiz Güleç, Çetin Bilgir, Edip Özgenç, Emin Kara, Erdal Kesebir, Erol Al, Evliya Parlak, Fadlı Ağaoğlu, Güler Aslan, Hadi Dilekçi, Halil Çalık, Halit Dikmen, Harun Öztürk, Hasan Akyol, Hasan Gemici, Hasan Macit, Hasan Özgöbek, Hikmet Sami Türk, Hüseyin Mert, İhsan Çabuk, İstemihan Talay, Kazım Üstüner, Kemal Vatan, Melda Bayer, Mehmet Çümen, Mehmet Kocabatmaz, Mehmet Yaşar Ünal, Metin Bostancıoğlu, Mustafa İlimen, Mustafa Vural, Mahmut Erdir, M.Tahir Köse, M.Kemal Tuğmaner, Necdet Tekin, Nezire Karakuş, Numan Gültekin, Nural Karagöz, Orhan Ocak, Ömer Üstünkol, Rahmi Sezgin, Ramis Savaş, Saffet Başaran, Sadık Kırbaş, Salih Dayıoğlu, Sancar Sayın, Savaş Yazıcı, Suat Çağlayan, Süleyman Yağız, Şadan Şimşek, Tarık Cengiz, Turhan İmamoğlu, Uluç Gürkan, Yalçın Gürtan, Yavuz Bildik, Yekta Açıkgöz, Ziya Aktaş.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı