DKM’DEN İKİ ŞUBE DAHA
EĞİTİM 17.08.2020 10:35:00 4357 0

DKM’DEN İKİ ŞUBE DAHA

DKM Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Karataş, “Biz istiyoruz ki toplumda kitap okuma alışkanlığı daha da artsın. Yediden yetmişe herkes istediği kitapları uygun fiyatlarla alabilsin. Kültürel yaşam devamlı canlı kalsın.” dedi.

30 yıldan beri Adana’da kitap ve kırtasiye sektöründe hizmet veren ve son olarak açtığı şubelerle eğitim, kültür ve sanat birlikteliğine odaklanan yapısıyla hizmetini sürdüren kentimizin köklü kitap ve kırtasiye firması DKM Adana ve Niğde’de iki yeni şubesini daha hizmete yoğun ilgiyle açarak, şube sayısını yediye çıkardı.
 (Haber Fehmi İNCEOĞLU) 
Geçen yıl bir özel sektör olarak Adana ve Çukurova’da bir ilki  gerçekleştirerek Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Merkezi önündeki alanda  kitap fuarı açılışını gerçekleştiren DKM (Dörtler Kültür Merkezi) Adana ve Niğde şubelerini de hizmete açtı. Kent protokolünün yanı sıra çok sayıda yayınevi temsilcisinin katıldığı programda DKM’nin Adana ve  Niğde’de kültür ve sanat yaşamında önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.  DKM Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Karataş, “Biz istiyoruz ki toplumda kitap okuma alışkanlığı daha da artsın. Yediden yetmişe herkes istediği kitapları uygun fiyatlarla alabilsin. Kültürel yaşam devamlı canlı kalsın.” dedi.

         12 Ağustos Çarşamba günü Niğde’de, 14 Ağustos Cuma günü Adana’da gerçekleştirdiği açılışlarla şube sayısını yediye çıkaran DKM’nin Pınar Mahallesi şubesinin açılışına Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ata Ürün ile birlikte bazı muhtarlarla birlikte çok sayıda  davetli katıldı. Pandemi önlemleri nedeniyle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak, gelen konuklara Nutuk, Kuran-ı kerim ve çiçek verilip, müzik eşliğinde yapılan coşkulu  açılışta, DKM Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Karataş, İdari Müdür Hayati Yenialaca ve Yayın Tanıtım Koordinatörü Cumali Karataş konuklara firmanın çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

“PANDEMİ DÖNEMİNİ FIRSATA ÇEVİRDİK”

DKM Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Karataş, şirketlerinin Adanalı hemşehrilerinin sahiplenmesi ile büyüdüğünü, okul öncesinden üniversiteye kadar piyasaya çıkan yayınlar ve her türlü kırtasiye malzemesinden oluşan geniş ürün yelpazeleriyle hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Karataş, “Niğde ve Pınar Mahallesi’nde açılışını yaptığımız şubelerimiz ile mağaza sayımız yediye ulaştı. Önümüzdeki dönemde başka illerde de yeni şubeler açmayı planlıyoruz. Pandemi dönemini yeni yatırımlarımızla fırsata çevirmek istiyoruz.”dedi.

“OKULLAR AÇILMALI”

Adana’da kitap-kırtasiye sektörünün öncüsü konumundaki firmalardan biri olduklarını açıklayan Karataş,  sektör olarak 2020-2021 eğitim-öğretim sezonunun bir an önce açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi. Remzi Karataş, “Salgın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdürüyor. Ancak bir normalleşme süreci de yaşanıyor. Tüm sektörler açıkken sadece okulların kapalı tutulması çok mantıklı olmaz. Kitap-kırtasiye kesimi olarak artık 21 Eylül’de okullarda ders başı yapılmasını bekliyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

“TAKDİRLE KARŞILIYORUZ”

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Bi dünya bilgi” sloganı ile yola çıkan DKM’nin 7. Şubesinin açılışına katılmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek; aile şirketi olan DKM yöneticisi dört kardeşin inandıkları değerler uğruna çok güzel projelere imza attıklarını belirten Kocaispir; “DKM, fuar organizasyonlarından tiyatro etkinliklerine kadar çok farklı alanlarda güzel kültürel aktiviteleri hayata geçiriyor. Bu çabaları takdirle karşılıyoruz. Kentte sanat ve edebiyata yönelik mekânların sayısının artması son derece kıymetli. Bizler de dostlarımızla böylesine anlamlı bir açılışta bulunmaktan kıvanç duyuyoruz. Hayırlı kazançlar ve başarılarının devamını diliyorum. Pandemi sürecinin bütün dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkilediğini hatırlatan Başkan Kocaispir; “Salgına odaklanıp hayatın gerçekliğinden de kopamayız. Türkiye’nin orta vadede kötü gittiğini söylemek kesinlikle doğru değil; iyiye gidiyoruz. Türkiye’nin geleceğine inanmamız ve güvenmemiz gerekiyor. Evet, zor bir coğrafyadayız; bir takım sıkıntılarımız olabilir. Fakat ülkemiz inşallah her alanda daha ileriye gidecek. Müteşebbislerimizin bu konudaki gayretlerini destekliyoruz. Son derece umutluyum. Türkiye’nin geleceği parlak diyorum” dedi. DKM Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Karataş’tan 8. Şubelerini Yüreğir’de açmaları konusunda çağrıda bulunan Başkan Kocaispir; “Bu konuda kendilerine gerekli destekleri vereceğimizin sözünü belirttik. Yüreğir’de kültür-sanat günlerini başlatmıştık. Maalesef pandemi araya girdi; tekrar devam edeceğiz. Kültür yayınları sürecinin startını verdik; önemli eserleri basmak istiyoruz. Arabada sinema günlerimiz yoğun ilgiyle karşılaştı. TIR’da gezici sinemayı vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bu alanda faaliyet göstermek isteyen tüm paydaşlarımıza yardımcı olacağız” diye konuştu.

“KENT KÜLTÜRÜNE CİDDİ KATKI”

         Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü de DKM’nın Adana’nın kültürel yaşamına önemli katkılar sağladığının altını çizdi. Adana’nın yanı sıra çevre illere açtıkları şubeleriyle sektördeki büyümesini sürdüren DKM Yönetim Kurulu’nu kutlayan Sözlü; “Kültür kavramının tüm ayrıntılarını muhtevalarında barındıran DKM, bu anlamda kentimize ciddi hizmetleri oluyor. Bu faaliyetlerde emeği geçen firma sahiplerini tebrik ediyorum.”dedi. Pandemiye rağmen firmanın şubelerine yenilerini eklemesinin ülke ekonomisi için sevindirici bir tablo olduğuna dikkat çeken Hüseyin Sözlü; “Hayat devam ediyor. Kara tablo çizenlere bakmayın. Türkiye’de hayat güzel olacak, hiç kimse bundan şüphe etmesin. Vatandaşlarımız bazen bir ürünü almak için kuyruklara giriyor. Elbette piyasada bir döviz dalgalanması olduğu hakikati vardır. Ülkede belki her şey güllük gülistanlık değildir. Ama Türkiye batak da değildir. Türkiye’de sıkıntılı bir süreç vardır; fakat güzel şeyler de oluyor. 80 milyon nüfusa sahip dinamik bir ülkeyiz. Sadece döviz kuru üzerinden ekonomiyi eleştirmeyi doğu bulmuyorum.”

            DKM’nin Adana ve Niğde’de gerçekleştirdiği şube açılışlarına Koza Karaca Yayınları, Limit Yayınları, Derspektif Yayınları, Basamak Yayınları, Doğan Grup Gezegen Yayıncılık, Aydın-Miray Yayınları, Asya Kültür-Fides Yayınları, Fokus Yayıncılık-Buma Pazarlama,  Bora Yayın Dağıtım, Final Pazarlama, Okyanus Yayınları-Ünlü Yayınları, Murat Yayınları, Evrensel Yayınları gibi kitap sektöründeki yayınevleri temsilcileri de  katıldı.  

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı