Erdoğan,
SİYASET 25.04.2023 13:08:00 476 0

Erdoğan, "Pazarlıklar, ülkenin güveni ve huzuru tehlikeye atacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Pazarlıklar yüzünden 14 Mayıs seçimleri, ülkemizin sadece önümüzdeki 5 yılını değil, gelecek çeyrek asrındaki, yarım asrındaki seyrini belirleyecek bir yol ayrımına dönüşmeye başladı" dedi.

Muhalefetin verdikleri sözleri tutmadığını, tutmadıkları sözlerin hesabını millete vermediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün de aynısını yapıyorlar ama daha vahimi ülkenin ve milletin güvenliğini, huzurunu, elindeki tüm kazanımlarını tehlikeye atacak pazarlıklara girişmiş durumdalar. Bu pazarlıklar yüzünden 14 Mayıs seçimleri, ülkemizin sadece önümüzdeki 5 yılını değil, gelecek çeyrek asrındaki, yarım asrındaki seyrini belirleyecek bir yol ayrımına dönüşmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve onunla birlikte hareket eden diğer partilere gönül veren vatandaşlara seslenmek istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Kendinizin ve evladınızın geleceğini bu yedili kavga masasına emanet eder misiniz? Ülkenizin güvenliğini, huzurunu, akıbetini, kendi deyimleriyle bu kumar masasına emanet eder misiniz? Buradan milletimin tüm fertlerine sesleniyorum. Hanımlar, bakkala süt almaya bile göndermeyeceğiniz birine ülkeyi emanet edebilir misiniz? Beyler dükkânınızı, atölyenizi, tezgâhınızı 5 dakikalığına bırakmayacağınız birine ülkeyi emanet edebilir misiniz? Gençler dersinize yardım etse, verdiği bilgilerin doğruluğuna şüpheyle bakacağınız birine kendi geleceğinizi teslim edebilir misiniz? Benim çiftçi kardeşim önüne 5 keçi katsanız, akşama hepsini de kaybedip geleceğini bildiğiniz birine ülkenizin geleceğini teslim edebilir misiniz? İşveren kardeşim kendi müessesenizde vasıfsız bir eleman olarak dahi çalıştıramayacağınız birine ülkenin geleceğini emanet edebilir misiniz? Emekli kardeşim oturduğum apartmana yönetici olarak seçmeyeceğim birine ülkenin geleceğini emanet edebilir misiniz? İşte bunun için 14 Mayıs'ta tercihimizi doğrudan yana yapmalıyız. Manisa'nın 14 Mayıs'ta tercihini Cumhur İttifakı'ndan, bizden yana yapacağından şüphe duymuyorum. Ülkemiz geliştikçe, büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkan kazancı 85 milyon vatandaşımızın her birinin hayatına yansıtıyoruz."

“LAF DEĞİL İŞ ÜRETTİK”

Çocuklara sıraların üzerinde kitapların ücretsiz verildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz okurken kitap bulabiliyor muyduk? Teksir kâğıdını satın almaya çalışıyorduk. Ama şimdi kuşe kâğıttan, birinci hamurdan ücretsiz olarak yavrularımızın kitaplarını veriyoruz. Artık böyle bir sıkıntı kalmadı. Geldiğimizde kaç üniversite vardı? 76. Şimdi 208 üniversite var. Üniversitesi olmayan ilimiz var mı? Biz buyuz. Laf değil iş ürettik" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız" sözleriyle sonlandırdı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı