DSP GENEL BAŞKANI AKSAKAL,
SİYASET 20.07.2023 00:32:00 365 0

DSP GENEL BAŞKANI AKSAKAL,"AKARYAKITTA ÖTV YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR"

Aksakal, DSP olarak akaryakıttan alınan ÖTV'nin 6 ayda bir enflasyona uyarlanmasını hatalı bulduklarını ve bunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Önder Aksakal, CHP'nin, Meclisin olağanüstü toplanması talebine ilişkin, "Hakikaten komedinin nirvanasını yaşıyor bunlar. Adama sorarlar; 'bu torba kanun görüşülürken yarıdan fazlanız Meclis'te yoktu, oylaması yapıldığında da yarıdan fazlanız oy kullanmadınız.'" dedi.
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı sonlandırdığını duyurmasının, dış politikada her an bir oldubittiyle karşılaşma riskini beraberinde getirdiğini belirten Aksakal, "NATO veya ABD, Türkiye olarak bizi, yürüttüğümüz tarafsız politikalardan uzaklaştırmaya yönelik baskılar kurgulayabilir; bu baskıların neticesinde, Montrö Anlaşması'nın, 'bir kereden bir şey olmaz' yaklaşımıyla dejenere edilmesini denemeye kalkışabilir. 'Aman dikkat' diyoruz." şeklinde konuştu.

Meclis'te, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümü üzerine gündem dışı konuşma yaparken CHP milletvekillerinin Genel Kurul salonundan ayrılmalarına ilişkin Aksakal, "Yaptıkları çarpıcı muhalefet için kendilerini tebrik ediyorum. Kıbrıs'ta görev yapan Türk askerine 'işgalci' diyen PKK yandaşlarıyla yol yürüyenlerden zaten böyle bir karşı eylem beklenebilirdi." ifadelerini kullandı.

CHP'nin, 25 Temmuz Salı günü Meclisin olağanüstü toplanması talebini değerlendiren Aksakal, "Hakikaten komedinin nirvanasını yaşıyor bunlar. Adama sorarlar; 'bu torba kanun görüşülürken yarıdan fazlanız Meclis'te yoktu, oylaması yapıldığında da yarıdan fazlanız oy kullanmadınız.' Neymiş efendim, sahadalarmış. Herhalde top sahasındaydılar. Siz bu milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz?" diye sordu.

Aksakal, enflasyon çerçevesinde çalışanlara yapılan ücret zammı ve verilen refah payının aynı oranda emekli aylıklarına yansıtılmamış olmasının sadece Anayasa'nın değil, ilahi adaletin eşitlik ilkelerine de uymadığını dile getirdi.

Yüzde 25 artışın, ele geçen maaş üzerine yapılması ve en az 4 bin lira seyyanen bir zammın ilave edilmesi gerektiğini söyleyen Aksakal, enflasyona karşı alınan tedbirlerin sert karakterde olmasının ciddi bir toplumsal travmanın tetiklenmesine yol açtığını kaydetti.

Mali disiplinin sağlanması için öngörülen gelir artışlarının sadece yeni vergiler koyarak veya oranları artırmak suretiyle elde edilemeyeceğini vurgulayan Aksakal, "Öncelik, mevcut oran ve vergilerin tam ve zamanında toplanmasını sağlayacak idari yapılanma ve önlemler de olmalıdır." dedi.

Aksakal, DSP olarak akaryakıttan alınan ÖTV'nin 6 ayda bir enflasyona uyarlanmasını hatalı bulduklarını ve bunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı