DOĞANER,”AVRUPA DA KILIÇDAROĞLU RÜZGARI ESİYOR”
SİYASET 23.04.2023 20:44:00 1820 1

DOĞANER,”AVRUPA DA KILIÇDAROĞLU RÜZGARI ESİYOR”

Avrupa Sosyal Demokrat Hareketi Başkanı Cezmi Doğaner, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ve CHP’nin iktidar olması için tüm gücümüz ve enerjimizi ile çalışmalıyız" dedi.

 

Avrupa Sosyal Demokrat Hareketi Başkanı ve CHP 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Cezmi Doğaner,  Hollanda Lahey kentinde düzenlenen Demokrasi ve Türkiye panelinde konuştu.

Türkiye'nin 20 yıldır bir karanlığın içine itildiğini, başta yargı olmak üzere eğitim, ekonomi, sağlık gibi yaşamsal tüm alanların darmadağın edildiğini belirten Doğaner, "Kentler ve kamu kaynakları gerektiği gibi kullanılmamıştır. Liyakat yerine tarikat ve cemaat ilişkileri ön plana çıkmıştır. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye,  Cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşamaktadır. 6 Şubat depremi  krizin derinliğinin boyutunu göstermiştir. AFAD gibi kurumların acizliği, Kızılay’ın ticarileşmesi, rant hırsının merkezi ve yerel yönetimleri nasıl yönlendirdiği bütün çıplaklağıyla ortaya çıkmıştır.  50 bin olduğu söylenen ama bizim çok daha fazla düşündüğümüz can kaybı, 100 milyar doları aşan maddi kayıplar yaşanmıştır" dedi.
"Çözüm CHP’dir"
Avrupa Sosyal Demokrat Hareketi Başkanı ve CHP 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Cezmi Doğaner, 14 Mayısın, salt bir seçim günü değil, gelecek için   bir karar günü olacağını kaydederek,"Ya karanlıkta kaybolacağız, ya da aydınlık yarınlara ulaşacağız.  Kurucu parti CHP’nin altı oku gene aydınlanmanın ışıkları olarak bize yol gösterecektir. 2023’te, 1923’te olduğu gibi çağdaş Türkiye’nin temellerini yeniden atacağız. CHP’nin iktidar olması insan haklarına saygı, demokratikleşmenin hızla tamamlanması, laikliğin güvence altına alınması, ekonomik gelişmenin ve sosyal güvencenin sağlanması, iç barışın geri gelmesi, Türkiye’nin laik, demokratik, uygar dünyanın başı dik, eşit ve onurlu bir üyesi olması demektir. Sizlerin vereceği her oy Türkiye’nin aydınlık geleceğine, kendinizin ve çocuklarınızın esenliğine ve güvenliğine destek verecektir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ve CHP’nin iktidar olması için tüm gücümüz ve enerjimizi  ile  çalışmalıyız" dedi.
Doğaner şunları kaydetti:
“Türkiye’de başta iktidar, egemen güçler ve muhafazakarlar emekçilerin (kendi gibi düşünmeyenlerin) sorununa etnik, dini ve kültürel açıdan bakıyor. Çözüm önerilerini de ona göre topluma sunuyorlar. Son yıllarda yaşanan bütün sorunlar eğitim, güvenlik, işsizlik, deprem vb. Din, yani İslam ve etnik, Türk kimliği veya başka etnik kimlikler üzerinden tartışılıyor.Kafa karışıklığına sebep olan en önemli hata da bu.
Avrupa’da muhafazakar partiler ve politikacılarda aynı bakış açısı hakim olduğu için, Avrupa’da ırkçı ve ayrımcı politikalar etnik, dini ve kültürel bakış nedeniyle yükselmekte ve yer yer yabancı düşmanlığına dönüşmektedir.
Türkiye ve dünyada emekçinin-emeklinin-işçinin-üreticinin-esnafın-iş insanın sorunları sosyal sınıf sorunu ve insanlarımızın sorunlarını etnik, dini veya kimlikler açısından analiz etmek doğru olmayacağı gibi hiçbir konuda sorunlara çözüm bulmak mümkün olmamaktadır.”
(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Ayhan Bahattin Tuğsuz
24.04.2023 08:27:56
Doğru ama seçmenin kaçta kaçı bu bilinçle davranır ve destek verir, görelim bakalım!

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı