DAİMFED KKTC ŞUBESİNİ AÇTI
EKONOMİ 9.07.2023 11:10:00 677 0

DAİMFED KKTC ŞUBESİNİ AÇTI

DAİMFED, KKTC Şubesi; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, İnşaat Sektörünün önde gelen Müteahhitleri ve Sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

DAİMFED KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Şubesini açtı. Açılış üst düzeyde katılımla gerçekleşti. 

"DAİMFED BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR"

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu açılış konuşmasında; “DAİMFED olarak yurt dışı temsilciliklerimizi yavru Vatanımız KKTC’den açmaya başladık. Yıl içerisinde birkaç yurt dışı temsilciliğimizi daha açmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda üzerimize aldığımız sorumluluğun farkında olarak ince eleyip seçici davranarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşaat Sektörünün tüm bileşenlerini aynı çatı altında toplamak ve verimliliklerini sağlamak temel hedefimiz. İftiharla söylememiz gerekir ki kısa zamanda büyük yol aldık. Her zaman ifade ettiğim üzere birincil önceliğimiz ve değişmeyenimiz Adana ve Ülkemizdir. Yürüdüğümüz bu meşakkatli yolda büyümeye devam ediyoruz.” Açıklamasında bulundu.

DAİMFED KKTC Şube Başkanı Ahmet Suyanı; “KKTC Temsilciliğimizin Sektör olarak bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Sektör olarak ekonominin 300 yakın bileşenlere direk etki etmemiz önemlidir. Bu açıdan başarı kaçınılmaz olmaktadır, bunun için DAİMFED olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Gayretimiz ve taşıdığımız sosyal sorumluluğumuzun bilinciyle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.” Dedi.

"DAİMFED KISA ZAMANDA BAŞARILI YOL ALMAKTADIR"

Adana İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Recep Kurtoğlu; “DAİMFED çevre illerdeki Sektör temsilcisi dernekler, Adana merkezli STK ları da bünyesine katan Federasyon olarak ilk kez yurt dışı temsilciliğini de açarak kurum olarak başarılı bulmaktayız. DAİMFED in kısa zamanda aldığı başarılar bizim açımızdanda önemli ve manidardır. Tüm yetkililerini kutluyor başarılar diliyorum.” İfadelerinde bulundu.

"DAİMFED ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAKTIR"

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu; “DAİMFED olarak KKTC Devletimizin kalkınmasını hedefleyen DAİMFED ‘in bu hedefi doğrultusunda buraya temsilcilik açmasını çok önemli bir gelişme olarak görüyorum. Hedeflerinin içinde Kültürel ve Sosyal sorumluluklarında konulması ayrı bir değerdir. KKTC’mizde önemli işleri yapacaklarına inanıyor ve başarılar diliyorum.” İfadelerinde bulundu.

"DAİMFED BİZİM İÇİN ŞANSTIR"

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılıştaki konuşmasında; “DAİMFED in ve temsilcilerinin Anavatanımızda gerçekleştirmiş oldukları önemli işlerdeki tecrübelerini bizlere taşıyarak Devletimizin gelişmesinde ve yatırım hedeflerinde katkı sağlamak istemeleri memnuniyet vericidir. İnşaat yapılarında yeni teknolojilerin son gelişmelere eş zamanlı olarak ulaşacağımıza inanıyorum. Bu yöntemlerle daha güvenilir Binalar ve İnşalara kavuşmuş olacağız. Kısaca gelişen teknikle son derece Modern sağlam görsel olarakta mükemmel yapılara kavuşacağımız demektir. Bu vesileyle DAİMFED temsilcilerine teşekkür ediyor başarılar diliyorum.” Açıklamasında bulundu.

Ayrıca döneminde büyük başarılara imza atan Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve DAİMFED üyelerini görüntülü arayarak DAİMFED in varlığının önemine vurgu yaparak başarı dileklerini iletti.

Açılışta KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Recep Kurtoğlu, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Onur Kurulu Başkanı Seran Aysal, DAİMFED Genel Sekreteri İnş. Yük. Müh. Enes Yılmaz, DAİMFED Mali ve İdari İşler Başkanı Nurullah Hamidi, DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı İnş. Müh. Özcan Güngör, DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Aziz Kaya, DAİMFED İstanbul Şube Başkanı ve Teknik Müşavirİnş. Müh. Tarkan Tüzmen, DAİMFED K.K.T.C. Şube Başkanı ve Teknik Müşavir İnş. Müh. Ahmet Suyanı, AKAMDER Başkan Vekili Oğuzhan Bekaroğlu ve KKTC Adanalılar Dernek Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri KKTC ‘ li vatandaşlarımız ve İnşaat Sektörü temsilcileri katıldı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı