DEVRİM ŞEHİDİMİZ KUBİLAY
SİYASET 22.12.2019 14:43:00 1162 0

DEVRİM ŞEHİDİMİZ KUBİLAY'I SAYGI İLE ANIYORUZ

89 ​​​​​​​yıl önce Menemen´de Asteğmen  Kubilay ile şehit edilen , bekçi Hasan ve bekçi Şevki´nin Türkiye Cumhuriyet'inin  ve Ulusumuzun gerçek bekası için canlarını verişini sonsuza dek saygı ve minnetle anacağız

 

 

Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay  Menemen´de bekçi Hasan ve bekçi Şevki,  23 Aralık 1930´da Cumhuriyet karşıtı bir grup mürteci  tarafından hunharca şehit edilmişlerdi

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, "Kubilay'ın temiz kanı ile Cumhuriyet, yaşama gücünü tazelemiş ve kuvvetlendirmiştir,"   sözlerini 89 yıl sonra bir kez daha dikkat ve saygı ile anımsamalıyız bugünlerde. Türkiye'de tüm dünyaya örnek olarak kurulan Cumhuriyet Rejimi'nin öyle kimi siyasal ayak oyunlarına, Bizans vari entrikalara, hele popülist kalkışmalarla kurulmak istenilen yeni düzenlere kurban edilemeyeceği de bu sözlerin ardında yatan  ölümsüz direktifte bir kez daha kavranmalıdır.

Büyük Önder bu direktifi daha 1923 yılında, "Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız.," sözleri ile duyurmuş; büyük bir acıya da mal olsa Devrim Şehidimiz Kubilay'ın canı pahasına ortaya koyduğu soylu savunma hamlesi ile on yıl geçmeden bu sözleri gerçek anlamı ortaya çıkmıştır.

Şunu da iyice kavramalıyız: ATATÜRK CUMHURİYETİ öyle gösterilmek ve dayatılmak istendiği gibi sadece bir siyasal sistem değildir. Sağlam temellere dayanan, sürekli çağdaşlaşmaya açık bir ulusal yapıyı kurma hamlesidir. Baştan beri de  laiklik bu yapının en vazgeçilmez sütunlarının en yaşamsal  birisi olmuştur. Yine baştan beri de laikliği yok etme çabalarına karşı koyma kararlılığı ulusal hedefler arasında yer almıştır. Bugün de aynı tehditler karşısında ulusal varlığımızı korumak adına uyanık olmak, Ulu Önder'in ölümsüz direktifini aklımızdan çıkarmamak zorundayız.

O menfur kalkışmanın 89. Yıldönümünde Devrim Şehidimiz Kubilay'ı bu görüşler çerçevesinde anmalıyız. 1906´da Kozan´da, Giritli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen  Mustafa Fehmi Kubilay'ın  1930 yılında öğretmen olarak İzmir´in Menemen İlçesi´nde asteğmen rütbesiyle askerlik görevini yaparken 23 Aralık 1930´da Derviş Mehmet´in başında olduğu bir grup şeriatçı tarafından öldürülmesi olayını her Cumhuriyet çocuğunun unutmaması gerektiğinin farkındalığını yaşamalı ve yaşatmalıyız.  Menemen´de Mustafa Fehmi Kubilay ile şehit edilen , bekçi Hasan ve bekçi Şevki´nin Türkiye Cumhuriyet'inin  ve Ulusumuzun gerçek bekası için canlarını verişini sonsuza dek saygı ve minnetle anımsamalıyız.  

YENİ ADANA

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı