DÜNYA KUPASINDA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU
SPOR 11.12.2022 11:46:00 1799 0

DÜNYA KUPASINDA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU

Katar'da düzenlenen FİFA Dünya Kupası'nda rakiplerini eleyen Hırvatistan, Arjantin, Fas ve Fransa yarı finale yükseldi. Hırvatistan, Arjantin ile; Fas ise Fransa ile eşleşirken yarı final maçları 13-14 Aralık tarihlerinde oynanaca

Haber: Fatih ÇAKMAK

Katar 2022 FİFA Dünya Kupası'nda son düzlüğe doğru heyecan doruğa ulaştı. Çeyrek final maçları birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olurken Hırvatistan ve Fas milli takımları sürpriz çıkışlarını sürdürdü.


BREZİLYA PENALTILARLA ELENDİ
Çeyrek final karşılaşmalarının ilk maçında son 16 turunda Japonya'yı eleyen Hırvatistan ile Güney Kore'yi eleyen Dünya Kupaları tarihinin en çok şampiyon olan ülkesi Brezilya karşı karşıya geldi. Normal süresi 0-0 berabere biten mücadele uzatmalara giderken ilk uzatma bölümünün son dakikalarında sahneye Neymar çıktı. Paqueta'nın pasıyla ağları havalandıran Neymar takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gole 117. dakikada Bruno Petkoviç'in golüyle karşılık veren Hırvatistan mücadeleyi penaltılara götürmeyi başardı. Hırvatistan kalecisi Livakoviç'in yıldızlaştığı penaltı atışlarında rakibini saf dışı bırakmayı başaran Hırvatistan yarı finale yükselen ilk takım oldu.


HOLLANDA-ARJANTİN MÜCADELESİ NEFESLERİ KESTİ
Çeyrek finallerin ikinci mücadelesi olan Hollanda-Arjantin maçı izleyenleri futbola doyurdu. Mücadelenin 35. dakikasında Messi'nin pasında topla buluşan Molina'nın attığı golle Arjantin ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Arjantin 73. dakikada kazandığı penaltı atışını Messi ile gole çevirerek 2-0 öne geçti. Herkes Arjantin'in maçı bu sonuçla kazanacağını düşünürken sahneye Beşiktaş'ta oynayan Wout Weghorst çıktı. 83. ve 90+11. dakikalara iki gol atmayı başaran Weghorst maçı deyim yerindeyse tek başına uzatmalara taşıdı. Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca mücadele seri penaltı atışlarına gitti. Penaltı atışlarında rakibine 4-3 üstünlük sağlayan Arjantin yarı finale yükselen ikinci takım oldu.


FAS PERİ MASALINI SÜRDÜRÜYOR
Çeyrek final mücadelelerinin ikinci gününün ilk maçında Fas ile Portekiz karşı karşıya geldi. Oynadığı etkili futbolla çeyrek finale şans eseri gelmediğini gösteren Fas, 42. dakikada Youssef En-Nesyri'nin muhteşem kafa golüyle 1-0 öne geçti. Son düdüğe kadar bu skoru koruyan Fas tarihinde ilk defa Dünya Kupası'nda yarı finale kalmayı başardı. Fas milli takımı aynı zamanda Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu.


SON ŞAMPİYON DEVAM DEDİ
Çeyrek final karşılaşmalarının son mücadelesinde Fransa, İngiltere ile karşılaştı. Kıran kırana geçen mücadeleyi Tchouameni ve Giroud'nun attığı gollerle 2-1 kazanan son şampiyon Fransa yarı finale yükselen son takım olmayı başardı. İngiltere'nin golünü penaltıdan Harry Kane kaydederken Kane, 84. dakikada başka bir penaltıdan yararlanamadı ve İngiltere çeyrek finalde Dünya Kupası'na veda etmiş oldu.
Yarı finalde Hırvatistan, Arjantin ile eşleşirken; Fas, Fransa ile karşı karşıya gelecek. Hırvatistan-Arjantin mücadelesi 13 Aralık Salı günü; Fas-Fransa maçı ise 14 Aralık Çarşamba günü oynanacak. Her iki maçın başlangıç saati 22.00.


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı