“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı
KÜLTÜR SANAT 28.08.2023 11:07:00 7373 0

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

Mutlu olmak, gülümsemek sağlıklı bir yaşamın ilk şartı. Onkoloji Uzmanı Dr. Tayfun Hancılar, zorlu hayat şartlarına karşı mutlu olmayı seçerek pek çok şeyin üstesinden gelineceği mesajını verdiği, gülümseten denemelerle dolu “Doktordan Az Kullanılmış” kitabını kaleme aldı. Yaptığı her işte gülümsemenin sihirli gücüne inanan Hancılar; insana, hayata, ilişkilere dair birçok konuyu mizahi bir dille ele aldığı kitabında okurlarını hayata gülümseyerek bakmaya yönlendiriyor. Hancılar, “Aşkın ömrü kaç yıldır? Kadınlar neden daha uzun yaşar? Kim daha iyi yalan söyler? Bilimsel yollarla kadın nasıl etkilenir? Cimri eş neden tercih edilmelidir?” gibi başlıklara dair görüşlerini, bilimsel araştırmalarla çarpıcı bir şekilde ele alıyor ve hayat deneyimleri, anıları eşliğinde anlatıyor. Müptela Yayınları tarafından yayımlanan, 10 Ağustos 2023 tarihinde okuyucularıyla buluşan kitap, gülümsemek isteyen tüm yetişkinlere hitap ediyor.
Mutsuzluk, günümüz koşullarında insanın en büyük derdi. Columbia Üniversitesi merkezli düşünce kuruluşu Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’nın yayınladığı Dünya Mutluluk Raporu’na göre Türkiye, 2023 Mutluluk Raporu'nda 137 ülke içinde 106. sırada yer alıyor. Koşulların bu kadar zorlu olduğu bir hayatta ise sağlıklı kalmanın ilk anahtarı gülümsemek.
Hastanelerin en hüzünlü koridorlarına sahip onkoloji bölümünde kariyerini sürdüren Uzm. Dr. Tayfun Hancılar ise mutsuzluk yerine gülümsemeyi tercih edenlerden. Çünkü gülümsemenin olağanüstü gücüne inanıyor ve herkesi bu yönde teşvik ediyor. Hastalıklardan ziyade gülümsemenin bulaşıcılığını savunan Hancılar, okuyanın yüzünde bir tebessüm yaratmak adına “Doktordan Az Kullanılmış” kitabını yazdı. Kitapta Hancılar’ın perspektifiyle insana, hayata, ilişkilere dair birçok konu mizahi bir dille ele alınıyor. 
Türkiye’nin mutsuzluk sıralamasında epey ön sıralarda olduğunun altını çizen Hancılar, “Ben de 32 yıllık bir onkolog olarak hayatım boyunca mutsuzluk yerine gülümsemeyi tercih ettim. Yapabildiğim kadarıyla… Bu kitap yüzünüzde hafif bir gülümseme yaratabilmek için yazıldı. İlk on sayfayı okuyup kendinizi mutlu hissediyorsanız devam edin… Sonuna kadar geldiyseniz tebrikler, ‘mutluluğu ve gülmeyi’ seven birisiniz demektir. Unutmayın sağlık en önemli varlığımız ve sağlık da ancak mutlu beyinlerde olur!” dedi.


İşte Hancılar’ın kitabından birkaç küçük tüyo;

“Aşk, ‘Seni seviyorum’ ile uçuşa başlar. ‘Beni seviyor musun?’ ile inişe geçer. ‘Beni artık hiç sevmiyorsun’ cümlesine verilen, ‘Olur mu hayatım? Elbette seviyorum, şu böreği uzatır mısın?’ ile terminale yanaşır.” 
“Aşkta heyecan ve enerjiyi veren hormon dopamindir ve bitter çikolata yediğinizde yükselir. Haber kanalları izlemeye başlayan erkeğe yoğun bir bitter çikolata kürü uygulanırsa, geçici olarak tekrar müzik kanallarına geçiş yapabilir. Evde bulundurmakta büyük fayda vardır.” 
“Kadın ilgisini çeken bir konu olunca gözlerinizin içine bakıp, kafasını hafifçe sola yatırabilir, işte o zaman doğru yoldasınız, konuyu uzatın, detaya girin. Çok zor geldiğinin farkındayım ama dişinizi sıkın. Unutmayın, evlenince ya da kıdemli sevgili olunca bunlara gerek olmayacak.” 
“Cömert, tutumlu ve cimri erkek arasındaki farka bakalım. Cömert erkek sizi sinema öncesi şık bir restorana götürür, VIP salonda film izletir. Patlamış mısır ve dondurmanızı eksik etmez. Tutumlu erkek sizi sinemaya davet eder ama VIP salona değil normal salona bilet alır. İndirimli patlamış mısır menüsüne yönelir, yanında ekstra içecek ısmarlamaz. Cimri erkek ise sizi evde film izlemeye ikna eder. “Daha net görünüyor hayatım,” diyerek salondaki ışıkları kapatır ve patlamış mısırın çoğunu kendi yer.” 
“Parayla saadet olur ama sadece para saadet getirmez. Çünkü kenarda duran, harcanmayan para mutluluk vermiyor. Psikologlar yaptıkları araştırmada, ellerindeki parayı dışarıda yiyecekleri bir yemeğe, tiyatroya ya da macera dolu tatillere harcayanların, paralarını biriktirenlere nazaran daha mutlu olduklarını ortaya çıkardı.” 
Dr. Tayfun Hancılar, “Aşkın ömrü kaç yıldır? Kadınlar neden daha uzun yaşar? Kim daha iyi yalan söyler? Bilimsel yollarla kadın nasıl etkilenir? Cimri eş neden tercih edilmelidir? Standartlar yaratıcılığı durduruyor, hepimiz Pisa Kulesi’yiz.” gibi ilgi çekici başlıklara dair görüşlerini, hayat deneyimleri anılar eşliğinde anlatırken, okuyucuları keyifli bir dünyaya davet ediyor. Siz de bu dünyanın kapılarını aralamak istiyorsanız ve “gülmek iyileştirir” mottosuna inanıyorsanız bir de gülümsemeye ihtiyacınız varsa, Müptela Yayınları tarafından çıkarılan “Doktordan Az Kullanılmış” kitabını okuyabilirsiniz. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı