DÜNYA ÇAPINDAKİ BAŞARILARIYLA GÖZ KAMAŞTIRAN İKİ KIZ ÖĞRENCİSİ
EĞİTİM 19.04.2023 11:14:00 1320 0

DÜNYA ÇAPINDAKİ BAŞARILARIYLA GÖZ KAMAŞTIRAN İKİ KIZ ÖĞRENCİSİ

Türkiye’de özel yetenekli öğrencilere eğitim imkânı sunan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL) öğrencileri, ülke ve dünya genelinde eşine az rastlanır başarılara imza atıyor.

TEVİTÖL’ün 11. sınıf öğrencilerinden İdil Doğa Türkmen, 2022’de uzay çöplerinin toplanması için bir çözüm önerisi sunan makalesiyle “Rise for the World” inisiyatifinin her yıl seçtiği “En Parlak 100 Öğrenci” arasına girdi ve yaşam boyu eğitim bursu kazandı. Okulun 10. sınıf öğrencisi Zeynep Gülen Erkoç ise, Alzheimer hastalığı için ulaştığı tedavi fikriyle daha şimdiden Harvard Ünivesitesi Tıp Fakültesi’nden kabul aldı. Her ikisi de ABD’nin en iyi liselerinden tam burslu olarak kabul alan İdil Doğa Türkmen ve Zeynep Gülen Erkoç, gelecek yıldan itibaren lise öğrenimlerine ABD’de devam edecekler. 

Türkiye’nin dört bir yanından akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere, odaklı bir eğitim müfredatı geliştiren TürkEğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL)uluslararası kabul görmüş bir özel yetenek testiyle seçilen öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirirken maddi imkanı olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyor. TEVİTÖL’ün öğrencileri, daha küçük yaşlarında ülkemizde eşine az rastlanır başarılara imza atarak isimlerini duyuruyor ve dünyanın en prestijli üniversitelerinin de dikkatini çekiyorlar.

TEVİTÖL’ün 11. sınıf öğrencilerinden İdil Doğa Türkmen, bir elektromıknatıs ve Ay’ın yerçekiminden faydalanarak uzaya gönderilmiş roketlerin bıraktığı çöplerin toplanabileceği bir yöntem geliştirdi. Eğitimci bir ailenin kızı olan 15 yaşındaki İdil’in bu konudaki makalesi, Rise for the World inisiyatifi tarafından insanlığa hizmet edecek en iyi 100 çalışmadan biri seçildi. Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt ve Wendy Schmidt tarafından kurulan Schmidt Futures ve Oxford Üniversitesi bünyesindeki Rhodes Trust isimli 2 ayrı vakıf tarafından desteklenen Rise for the World inisiyatifi, her yıl dünya genelinde 15-17 yaşları arasında gelecek vadeden 100 genci “Global Rise Winner” olarak seçiyor. Program kapsamında 2022’nin kazananlarından biri olan ve fizik alanındaki bu çalışmasyla yaşam boyu eğitim bursu kazanan TEVİTÖL öğrencisi İdil Doğa Türkmen, gelecek yıl eğitimine ABD’deki The Loomis Chaffee School’da tam burslu olarak devam edecek. 

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin 10. sınıf öğrencisi Zeynep Gülen Erkoç ise, Alzheimer hastalığını tedavi etmek üzere çıktığı yolculukta Pioneer Araştırma Programı’na seçilen en genç liseli öğrenci oldu. Yaptığı yaptığı çalışmalar ve araştırmalar sonucunda Alzheimer hastalığı için bir tedavi fikrine ulaşan ve  bu fikri dünyanın çeşitli yerlerinden alanında uzman akademisyenlere anlatarak geliştirmeye başlayan Zeynep, henüz 10. sınıfta olmasına rağmen Massachusetts General Hospital/Harvard Medicine School Martinos Center TMS Laboratuvarı’ndan kabul aldı. Harvard ve North Western üniversitelerindeki profesör hocalarıyla uzaktan çalışmalarına devam eden Zeynep Gülen Erkoç, önümüzdeki yıldan itibaren eğitimini tam burslu olarak ABD’deki Groton School’da sürdürecek.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı