DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ ARJANTİN
SPOR 19.12.2022 10:16:00 1516 0

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ ARJANTİN

Son olarak 1986 yılında kupaya uzanan Arjantin, 36 yıllık şampiyonluk hasretini dindirerek tarihinde 3. defa Dünya Kupası'nı kazandı.(Haber Fatih ÇAKMAK)

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda mutlu sona Güney Amerika temsilcisi Arjantin ulaştı. Normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 biten final mücadelesini, Fransa'yı seri penaltı atışlarında 4-2 mağlup eden Arjantin kazandı.

Son olarak 1986 yılında kupaya uzanan Arjantin, 36 yıllık şampiyonluk hasretini dindirerek tarihinde 3. defa Dünya Kupası'nı kazandı.

Lusail Stadı'nda oynanan karşılaşmaya baskılı başlayan Arjantin oldu. İlk yarının tamamında ve ikinci yarının ilk yarısında oyunu rakip sahaya yıkan ve rakibinin şut atmasına dahi imkan vermeyen Tangocular aradığı gole 23. dakikada ulaştı. Maçın 21. dakikasında sol kanattan ceza sahasına giren Di Maria, Dembele'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Marciniak penaltı noktasını işaret etti ve 23. dakikada penaltı atışını kullanan Lionel Messi, kaleci Lloris'i ve topu ayrı köşelere gönderdi: 1-0.

36. dakikada gelişen kontra atak pozisyonunda Arjantin golü bularak aradaki farkı 2'ye çıkardı. Messi'nin ara pasıyla başlayan hızlı atakta, Alvarez, sağ kanattan bindiren Mac Allister'ın önüne pasını gönderdi. Ceza sahasına giren Mac Allister, arka direkteki Di Maria'ya pasını gönderdi. Di Maria'nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0.

Maç boyunca etkisiz bir performans gösteren ve ilk şutunu maçın 71. dakikasında çeken Fransızlar aradığı gole 80. dakikada ulaştı. 79. dakikada Arjantin ceza sahasına giren Kolo Muani, Otamendi ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve Polonyalı hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 80. dakikada topun başına geçen Mbappe'nin kullandığı penaltı atışında kaleci Martinez'in parmaklarına da çarpan top ağlara gitti: 2-1.

Bu golden yalnızca 1 dakika sonra Fransa beraberliği yakaladı. Messi'den topu çalan Coman, Mbappe'ye pasını verdi. Arjantin ceza sahası önünde Thuram ile verkaç yapan Mbappe, ceza sahasına girdi. Havadan gelen topa gelişine düzgün vuran Mbappe, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-2.

Karşılaşmanın normal süresi 2-2'lik eşitlikle sona erdi ve maç uzatmaya gitti.

Uzatma bölümünde de eşitlik bozulmadı
Uzatmaya giden mücadelenin 109. dakikasında Arjantin bir kez daha öne geçti. Arjantin'li oyuncular paslarla Fransa ceza sahasına girdi.  Lautaro Martinez'in sağ çaprazdan çok sert şutu kaleci Lloris'ten döndü. Dönen topa Messi yakın mesafeden vurdu ve top gol çizgisini geçti: 3-2.

116. dakikada Mbappe'nin şutunda, Montiel ceza sahasında topa elle müdahale edince hakem bir kez daha penaltı kararı verdi. 118. dakikada penaltıyı kullanan Mbappe, kaleci ve topu ayrı köşelere yolladı: 3-3.

Kalan dakikalarda iki takımda net pozisyonları gole çeviremeyince seri penaltı atışlarına geçildi.

Dünya şampiyonunu penaltılar belirledi

Messi, Dybala, Paredes ve Montiel ile penaltı atışlarını gole çeviren Güney Amerika ekibi Arjantin Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

Fransa'da Coman ve Tchouameni penaltı atışından yararlanamazken, Mbappe ve Kolo Muani'nin penaltı atışlarındaki golleri ise Fransa'ya yetmedi.

HIRVATİSTAN 3. BİTİRDİ, FAS GÖNÜLLERİ KAZANDI

Cumartesi günü oynanan 3. maçında 2018 yılının finalisti Hırvatistan ile bu turnuvanın flaş takımı Fas karşı karşıya geldi. Hırvatistan rakibini Gvardiol ve Orsic'in golleriyle 2-1 mağlup etti ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nı 3. sırada bitirmeyi başardı.

Dünya kupaları tarihinde yarı finale kalan ilk Afrika takımı olan ve turnuva boyunca çoğu kişinin sempatisini kazanan Fas takımının tek golünü ise Achraf Dari kaydetti.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı