Depremzede çocuklara dokunacaklar
YAŞAM 7.05.2023 13:58:00 694 0

Depremzede çocuklara dokunacaklar

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, ‘Hayat Dokunmayla Başlar’ projesiyle yeni t-shirtlerini lanse etmeye hazırlanan dernek koleksiyon tanıtımı için 8 Mayıs Pazartesi günü 42 Maslak Kolektif House’da davetlileriyle buluşacak

‘Ayşe Boyner, Banu Çarmıklı, Dilek Bal, Debora Zakuto, Elif Boyner, Elif Özdemir, Emirhan Paralı, Enis Karavil, Kerem Kaya, Murat Can Oğuz, Rachel Araz Kiresepi, Sedef Gali, Serdar Hotiç, Tolga İskit, Zeynep Severge’ gibi isimlerin de yer aldığı kısa filmdeki lanse edliecek t-shirtlerden elde edilecek tüm gelir, görmeyen çocukların eğitimi yararına bağışlanacak.

Türkiye'de ilk ve tek görme engelli çocuk derneği olan Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği 20 yıldır:Destekleyici eğitim,Erken eğitim,Nitelikli eğitim,Kaynaştırma eğitiminin savunuculuğunu yaparken birçok projeye imza atmıştı.

‘Hayat Dokunmayla Başlar’ projesiyle yeni t-shirtlerini lanse etmeye hazırlanan dernek koleksiyon tanıtımı için 8 Mayıs Pazartesi günü 42 Maslak Kolektif House’da davetlileriyle buluşmayı planlıyor. 2003 yılından bu yana var olan Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, proje sayesinde görmeyen ve depremden etkilenen çocukları önceliklendirerek tüm görmeyen çocukların eğitimine dokunacak. Aynı zamanda ‘Ayşe Boyner, Banu Çarmıklı, Dilek Bal, Debora Zakuto, Elif Boyner, Elif Özdemir, Emirhan Paralı, Enis Karavil, Kerem Kaya, Murat Can Oğuz, Rachel Araz Kiresepi, Sedef Gali, Serdar Hotiç, Tolga İskit, Zeynep Severge’ gibi isimlerin de yer aldığı kısa filmdeki lanse edliecek t-shirtlerden elde edilecek tüm gelir, görmeyen çocukların eğitimi yararına bağışlanacak.

Sanat ve müziğin birleştirici gücüne inanan Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, DJ Karaahmetov performansı ile Nihan Çakır’ın sergisini de görebilme imkânı ve aynı zamanda kabartma yazı atölyesini de deneyimleyebilme şansı sunuyor. Lansmana katılan herkes dört farklı tasarımda üretilen kabartma yazılı tişörtlerden alabilecek ve bir çocuğun hayatına dokunabilecek. Ayrıca Nihan Çakır’ın sergisinde yer alan çalışmalarını öncelikle QR kod ile sesli betimlenmiş halini dinleyerek ardından bir çalışmasını alabilecek. İlhan İrem, Barış Manço, Zeki Müren, Füsun Önal'ın ölümsüz sözlerinin yer aldığı t-shirtler MA SEOUR ET MOl' nın tasarımı ve Yesim Tekstil'in desteğiyle üretildi. 
Sanat ve müziğin birleştirici gücüyle geliştirdikleri Hayat Dokunmayla Başlar projesine destek olanlar arasında Emirgan Grup, Genpa, Effect BCW, Sedef Gali Art House, Pale Works Studio, PSC Brand, Art Hub by McArt.Ist, Sinerji Grup, Kuzubağ, Ymrt Garden ve Kolektif House’da bulunuyor.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı