ENHANCER GENEL GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
EKONOMİ 9.04.2022 19:27:00 853 0

ENHANCER GENEL GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

29 Mart- 30 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenecek eğitimlere katılacakların Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa illerinde ikamet etmeleri gerekiyor.

Türk vatandaşları ve geçici koruma altındaki Suriyeli girişimci adaylarına yönelik olan eğitimler, çevrimiçi olarak düzenlenecek
29 Mart- 30 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenecek eğitimlere katılacakların Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa illerinde ikamet etmeleri gerekiyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü işbirliği ile ICMPD (Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi) tarafından yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi Projesi” (ENHANCER) kapsamındaki girişimcilik eğitimleri başlıyor. 
Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa illerinde ikamet eden Türk vatandaşları ve geçici koruma altındaki Suriyeli girişimci adaylarına yönelik eğitimler, 29 Mart- 30 Haziran 2022 tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek. 
Girişimci adayları hibelerle desteklenecek
“Girişimcilik Kavramları ve Türleri”, “Fikir Geliştirme”, “Takım Kurma”, “İş Modeli Geliştirme”, “Müşteri Analizi”, “Finansal Farkındalık”, “İş Modelinden İş Planına Geçiş” ve “Sunum Teknikleri” gibi çeşitli konuları içeren çevrimiçi eğitim kayıt başvuruları için bağlantı üzerinden formun doldurulması yeterli olacak. 
Girişimcilik eğitimlerini desteklemek için tasarlanan hibelerden yararlanmak isteyen girişimci adayları eğitimlerin ardından başlatılması hedeflenen hibe çağrısına başvuruda bulunabilecekler. Yapılacak değerlendirme oturumlarının ardından iş planları başarılı bulunanlar hibelerle desteklenecek.
Uzmanlar ve girişimciler bilgi verecek
ICMPD Portföy Yöneticisi Pınar Yapanoğlu, Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa illerinde ikamet eden Türk ve Suriyeli girişimci adaylarına yönelik çevrimiçi eğitim programında, uzmanların girişimci adaylarına; temel girişimcilikten pazarlama ve finansa, sunum ve şirket hukukuna kadar birçok konuda eğitim vereceklerini söyledi. 
Yapanoğlu, girişimci adaylarının ayrıca, “Girişimcilik” ve “İş Dünyası” başlıklı seanslarda farklı girişimcileri dinleme fırsatı bulacaklarını belirterek, şu bilgileri verdi: 
“Start-up hibe programları sayesinde finansal destekleri de kapsayan ENHANCER projesi; ulusal, bölgesel ve yerel seviyede kurumları destekleyerek, sosyo-ekonomik uyum temelli politika oluşturulması ve koordine edilmesine katkı vermeyi hedefliyor.”
Hedef 5 bin girişimci
Proje Sorumlusu Dr. Deniz Karcı Korfalı ise eğitimlerin 2022 yılı boyunca farklı gruplar ile devam edeceği bilgisini de vererek toplam proje hedefinin 11 şehirde 5 bin girişimci adayına ulaşmak olduğunu kaydetti. 
Proje hakkında 
ENHANCER Projesi; Türkiye’de geçici koruma sağlanan Suriyeliler ve ev sahibi topluluklar arasında potansiyel girişimcilerin ileri seviyelerde beceriler kazanması, iş bağlantılarının geliştirilmesi, politika koordinasyonunun iyileştirilmesi ve sosyo-ekonomik uyum için ulusal, bölgesel ve yerel aktörlerin katılımı dâhil olmak üzere çeşitli pratik sonuçları hedefliyor. Proje ile geçici koruma sağlanan Suriyelilerin girişimcilik ekosisteminde konumlandırılması mümkün kılınarak, bu konuda ev sahibi toplulukların kapasitelerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. 
(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu