Dünyadaki Rotary Üyelerinden Deprem Yardımı
DÜNYA 17.04.2023 18:55:00 717 0

Dünyadaki Rotary Üyelerinden Deprem Yardımı

Dünyanın değişik ülkelerindeki Rotary kulüplerinin 1,4 milyon üyesi depremzedeler için seferber oldu. Rotary üyeleri son olarak 2 milyon dolar bağışladı.

 

Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu 11 ile dünyanın çeşitli ülkelerinden yardım gelmeye devam ediyor. Dünyanın değişik ülkelerindeki Rotary kulüplerinin 1,4 milyon üyesi depremzedeler için seferber oldu. Rotary üyeleri son olarak 2 milyon dolar bağışladı.

Depremden sonra birçok gönüllü yardım kuruluşunun geldiği Adıyaman’a, bu kez Uluslararası Rotary Kulübü yardım eli uzattı. Merkezi Amerika’da bulunun kulübün 1,4 milyon üyesi, Türkiye’deki depremzedeler için seferber oldu. Dünya genelindeki Rotary üyeleri, depremzedeler için yaklaşık 2 milyon dolar bağışladı. Bağışların bir bölümü ile alınan yardım malzemeleri, deprem bölgesinde dağıtıldı.

Yardımların dağıtılması için Kulüp Başkanı Jennifer Jones ve eşi Nick Jones da Adıyaman’a geldi. Beraberlerinde Türk Rotary’sinin üç federasyonun başkanları Emre Öztürk, Suat Baysan ve Serdar Durusüt ile kente gelen Jones çifti, önce valiliği ziyaret ederek kentin durumu hakkında bilgi aldı.

Jones ve beraberindekiler daha sonra Yunus Emre Mahallesi’ndeki çadır kenti ziyaret etti. Burada çocuklarla ve depremzedelerle uzun süre sohbet eden Jones çifti daha sonra depremzede ailelere gıda yardım paketleri dağıttı.

Rotary kulüplerinin bağışladığı konteynerlerde incelemelerde bulunan Rotary yöneticileri Monako ve Hindistan Rotary kulüplerinin desteği ile alınan konteynerden birini, enkaz altından sağ olarak çıkarılan Özer ailesine teslim etti.

Kulüp tarafından kurulan Rotary Sağlık Kliniği’ni gezen Jones, Adıyaman Belediyesi ile gerçekleştirilen protokol kapsamında yapılan sağlık merkezinin anahtarını, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a verdi.

Rotary üyelerinden 2 milyon dolar

Temaslarının ardından bir açıklama yapan Başkan Jones, şehir merkezindeki yıkımdan ve insanların zor şartlar altında yeniden hayatlarına devam ederken gösterdikleri mücadelen etkilendiğini söyledi. Hayatın normale dönmesi için birçok proje ürettiklerini ifade eden Jones, “Depremin hemen ardından Adıyaman’da yaraların sarılması ilk etapta çadır kentlerin kurulması ardından insani yardımların ulaştırılmasında hiç zaman kaybetmedik. Dünya genelinde 1 milyon 400 bin Rotaryen Türkiye ve Adıyaman için yardımlar topladı. İlk etapta yaptıklarımızın dışında yaklaşık 2 milyon dolar yardım topladık. Bu yardımlarla depremde yıkılan okul, hastane ve diğer önemli merkezlerin hizmet verecek projeler üretmeye ve bu projelere kaynak sağlayarak bölgede insanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Türkiye’de Rotary 2430, 2420 ve 2440. bölge federasyonlarımız Adıyaman için çok faydalı projeler yapıyor. Gördüğüm her projeden inanılmaz etkilendim. Daha fazla yardım etmek için buradayım. Acınızı paylaşıyorum” dedi.

Dünya genelindeki Rotary kulüplerinin bağışları deprem bölgesinin ihtiyaçları olan okul, konteyner, mobil klinik, bilgisayar laboratuvarı, ana okulu gibi projelerde kullanılacak.(Kaynak:VOA)

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı