DSP
SİYASET 2.05.2021 08:26:00 1155 0

DSP'de istifalar başladı

GENEL BAŞKAN ÖNDER AKSAKAL'A TEPKİ:DSP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilensoy ve Genel Sekreter Kenan Üşenmez ile Örgüt Kurulu Başkan Yardımcısı Nursel Kızılırmak da görevinden istifa etti

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilensoy ve Genel Sekreter Kenan Üşenmez’in ardından Genel Başkan Önder Aksakal’a tepki gösteren Örgüt Kurulu Başkan Yardımcısı Nursel Kızılırmak da görevinden istifa etti

İstifa kararına ilişkin Duvar'dan Müzeyyen Yüce'ye konuşan Kızılırmak, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın Cumhur İttifakı’na olan desteğinin “İttifaklar dışında kalmamız mümkün değil. AK Parti 2015'ten beri ulusalcı oldu. Biz de bu çizginin destekçisiyiz” sözleriyle aleni olmaya başladığına işaret etti.

Kızılırmak şunları söyledi: “Hemen akabinde eski Genel Başkanımız Masum Türker’in Merkez Bankası ile Ekonomi Bakanı'nın dahi açıklayamadığı 128 milyar dolarla ilgili, 'Rezerv değil, dış borçtu' açıklamasına parti olarak cevap verilemeyince veya bizim dışımızda konuşmalar söz konusu olunca parti içinde ister istemez rahatsızlık söz konusu oldu. Aslında daha öncesinde de rahatsızlıklar vardı; ancak her şey bu kadar aleni olmaya başlayınca cesareti olan birkaç arkadaş olarak bu duruma tepki koyduk.”

Nursel Kızılırmak, DSP’nin 2023 genel seçimleri öncesi vereceği “ittifak” kararının Parti Meclisi'nde görüşülmesi ve karara bağlanması gerektiğini belirtti ve şunları söyledi: “Biz seçim ittifakını Cumhur İttifakı ile değil de belki de tek başımıza ya da Demokratik Sol Parti’nin çatı parti olduğu üçüncü bir ittifak oluşturarak yapacağız. Biz parti olarak ülkeyi üç kez yönettik ve önümüz açık. Bizler Ecevit’in talebeleriyiz. Kendimize de çok güveniyoruz. Başka partinin vereceği üç beş şey için inançlarımızın ve ilkelerimizin dışında hareket etmek istemiyoruz. Ayrıca partideki hiçbir arkadaşımızı da mutsuz etmek istemiyoruz. Çünkü siyaset ilke ve doğrultu tutarlılığı gerektirir. Bizim rahatsızlığımıza neden olan konular Başkanlık Kurulu'nda da defalarca gündeme getirildi. Hatta genel başkanımız ile söylemi üzerinde de istişarede bulunduk; ancak bugün buradayız” şeklinde konuştu.

Erdoğan ile görüşen DSP'den ittifak açıklaması
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın önce Erdoğan'ı ardından da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı ziyaret etmesi ittifak iddialarını gündeme getirmişti.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'a konuşan Aksakal, "Bugünden yarına ne olacağı belli değil. Millet İttifakı içinde yaşananları görüyorsunuz. Cumhur İttifakı'nın kendi düzleminde yaptığı çalışma veya niyetleri üç aşağı beş yukarı yorumlayabiliyoruz. Üçüncü ittifak yapısı çıkar dördüncü itifak yapısı çıkar. Bunların hiçbirisi belli değil" derken, "Yarın seçim barajı kalktı dendiğinde ne olacak mesela? Aşağı çekilse de herhangi baraj olması yine ittifakları zorlayabilir. Sıfırlandığında, herhangi bir parti ittifaka girmez seçime girer, milletvekilini seçtirir" ifadesini kullandı.

Bülent Ecevit'in kurduğu DSP'nin genel başkanı olarak ittfak konusunda AKP'ye yönelik bir rezervleri olup olmadığı yönündeki soruya ise Aksakal, "Ak Parti, CHP veya İYİ Parti veya MHP'nin anayasanın ilk 3 maddesine yönelik bir çalışması var mı? Bu manada kategorize etmenin anlamı yok. Bugün HDP ile resmi bir ittifak yapısı veya çalışması içinde olan bir parti mi var, o da yok. Yarın ne olur bilemeyiz, o nedenle şimdiden bağlayıcı konuşmak doğru değil" dedi.

DSP olarak seçim barajının sıfırlanmasını, milletvekili transferi 1 yıl süre sınırı getirilmesi Yüksek Seçim Kurulu kararlarının yargı denetimine açılması önerilerininin bulunduğunu belirten Aksakal, mevcut cumhurbşakanlığı hükümet sisteminin revize edilmesi gerektiğini söyledi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı