Erdoğan
SİYASET 1.10.2020 22:34:00 634 0

Erdoğan'dan idam ve AYM açıklaması

Erdoğan oturuma katılmayan HDP milletvekilleri hakkında ise 'Varlığıyla yokluğu belli olmaz, onların yeri ya dağdır ya sokaklardır' ifadesini kullandı.

Erdoğan 'Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde ben de onu onaylarım' dedi. Erdoğan oturuma katılmayan HDP milletvekilleri hakkında ise 'Varlığıyla yokluğu belli olmaz, onların yeri ya dağdır ya sokaklardır' ifadesini kullandı.
TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan idamla ilgili soruya "Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde ben de onu onaylarım" diye yanıt verdi. 

HDP'li milletvekillerinin oturuma katılmamasıyla ilgili soruya ise Erdoğan'ın yanıtı "Varlığıyla yokluğu belli olmaz, Çünkü onların her zaman yeri ya dağdır ya sokaklardır" oldu.

MHP lideri Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesi konusundaki açıklaması hakkında ise Erdoğan "Böyle bir adım atılırsa ben de seve seve katılırım" dedi.

HDP'DEN TBMM BAHÇESİNDE OTURMA EYLEMİ

HDP, TBMM’de düzenlenen yeni yasama yılı açılış oturumuna katılmayarak Meclis bahçesinde oturma eylemi başlattı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, “Kobani soruşturması” kapsamında partilerine yönelik gözaltı operasyonlarına karşı Meclis’te düzenledikleri basın toplantısının ardından Meclis bahçesinde oturma eylemi başlattı.

Basın toplantısında konuşan Buldan HDP'ye yönelik operasyonun “AKP-MHP iktidarının siyasi ajandasına göre yürütülen siyasi darbe operasyonu” olduğunu söyledi.

“İktidar, HDP’ye demokratik siyaset alanını kapatmaya çalıştıkça, bizler demokratik siyaset zeminini daha da büyüteceğiz” diyen Buldan gözaltındakilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Buldan “Cesaretiniz varsa gelin Meclis’te 6-8 Ekim için derhal bir araştırma komisyonu kuralım ve gerçekleri tüm boyutlarıyla araştırsın, açığa çıkartsın” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar da iktidarın kaybetmekte olduğunu kendisinin de bildiğini ifade ederek “Değirmenin suyu tükeniyor, ama hiçbir iktidar kendiliğinden gitmez, bunun için güçlü seçenekler sunmamız lazım" dedi.

'Meclis'e karşı bir tutum değil'

HDP’nin Meclis’in üçüncü büyük partisi olarak bugünkü açılış törenine katılmama kararı aldıklarını duyuran Sancar “Bu Meclise karşı bir tutum değildir, Meclisi demokratik siyasetin en önemli gördüğümüz gerçeğine aykırı bir tutum değildir. Bize göre meclis demokratik siyasette önemli bir alandır ancak bu kadar büyük haksızlığı, hukuksuzluğu, zulmü Meclis Genel Kurulu’ndan değil, Meclis bahçesinden haklarımıza duyurmayı daha doğru daha uygun bir yöntem olarak gördü. O nedenle açılışa katılmayacağız. Buradan meclis bahçesinde oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Genel kurul devam ettiği sürece bizler de burada oturma eyleminde olacağız” dedi.

Açıklama sonrası HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekilleri alkışlarla oturma eylemini yapacakları alana doğru yürüyüşü geçerek, eylemi başlattı. Oturma eyleminde gözaltındaki HDP’li siyasetçilerin fotoğraflarını taşıyan HDP’li vekilleri CHP’li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Levent Gök ve Utku Çakırözer de ziyaret etti.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı