ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU
SİYASET 4.05.2023 13:16:00 646 0

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NU KANDİL ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

Erdoğan,"Kandil'de olanların dini, imanı, bayrağı, ezanı var mı? Ya bu bay bay Kemal onlarla beraber değil mi? O masanın etrafındakiler onlarla beraber değil mi? " dedi.

Erdoğan,"Kandil'de olanların dini, imanı, bayrağı, ezanı var mı? Ya bu bay bay Kemal onlarla beraber değil mi? O masanın etrafındakiler onlarla beraber değil mi? Bunlara 14 Mayıs'ta öyle bir ders vermeliyiz ki bir daha ayağa kalkmamaları lazım"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zigana Tüneli Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Zigana Dağı'nı geçilmez olmaktan çıkaran bu tünel, bölgemizin her alandaki kalkınmasının sembollerinden biri olacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkede siyasette her zaman ittifaklar olduğunu, koalisyonlar kurulduğunu ve dengelerin gözetildiğini ancak tarihin hiçbir döneminde bugünkü kadar ilkesiz, pervasız, karmakarışık bir muhalefet tablosuyla karşılaşılmadığını söyleyerek şunları kaydetti: "Güya siyasetin her renginden partileri bir araya getirerek bir masa kurdular. Masanın etrafındaki ortakların yanında bir de altında gizli bir ortağı olduğu anlaşıldı. Koalisyondaki genel başkanlardan biri masadan kalkıp otururken çıkan arbedede, masanın altındaki ortak masanın üstüne çıktı. Derken bir de masanın kurulduğu kapının arkasında gizlenen ortaklar bulunduğu ortaya çıktı. Kandil'deki PKK elebaşıları bir yandan, FETÖ'nün yurt dışına kaçan elebaşları diğer yandan masaya ayar vermeye, istikamet göstermeye başladılar."
Terör örgütlerinin elebaşlarının her gün cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yaptığını ve kimseden ses çıkmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Terör örgütlerinin ev sahibi edasıyla yaptığı açıklamalara sadece Kılıçdaroğlu değil masadaki diğer ortaklar da itiraz etmiyor. Tablo gerçekten çok vahim. Bir yanda Cumhuriyet'in kurucu partisi olduğunu iddia eden CHP var, diğer yanda Cumhuriyet'le hesaplaşmaya geldiklerini söyleyenler var. Bir yanda lafa gelince milliyetçiliği kimseye bırakmayan bir hanımefendi var, diğer yanda Türkiye'yi Suriyelileştirmekten söz eden bir başka kadın var. Bir yanda ağzından Millî Görüş'ü düşürmeyen biri var, diğer yanda insanımızın tüm değerlerini çiğneyenler var. Bir yanda bizimle bir zamanlar yol yürüyenler var, maalesef, başka sermayeleri de yok, onların omuzlarında bize ateş edenler var. Nasıl oluyorsa hepsi de aynı masanın etrafında buluşmuş, kin ve nefret tohumları saçarak bizim üzerimizden doğrudan milletimize parmak sallıyor.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her senaryo gibi bunun da zaafları, gerisindeki asıl silueti kendini belli etmeye başladı. Cumhuriyet'imizin ilk asrına damgasını vuran, ülkemizin 21 yıllık kazanımlarına niye düşmanlık ettikleri anlaşıldı. Türkiye Yüzyılı hayalimize çelme takmak için niçin bu kadar canhıraş gayret gösterdikleri anlaşıldı. Meğer bunların aklında milletimizin Millî Mücadele'yi zafere ulaştırarak bir asır öncesinde Anadolu topraklarına gömdüğü mandacılık özlemi var” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Hatırlarsanız milletimiz vatanını kurtarmak, bayrağını ilelebet dalgalandırmak, şehadetleri dinin temeli olan ezanlarını yurdunun üstünde hep inletmek için canını dişine takarak Millî Mücadele'yi başlatmıştı. Kandil'de olanların dini, imanı, bayrağı, ezanı var mı? Ya bu bay bay Kemal onlarla beraber değil mi? O masanın etrafındakiler onlarla beraber değil mi? Bunlara 14 Mayıs'ta öyle bir ders vermeliyiz ki bir daha ayağa kalkmamaları lazım."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı