Emeritus  Prof. Dr. Mustafa Djamgöz Öğrencilerin Mezuniyet Heyecanına Ortak Oldu
EĞİTİM 5.07.2023 11:40:00 585 0

Emeritus  Prof. Dr. Mustafa Djamgöz Öğrencilerin Mezuniyet Heyecanına Ortak Oldu

Bilim dünyasının önemli isimlerinden olan ve kanserle ilgili çalışmaları ile tarihe geçen Emeritus Prof. Dr. Mustafa Djamgöz İstanbul Arel Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu mezuniyet törenine onur konuğu olarak katıldı.

Kanserle mücadelede önemli buluşlara imza atan ve kanserin tedavisi için çalışmalarına devam eden tıp dünysasının önemli ismi Emeritus Prof. Dr. Mustafa Djamgöz İstanbul Arel Üniversitesi tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne katılarak öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak oldu. 

Emeritus Prof.Dr. Mustafa Djamgöz’ün onur konuğu olarak katıldığı törene Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İstanbul Arel Üniversitesi Onursal Başkanı Kemal Gözükara, Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Enver Duran, Prof. Dr. Hüseyin Gün, İstanbul Arel Üniversitesi fakülte dekanları, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Bu Mezuniyet Sizi Mavi Ufuklar Diyebileceğim Bir Geleceğe Hazırlamıştır

Emeritus Prof. Dr. Mustafa Djamgöz burada yapmış olduğu konuşmada mezun olan öğrencileri tebrik ederek önemli tavsiyelerde bulundu.

Emeritus Prof. Dr. Mustafa Djamgöz; “Mezunlarımız sizleri tebrik ediyorum. Bu mezuniyet sizi artık mavi ufuklar diyebileceğim bir geleceğe hazırlamıştır. Bu istikbale yeni geleceğe başlarken cesaretli olun. Türk insanı cesaretlidir. Bu cesaretin yanında ama daima beyniniz kadar kalbinizi de dinleyin. Hayati kararlarınızı içgüdünüzle de kararlaştırın. Bu yeni yaşamınızda önünüze birçok şans çıkacaktır. Olanaklar oluşacaktır Bunları tanımanız çok önemlidir. Eğer ilk denemede başaramazsanız yine deneyin, yenilmek diye bir şey yok ama tekrarlamakta daima yarar vardır. Aynı zamanda hocalarınızda iletişiminizi koparmayın. İstanbul Arel Üniversitesi mezunları olarak sizleri çok parlak bir gelecek beklediğine inanıyorum. Sizleri tekrar tebrik ediyorum ve sizlere bol şanslar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Arel Üniversitesi’nin Onur konuğu Emeritus Prof.Dr. Mustafa Djamgöz konuşmasının ardından Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara tarafından kendisine plaket takdim edildi.

Programın devamında İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri temsili diplomalarını alarak hep birlikte keplerini havaya attı. Tören hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi. 

Emeritus  Prof. Dr. Mustafa Djamgöz Kimdir?

Emeritus Prof. Dr. Mustafa Djamgöz 1952 yılında Kıbrıs’ta doğdu. İlköğrenimini (1958-1964) Atatürk İlkokulu’nda, orta/lise öğrenimini (1964-1970) Türk Maarif Koleji’nde yaptı. British Council’in bursunu kazanarak, üniversite giriş sınavlarını tamamlamak amacıyla İngiltere’deki Sevenoaks School’a gitti. 1974 yılında Imperial College London, Fizik Bölümü’nden mezun oldu. Yine aynı üniversitede 1978 yılında doktorasını Biyofizik alanında tamamladı. Aynı yılda, Imperial’da, ögretim üyesi, daha sonra 1995 yılında Nurobiyoloji Profesörü ve 2005 yılında da Kanser Biyolojisi Profesörü olarak atandı. Çoğu akademik pozisyonlarda bulunan 30’dan fazla doktora öğrencisi yetiştirdi. İnsan vücudunun elektriksel aktivitesi her zaman ilgisini çektiğinden, doktora çalışmalarında, gözün retinasındaki bireysel hücrelerden kaynaklanan elektofizyolojik sinyalleri inceledi. Sonra, bu alışılmadık sinirbilimleri geçmişini kullanarak kanserde erken teşhis ve toksik olmayan tedaviyi amaçlayan yeni bir alan açıp, teknikler ve yeni bir vizyon geliştirdi. 2020 yılında aktif akademik hayattan ayrılıp kendi buluşlarından oluşan yeni nesil kanser ilaçlari geliştirmek için Imperial bağlantılı bir biyoteknoloji şirketi kurdu. Aynı zamanda çeşitli bilimsel dergilerdeki editörlük görevlerini devam ettirmektedir.

Prof . Djamgöz’ün aldığı ödüller:

  • Birleşik Krallık’taki En Etkili Türk (2019)
  • En İyi Türk Akademisyeni (2013, 2011)
  • Kuzey Kıbrıs Tabibler Birliği, Fahri Üyeliği (2009)
  • Huxley Memorial Madalyası (1995)
  • Yabancı Uzmanlar Japon Hükümeti Araştırma Ödülü (1991)
  • Uluslararası Körlüğü Önleme Araştırma Bursu (1980)
  • Londra Şehri Özgürlük Ödülü (1978)

Prof. Djamgöz’ün yayımlanmış 4 kitabı, 26 kitap bölümleri ve uluslararası hakemli dergilerde basılmış 200’den fazla arşivlenmiş makalesi vardır. Son kitabi “Kanseri Yen” İngilizce’den çevrildi.

Medical Research Council UK (MRC), The Wellcome Trust (WT) gibi önde gelen kurumlarda, danışmanlık yapan Prof Djamgöz’ün araştırmaları Medical Research Council, Cancer Research UK, The Wellcome Trust, Breast Cancer Now, Association for International Cancer Research, Prostate UK ve Pro Cancer Research Fund tarafından desteklenmiştir.

Bilimin sosyal anlaşılmasına verdiği önem ile 2002’de KKTC’de çeşitli alanlarda araştırma yapan Kanser Araştırma Vakfı’nı kurdu.

Biyografi Kaynak: https://kktcb.org/tr/komiteler/mustafa-camgoz (E.T: 23.06.2023)(Fİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı