DEĞİRMENCİLİK KURSLARI BAŞLIYOR
EKONOMİ 14.12.2022 09:08:00 1250 0

DEĞİRMENCİLİK KURSLARI BAŞLIYOR

32 ülkeden oluşan IAOM Avrasya Başkanlığı, sektördeki profesyonel beceriyi artırmak üzere teorikte ve pratikte olmak üzere değirmencilik kursları başlatmaya karar verdi.

Eğitimlerin teorik kısmı 24-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında IAOM Avrasya Konferans ve Sergisi’nin gerçekleştirileceği İstanbul Haliç Kongre ve Sergi Salonu’nda, pratik kısmı ise Türkiye’nin en büyük değirmen makinesi üreticilerinden biri olan Alapala’nın Çorum’daki eğitim merkezinde 27-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hububat değirmencilik sektörünün dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu 126 yıllık IAOM’un Avrasya Başkanlığını yürüten Türkiye, sektördeki çalışanların profesyonel becerilerini artırmak, teoriyi pratiğe dökmek üzere IAOM Avrasya İleri Araştırmalar ve Eğitim Merkezi koordinasyonunda değirmencilik kursları başlatıyor. 
Bu anlamda IAOM Avrasya İleri Araştırmalar ve Eğitim Merkezi’nde biri teoride biri de pratikte olmak üzere 2 temel değirmencilik eğitimleri verilecek. 
Türkiye’nin hem değirmen makineleri hem de un ihracatındaki başarısını sürdürülebilir kılmak üzere çalışanların eğitimlerine önem veren IAOM Avrasya Başkanlığı, eğitimleri her yıl düzenlemeyi planlıyor. Birinci kurs programının teorik kısmı, 24-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında IAOM Avrasya Konferans ve Sergisi'nin gerçekleştirileceği İstanbul Haliç Kongre ve Sergi Salonu’nda, pratik kısmı ise Türkiye’nin en büyük değirmen makinesi üreticilerinden biri olan Alapala’nın Çorum’daki eğitim merkezinde 27-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 
Çorum’daki eğitimlerde aynı zamanda Türkiye’nin en büyük un üreticilerinden biri olan Ulusoy Un’un tahıl işleme üzerindeki uzmanlığından yararlanılarak da eğitimler verilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan IAOM Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “ABD içinde 10 ve global ölçekte 4 direktörlük olmak üzere 14 bölgede faaliyet gösteren IAOM, her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde, tahıl öğütme, tohum işleme ve un sektörü uzmanları için etkinlikler düzenliyor ve değirmencilik sektöründeki uzmanları bir araya getiriyor. Türkiye, 2019 yılından itibaren dünya un ihracatının yüzde 55’ini gerçekleştiren 32 ülkeyi içerisinde barındıran IAOM’un Avrasya Başkanlığını üstleniyor. Pandemi dolayısıyla ertelemek zorunda kaldığımız eğitim programlarımıza 2023 itibariyle başlıyoruz ve bu eğitimlerimizi her yıl kapsamını daha da genişleterek sürdüreceğiz” dedi. Eğitmen ekibi, sektörde geniş deneyime ve eğitim alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip olağanüstü eğitim becerilerine sahip proje yöneticileri, gıda mühendisleri, kimyagerler, teknoloji uzmanları, değirmen ustaları ve teknisyenlerden oluşuyor. Eğitim programları, mesleki gelişim çabaları içeren eğitim kursları ve araştırma projeleriyle amaç, tahıl değirmenciliği endüstrisini güçlendirmek. Detaylara ve kurs kayıtlarına www.iaom-eurasia.info  ve info@iaom-eurasia.info  adresinden ulaşılabiliyor.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı