Erdoğan, Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi ziyaret etti
SPOR 29.07.2023 00:44:00 614 0

Erdoğan, Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi ziyaret etti

“Türkiye’nin spor altyapısının geliştirilmesi amacıyla yaptığımız yatırımlar herkesin malumudur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi ziyaretinin ardından yaptığı açıklama, “Son 21 yılda Türkiye’nin spor altyapısının geliştirilmesine verdiğimiz önem ve bu amaçla yaptığımız yatırımlar herkesin malumudur. Ülkemizdeki toplam spor tesisi sayısını 1.575’den 4 bin 340’a yükselttik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi’nde incelemelerinin ardından açıklama yaptı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu salonda Basketbol Millî Takımı'nın milletçe herkesi gururlandıran nice başarılarını izleme, unutulmaz mücadelelerini takip etme fırsatı bulduklarını, ancak salonun artık ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığını ve talebe cevap veremediğini kaydetti.

"YAPININ DEPREME DAYANIKLILIK AÇISINDAN CİDDİ SORUNLARI VARDI"

Yapının eski olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1979 yılında temeli atılıp, 1989 yılında hizmete alınan binanın depreme dayanıklılık açısından ciddi sorunları vardı. Türkiye'nin spor altyapısını güçlendirme hamlelerimiz çerçevesinde burayı yıkıp yeni baştan yapma kararı aldık. Yeni projemizi bir spor salonundan öte her açıdan göz kamaştıran modern bir spor kompleksi anlayışıyla planladık. Bu görevi de yaptığı binalarla ülkemizin yüz akı olan TOKİ Başkanlığımıza verdik. TOKİ Başkanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla iş birliği içinde süratle çalışmalarına başladı. 2021 senesinin kasım ayında ihalesi yapılan inşaat projemizde kısa sürede çok büyük ilerlemeler kaydettik" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün spor kompleksinde gelinen aşamayı gördüklerini, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını, Türkiye'ye ve Türk sporuna yakışır muhteşem bir tesisi İstanbul'a kazandırıyor olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Sağlam, güvenli, çevreye uyumlu, FIBA standartlarına sahip yeni spor kompleksinin inşaatının devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Basketbol Gelişim Merkezi'nin özelliklerine ilişkin şunları söyledi: "Merkezde 10 bin kişilik spor salonu, bin kişilik antrenman ve maç salonu yer alıyor. Bunun yanında yılda 8 binden fazla müsabakanın yapılacağı üç adet altyapı salonu bulunuyor. Ayrıca sporcu ihtiyaçlarına göre tasarlanmış bir otel ve kamp merkezimiz mevcut. Toplu ulaşım hatlarına, İstanbul'un tarihî dokusuna ve surlara uyumlu bir mimarisi olan yapı, 22 bin metrekare toplam yeşil alana sahiptir. Toplam 150 bin metrekare inşaat alanı, 68 bin metrekare ihale alanı olan tesis içinde basketbol müzesi, basketbol kütüphanesi, mescit, alışveriş, konser ve yeme içme alanları ile otopark vardır. Basketbol Gelişim Merkezimiz sadece maç oynanan bir yer olmayacak. Burası maçlar, turnuvalar, yerli ve uluslararası organizasyonlarla 24 saat yaşayan bir spor kompleksi olarak ülkemize hizmet verecek."

"MERKEZİ 2024 SENESİNİN MART AYINDA TÜRK BASKETBOLUNUN HİZMETİNE SUNMAYI PLANLIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1,5 yıl önce inşasına başladığımız merkezi inşallah 2024 senesinin mart ayında Türk basketbolunun hizmetine sunmayı planlıyoruz. Son 21 yılda Türkiye'nin spor altyapısının geliştirilmesine verdiğimiz önem ve bu amaçla yaptığımız yatırımlar herkesin malumudur. Ülkemizdeki toplam spor tesisi sayısını, 1.575'ten 4 bin 340'a yükselttik" dedi.

Sentetik futbol, basketbol ve voleybol sahalarını mahallelere kadar yaygınlaştırdıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atletizm pistlerimizin sayısını 12'den 59'a, yarım ve tam olimpik yüzme havuzlarımızın sayısını ise 46'dan 622'ye çıkardık. Spor salonlarımızın sayısını ise 372'den 904'e getirdik. Altyapı yatırımlarını sporcu yetiştirmeye yönelik projelerimizle destekledik. Her yaş grubundan insanımızı spor yapmaya, muhakkak bir spor dalıyla düzenli bir şekilde ilgilenmeye teşvik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaları doğrultusunda lisanslı sporcu sayısının 278 binden 14 milyon 390 bine, faal sporcu sayısının ise 206 binden 4 milyon 315 bine çıktığını söyledi.

"TOKYO'DAKİ BAŞARIMIZI PARİS'TE PERÇİNLEYECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Antrenör sayısının 308 bini bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Spor kulüplerimizin sayısı 6 bin 35'ten bugün 21 bin 500'e geldi. Ülkemizin uluslararası spor müsabakalarındaki başarı grafiği de yıldan yıla yükseliyor. Tokyo 2020, 1936'dan beri katıldığımız olimpiyatlar arasında en fazla madalyayı kazandığımız olimpiyat oldu. Daha önce doğru düzgün varlık gösteremediğimiz branşlarda bile hamdolsun artık sporcularımız kürsüye çıkıyor, madalya kazanıyor, İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletiyor. Hemen her hafta farklı bir spor dalında sporcu ve takımlarımızdan müjdeli haberler alıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'na yönelik hazırlıkların da yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek, "Tokyo'daki başarımızı inşallah Paris'te perçinleyeceğimize inanıyorum. Türk sporunun, özellikle basketbolumuzun gelişmesine verdiğimiz önemin en güzel göstergesi işte bu tesistir. Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi'nin inşasında ter döken, mimarından mühendisine, işçisine tüm kardeşlerime şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı