“DÜNYA, ROBOTLARI, UZAYI, GENETİĞİ, YAPAY ZEKAYI VE DİJİTAL SANATLARI KONUŞURKEN, BİZLERİN BUNA SEYİRCİ KALMASI MÜMKÜN OLAMAZ!”
KÜLTÜR SANAT 17.08.2023 11:38:00 7087 0

“DÜNYA, ROBOTLARI, UZAYI, GENETİĞİ, YAPAY ZEKAYI VE DİJİTAL SANATLARI KONUŞURKEN, BİZLERİN BUNA SEYİRCİ KALMASI MÜMKÜN OLAMAZ!”

“DÜNYA, ROBOTLARI, UZAYI, GENETİĞİ, YAPAY ZEKAYI VE DİJİTAL SANATLARI KONUŞURKEN, BİZLERİN BUNA SEYİRCİ KALMASI MÜMKÜN OLAMAZ!”

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; geleceğin teknolojik araçları ve bilimin sınırsız imkânlarının sanatla bir araya geldiği unutulmaz bir deneyim için gün sayıyor. Festivalin İdari Direktörü; Filiz Dağ, festival ile ilgili önemli noktaların altını çizdi. 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen, 2.Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonu ile 26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin Cumhuriyet tarihinde alanında ilk olma özelliğini taşıdığını ifade eden Filiz Dağ, ülkemizi bilim kurgu yüklü fantastik bir yolculuğa çıkarmanın mutluluğunu ve heyecanını taşıdıklarını dile getirdi. Ekip olarak bilim ve sanat diyerek adadıkları hayatın meyvelerini topladıklarını sözlerine ekleyen Dağ, cümlesine şöyle devam etti; “Özellikle yeni neslimizin de ilgi duyduğu görsel efektlerin, bilimsel içeriklerin hatta oyun dünyasının hikâyelerinde onları karşılamayı, bu alanda içerik üretenleri desteklemek istiyoruz. Dünya, robotları, uzayı, genetiği, yapay zekayı, dijital sanatları kısaca geleceği ve toplumları tasarlamayı konuşurken, bizlerin seyirci kalması mümkün olamaz.” şeklinde belirtti.

Festivalde yer alan uzman ekibi üzerine de değinen Filiz Dağ; “İsmimizden de anlaşıldığı üzere uzay turizminin konuşulduğu günümüzde, festivalimizde uluslararası değil evrenselliğe vurgu yapıyoruz. Bakarsınız birkaç yıl sonra bir jüri üyemiz bir uzay istasyonundan katılımda bulunur. Şimdiden festivalimizin tüm katılımcıları, yarışmacılarından jürilerine hatta ekip arkadaşlarımıza kadar dünyanın farklı ülkelerindenler.” Geçen sene olduğu gibi bu sene de dünyada bir ilk olarak yapay zeka destekli bir afiş ürettiklerini ifade eden Filiz Dağ, film afişi şeklinde düzenlenen festival afişlerini ilk seneden itibaren ethereum üzerinden NFT olarak katılımcılara hediye ve birer anı olarak verdiklerinin altını çizdi. Festivalin ilk senesinden itibaren film izleme kültürünü ileriye taşıdıklarını belirten Dağ, teknoloji ve sanatın birleştiği festivalde katılımcıları VR gözlükler, 3D yazıcılar, metaverse deneyimi, dijital sanatlar eşliğinde söyleşiler ve müzik performansların beklediğini belirtti.

 Festivalin gelecek dönemlerde ne gibi yeniliklerle sahneye çıkacağına değinen Filiz Dağ; “Önümüzdeki sene festivalimizin tam bir şenlik olmasını hedefliyorum. Uluslararası bir müzik grubunun konseri, sokaklarda kortejler, tematik kostüm partisi, 3D ve 5D deneyim alanları, bilim insanlarıyla söyleşiler, Güney Kore, Hollywood ve Bollywood oyuncuları, senaristler ve dijital sanatçılarla atölyeler ile VFX kampları… Hayalim ise festivalimizin yurt dışına bir marka olarak açılması, bunu yaparken de her sene seçeceğimiz izleyici ve yarışmacılarımızdan bazılarını yurt dışında planladığımız yerlere de gönderebilmek. Örnek vermek gerekirse: Universal Stüdyoları, Kanada, Avustralya ve Güney Kore VFX merkezleri hatta NASA, MIT Motion Lab’ler, kimi zaman da Mısır piramitleri ve Çin Seddi. Dünyayı, tarihini, mimarisini, kullanılan teknolojileri görmelerini, o havayı deneyimlemelerini sağlayıp yaratıcılıklarının gelişmesini sağlayacağız.” 

Festivallerin tekelleşmesi ve tekdüzeleşmesini istemediklerini ve bunun değişmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Filiz Dağ, “Yeni nesil içerikleri, üreticileri ve diğer festivalleri kendimize rakip olarak görmüyoruz. Aksine her birini desteklemek amacında ve arzusundayız çünkü yapacağımız çok şey var.” 

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali” ile ilgili detaylı bilgi için https://us3f.com/ adresli internet sitesini ziyaret edebilirler. 

 (vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı