Erbaş’a Sütçü İmam
SİYASET 10.08.2020 08:06:00 2516 0

Erbaş’a Sütçü İmam'la yanıt verildi

HKP, Erbaş’ın Ayasofya’da yaptığı konuşmaya Kahramanmaraş’taki Kurtuluş hareketini başlatan ve ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam ile yanıt verdi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya’da yaptığı konuşmaya  Kahramanmaraş’taki Kurtuluş hareketini başlatan ve ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam ile yanıt verdi.

-HKP İl Örgütleri’nin bulunduğu binalara Kahramanmaraş’ın Kuvayımilliye önderlerinden Sütçü İmam’a atfedilen, “Her kim ki, Mustafa Kemal Paşa ve Kuvayimilliye aleyhine fetva verip düşmanlık yapar, bilin ki onların damarlarında kâfir kanı akar!” cümlesinin yazılı olduğu pankart asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Diyanet’e devredilen Ayasofya’da 24 Temmuz’da kılınan Cuma namazında Diyanet İşleri Ali Erbaş hutbede, “Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadelerini kullanmıştı.
Erbaş’ın ifadeleri, Ayasofya’yı müze yapma kararı alan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularını hedef aldığı şeklinde yorumlandı ve hakkında onlarca suç duyurusunda bulunulmuştu.
HKP İl Örgütleri’nin bulunduğu binalara Kahramanmaraş’ın Kuvayımilliye önderlerinden Sütçü İmam’a atfedilen, “Her kim ki, Mustafa Kemal Paşa ve Kuvayimilliye aleyhine fetva verip düşmanlık yapar, bilin ki onların damarlarında kâfir kanı akar!” cümlesinin yazılı olduğu pankart asıldı.
“SÜTÇÜ İMAM’IN SÖZÜ MANDACILARA VERİLMİŞ YANITTIR”
Konuyla ilgili HKP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak basın açıklaması gerçekleştirdi. Çolak, “Halkın Kurtuluş Partisi binalarına asmış olduğumuz Sütçü İmam’ın sözü bugünkü mandacılara verilmiş olan en veciz yanıttır. Zira Sütçü İmam, Güney Cephesi’nde Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşımıza katılmış, İşgalci Fransızlara karşı ilk kurşunu sıkmış kahramanımızdandır. Çünkü o Kuvayimilliye’nin değerini, bağımsızlığın değerini çok iyi bilen emperyalist saldırganlığın, sömürünün aynı zamanda din tüccarlarının tam bağımsızlığa karşı düşmanlıklarını da iyi bilen birisidir” ifadelerine yer verdi.
“FATİH SULTAN MEHMET YAŞASAYDI BUNLARIN HEPSİNİ KILIÇTAN GEÇİRİRDİ”
Çolak, “O nedenle damarlarında kâfir kanı akar Mustafa Kemal ve Kuvayimilliyecilerin aleyhinde fetva verenlerin dedi. Şimdiki modern fetvacılarda vakıf tezgâhı altında yine Kuvayimilliyecilere ve onun önderi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına saldırıyorlar. Biz çok iyi biliyoruz, Osmanlı’yı da vakıflar batırmıştı şimdi de bunlar vakıflar eliyle sömürü, soygun ve vurgun düzenini kuruyorlar. Eğer Fatih Sultan Mehmet yaşasaydı bunların Ayasofya bezirgânlıklarını görseydi hepsini kılıçtan geçirirdi” ifadelerine yer verdi.
“DİN KİSVESİ ALTINDA OY AVCILIĞI YAPANLAR…

”Çolak, “Çünkü bunlar siyaset yaparken din bezirgânlığı yapıyorlar, oy toplamak yarışındalar. Gerçekten Hz. Muhammed İslam’ıyla, dört halife döneminin İslam’ıyla en küçük ilgileri bulunmamaktadır. Aslında geçmişte de parti binalarımıza asmış olduğumuz Abdullah Bin Mübarek’in şu veciz sözü de bunları iyi tanımlıyordu, “İnsanların En Alçağı Din Kisvesi Altında Dünya Menfaati Sağlayandır”. İşte bu çerçevede din kisvesi altında dünyalıklarını kuranlar, dünya menfaati sağlayanlar, oy avcılığı yapanlar Gerçek İslam’ın temsilcileri tarafından yüzyıllar önce verilen veciz sözlerle de yanıtlanmaktadırlar. Bu amaçla parti binalarımıza asıyoruz. Ortaçağcı gidişata karşı, Şeriatın siyasal İslam’ın bayrağı haline getirilmesine karşı Halkın Kurtuluş Partisi mücadelenin kalesi olmaya devam edeceğiz. Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz” dedi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı