Dünya Barış Konseyi delegasyonundan Venezuela seçimlere destek
DÜNYA 9.12.2020 13:09:00 524 0

Dünya Barış Konseyi delegasyonundan Venezuela seçimlere destek

Venezuela'daki meclis seçimlerine gözlemci olarak katılan Dünya Barış Konseyi delegasyonu, 'Dünyanın en demokratik ve özgür seçimlerine tanıklık ettik' açıklamasında bulundu.

Dünya Barış Konseyi'nden (WPC) bir delegasyon, Venezuela'da geçtiğimiz pazar gerçekleşen seçimlere gözlemci olarak katıldı.

Seçimlere ilişkin açıklama yapan delegasyon, "Dünyanın en demokratik ve özgür seçimlerine tanıklık etmek, bizim için ilham verici bir fırsat oldu" ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle:

Bir Dünya Barış Konseyi (WPC) delegasyonu, Venezuela Ulusal Seçim Konseyi'nin (CNE) daveti üzerine ülkeyi ziyaret ederek 6 Aralık 2020'de gerçekleşen Meclis Seçimleri'ndee uluslararası gözlemci olarak yer aldı. Dünyanın en demokratik ve özgür seçimlerine tanıklık etmek, bizim için ilham verici bir fırsat oldu.

ABD, Avrupa Birliği'nin emperyalist devletleri ve Latin Amerika'daki karşı devrimci müttefikleri (Lima Grubu) tarafından Simon Bolivar'ın vatanında Bolivar Devrimi ve Venezuela hükümetini gayrimeşru kılmak ve devirmek amacıyla tekrarlanan darbe girişimleri, sabotajlar, kumpaslar ve insanlık dışı ablukaların ardından Venezuela'nın devrimci halkı, ülkenin içişlerinde tek karar sahibi olma hakkını kararlılıkla savunduğunu, ülkeye yönelik tüm emperyalist, antidemokratik ve insanlık dışı baskı ve dış müdahalelerin olduğu dönemde bir kez daha gösterdi.

Delegasyonumuz, 6 Aralık'ta Caracas'ta bulunan birçok seçim merkezindeki oylama sürecini gözlemleme fırsatı buldu. Tanık olduğumuz şey, heyecanla oy vermek için bekleyen insanların tüm bu merkezlerde uzun kuyruklar oluşturduğu, seçim görevlilerinin kendini işine oldukça adamış ve yardımsever olup, yurttaşlara oy verme konusunda etkili ve şeffaf bir yolla yardımcı olduğu ve yetkililerin seçmenleri Covid-19 virüsünden korumak için tüm önlemleri aldığıydı. Bu seçim, oylamaya katılımın büyük olduğunu ve seçimlere katılan partilerin çeşitliliğini açık bir şekilde doğrulamış oldu. Bu seçim, Venezuela'da "başkanlık diktatörlüğü ve "demokrasi eksikliği" olduğuna yönelik özellikle ABD hükümeti tarafından ortaya atılan yanlış iddiaları da tamamen yanlışlamış oldu

Simon Bolivar ve halkının ülkesinden, Venezuela halkının, dünyadaki tüm anti emperyalist ve barışsever güçlerin desteği ve dayanışmasıyla, emperyalizmin ve yerel oligarşinin politikalarına karşı mücadeleye devam edebileceğine  ve ülkedeki dönüşümleri, halkın kendi varlığı ve kaderinin meşru yöneticisi ve sahibi olacak şekilde derinleştireceğini olan güvenimizle ayrılıyoruz.

Venezuela'nın kahraman halkı ve büyük örgütleriyle uluslararası dayanışmamızı bir kez daha yineliyor ve sıcak konukseverliği için Simon Bolivar Enstitüsü, ve Uluslararası Dayanışma ve Barış Mücadelesi Komitesi'nin (COSI) WPC üyesine teşekkür ediyoruz."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli