Erdoğan, “Türkiye
EKONOMİ 19.07.2020 10:39:00 676 0

Erdoğan, “Türkiye'nin Otomobili sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde ses getirdi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Otomobili’nin Üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin Otomobili sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde ses getirdi” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Otomobili’nin Üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni’ne katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60 yıllık hayali gerçeğe dönüştürme yolunda tarihî bir adım atılan bir günde katılımcılarla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“MİLLETİN HER BİR FERDİ, TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ TEMSİL EDEN BU PROJEYİ SAHİPLENDİ”

Türkiye’nin Otomobili’nin geçen Aralık ayında tanıtıldığını, örnek modellerin kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin Otomobili sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde ses getirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “60 yıl sonra bile olsa Türkiye'nin böyle bir hamleye girişmesi insanımız için nasıl umut olmuşsa içimizdeki bazı çevrelerin de âdeta kâbusu hâline geldi. Ülkemizin büyümesinden, güçlenmesinden, öz güveninin artmasından rahatsızlık duyanlar hemen yoğun bir karalama kampanyası başlattılar” diye konuştu.

Hayatlarında ülke ve millet hayrına bir tek çivi dahi çakmamış olanların koro hâlinde iftira üretme yarışına koyulduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 83 milyonun sevincine ortak olmak yerine menüsünden, başlatma tuşuna kadar komik gerekçelerle projede açık arandığını ifade etti.

“Otomobilin kaputu da farı da varmış” manşetleri atanların aslında kendi seviyelerini, cahilliklerini ortaya koyduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm çabalara, araştırmalara rağmen projeye kusur bulamadıklarını anlattı.

Milletin her bir ferdinin, Türkiye’nin gücünü ve üretim kapasitesini temsil eden bu projeyi sahiplendiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yıllardır içeriden ve dışarıdan sabotajlara maruz kalmış bir hayalin gerçeğe dönüşmesi karşısında milyonlarca yürek yeniden heyecana kapıldı. Biz de milletimizin bu beklentilerini boşa çıkarmamak için koronavirüs salgınına rağmen gece gündüz demeden çalıştık, çabaladık. Tüm dünyanın yatırımlarını durdurduğu veya askıya aldığı bir dönemde Türkiye olarak sağlıktan ulaşıma, tarımdan sanayi, enerji, çevreye kadar her alanda projelerimize hız verdik. Salgın döneminde hizmete aldığımız hastaneler, barajlar, sulama tesisleri, millet bahçeleri, ulaşım yatırımları eser ve hizmet siyasetimizin yeni nişaneleri olarak ülkemizin dört bir yanında yükselmiştir” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yerli otomobilin maketi hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberindekilerle "Ya Allah, Bismillah. Hayır olsun" diyerek butona basmasıyla fabrika temeline ilk beton döküldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve katılımcılar aile fotoğrafı çektirdi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli